Agenda Music

Yilian Cañizares & Resilience Trio

Boem Team

Για μια ακόμη φορά το Half Note πρωτοπορεί, ανοίγοντας το διεθνές του πρόγραμμα για την καινούργια σεζόν με την μοναδική Yilian Cañizares! Για τέσσερις εμφανίσεις από Παρασκευή 20 έως και Δευτέρα 23 Οκτωβρίου. 

H εντυπωσιακή Κουβανή – βιρτουόζος βιολονίστα, εκπληκτική τραγουδίστρια και συνθέτης - είναι τα τελευταία δέκα χρόνια μια πραγματική σταρ της μουσικής και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα!  Η μουσική της Cañizares, κρατώντας την Κουβανική ταυτότητά της, συνδυάζει με απαράμιλλο τρόπο, την jazz, την κλασσική και τους Αφρο-Κουβανικούς ρυθμούς. 

Η όμορφη “περιπέτεια” και  πορεία ζωής της Yilian ξεκινάει πριν 42 χρόνια στην Havana της Κούβας, όπου και γεννήθηκε. Το υπερβολικά μεγάλο ταλέντο της στην μουσική,  θα την οδηγήσει να πάρει υποτροφία στα 16 της, να συνεχίσει σπουδές στο βιολί, στο Caracas της Βενεζουέλας.  Το 2000 μετακινείται στην Ελβετία για συνέχιση των σπουδών της κι αρχίζει να λάμπει και να γίνεται περιζήτητη από ορχήστρες και διάφορα ensembles, έχοντας εγκατασταθεί στην Λωζάννη.  Όμως οι μουσικές της αναζητήσεις είναι διαφορετικές και φτιάχνει το πρώτο της κουαρτέτο με το όνομα «Ochumare» (ουράνιο τόξο στην διάλεκτο Yoruba)  με μουσικούς από Βενεζουέλα, Γερμανία κι Ελβετία κι αργότερα με Κουβανούς μουσικούς.  Το 2008 θα κερδίσει με το γκρουπ της, το διεθνή διαγωνισμό στο Montreaux Jazz Festival και το 2009 θα κάνει τον πρώτο της δίσκο. Λίγο αργότερα θα εμφανίζεται πλέον με το όνομά της και έτσι θα κατακτά τον κόσμο. Rising Star of the year 2013, η Cañizares θα συνεργαστεί με τον θρυλικό Ibrahim Maalouf, τον Diego El Cigala, την Youn Sun Nah, τον Richard Bona, τον Roberto Fonseca, τον Dhafer Youssef και την Lausanne Chamber Orchestra. 

Η πιο μακροχρόνια συνεργασία της φυσικά είναι από το 2018 με τον εκπληκτικό Omar Sosa με τον οποίο έκαναν και τον επιτυχημένο δίσκο «Aguas» αλλά κι ένα live άλμπουμ και περιοδεύουν από τότε μαζί σαν headliners σε Φεστιβάλ ανά τον κόσμο! Η θρύλος της Κουβανικής μουσικής Chucho Valdes, θα συνεργαστεί μαζί της το 2019 και θα την ξεχωρίσει για το ταλέντο και τη δεξιοτεχνία της, τον αυθορμητισμό και την εκφραστικότητά της και την μοναδική φωνή της, ως την νέα εξαιρετική εκπρόσωπο της σύγχρονης Κουβανικής μουσικής. Έτσι η Cañizares με το μουσικό της χάρισμα, το απίστευτο ταλέντο της, το χαμόγελο και τη φλόγα της Κουβανικής της καταγωγής,  κατακτά όλο τον κόσμο. Στις αρχές Οκτώβρη θα κυκλοφορήσει το 8ο της άλμπουμ!

Στην πρώτη της αυτή παρουσία μπροστά στο Ελληνικό κοινό, η ντίβα με την αφάνα και το χαμόγελο, το βιολί και την εκπληκτική φωνή θα βρεθεί στην σκηνή του Half Note μαζί με το εξαιρετικό Resilience Trio της,  που περιλαμβάνει  τους εξαιρετικούς Childo Tomas στο μπάσο και Ernesttico Rodriguez στα κρουστά.  Από Παρασκευή  20  μέχρι και Δευτέρα 23 Οκτώβρη, οι διαφορετικές μαγικές μουσικές καταβολές της Yilian Cañizares πλάθουν για εμάς ένα μοναδικό μουσικό χαρμάνι κι ένα υπέροχο τελετουργικό, εκεί, σε απόσταση αναπνοής!   

Yilian Cañizares: vocals – violin 

Childo Tomas:  bass

Ernesttico Rodriguez : percussion

Sound engineer:  Marco Melchior

Info

YILIAN CAŇIZARES & RESILIENCE TRIΟ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 – ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 

Έναρξη Παρασκευή & Σάββατο 22:30 

Κυριακή & Δευτέρα 21:30 

Half Note Jazz Club

Τριβωνιανού 17, Μετς | 210 9213310

Τιμές εισιτηρίων: από 20€

Προπώληση εισιτηρίων: more.com, www.halfnote.gr

Πληροφορίες: 210 9213310

*Τα τραπέζια είναι τεσσάρων ατόμων. Οι θεατές μπορούν να κάνουν κράτηση σε κάθε τραπέζι όσες θέσεις επιθυμούν λαμβάνοντας υπ’ όψιν τους, ότι αν δεν αγοράσουν ολόκληρο το τραπέζι (4 εισιτήρια) θα κάθονται μαζί με άλλους.

*Στην τιμή του εισιτηρίου δεν περιλαμβάνεται ποτό ούτε είναι υποχρεωτική η κατανάλωση.

*Με την αγορά του εισιτηρίου δεν εξασφαλίζετε συγκεκριμένο τραπέζι αλλά μόνο τη ζώνη που έχετε επιλέξει.

Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος