Μέσα από μία επιθυμία εσωτερικής αναζήτησης και ανάγκης βελτίωσης της ζωής μας, δημιουργήθηκε το 2014 η εταιρία Boem και το Boem Radio. Στους κόλπους του έχει σκηνοθέτες, ηθοποιούς, μουσικούς, τραγουδιστές, μία παρέα με όνειρα και σχέδια για το μέλλον. Μετά από 7 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας του σταθμού μας τόσο στα εγχώρια όσο και τα διεθνή ραδιοφωνικά μέσα, το Boem Radio από 1η Σεπτεμβρίου 2020 (A.M. 14007) ανήκει πλέον στα ταυτοποιημένα μέλη του Μητρώου επιχειρήσεων ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. 

Ο πρώτος και κύριος σκοπός μας ήταν και είναι να έχουν βήμα οι νέοι καλλιτέχνες, αυτοί που δύσκολα βρίσκουν βήμα για να μοιραστούν τα όνειρά τους. Όλοι εμείς εδώ στο Boem στηρίζουμε, υποστηρίζουμε και αγαπάμε τον πολιτισμό και ιδιαίτερα το θέατρο και την μουσική. 

Μέσα από την “παρέα” του Boem το 2019 ξεπήδησε η παράσταση “Που πας Καλέ μου Λουστράκο;” που ανέβηκε με επιτυχία στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, η οποία είχε πάρει το πράσινο φως για δεύτερη σεζόν αλλά μας σταμάτησε η πανδημία του Covid 19. Μια πρωτότυπη παράσταση στα πρότυπα των παλαιών επιθεωρήσεων, με κείμενα που άλλαζαν κάθε εβδομάδα και που συνδύαζε θέατρο, μουσική και ραδιόφωνο με την επίδραση του κοινού με μηνύματα on real time κατά την διάρκεια της παράστασης. 

Σε έναν Κόσμο, μια Ευρώπη, μια Ελλάδα που ζει σε έναν πρωτόγνωρο πόλεμο, που οι αξίες χάνονται, ο ρατσισμός έχει μια πρωτοφανή άνοδο, ο φόβος για το αύριο πρωταγωνιστεί στις ζωές μας, οι σταθερές μας γκρεμίζονται, ο κόσμος αλλάζει αλλά όχι προς το καλύτερο, η ανάγκη να ξαναβρούμε τις ρίζες μας και τον άνθρωπο είναι πιο επιτακτικές από ποτέ άλλοτε. 

Boem Team ή ποιοι είμαστε κατά το ελληνικότερο... 

Κατά καιρούς μας έχουν αποκαλέσει τρελούς, ονειροπόλους, αιθεροβάμονες, χαρούμενους, καταθλιπτικούς, τσαχπίνηδες, παιδιά, γέρους, τσογλάνια, αληθινούς (original) για όσους δεν τα πιάνουν, ότι τα πιάνουμε, τα παίρνουμε, τα πάμε και τα δίνουμε. Μακρύς ο κατάλογος... 

Ένα όμως δεν μπορούν να μας προσάψουν... Ότι είμαστε μια παρέα, που γουστάρουμε να πίνουμε, να τρώμε σουβλάκια αλλά και sushi άμα λάχει, να τα σπάμε, να ξενυχτάμε, να ονειρευόμαστε, να κλαίμε, να γελάμε, να ζούμε, να τσακωνόμαστε, να αγκαλιαζόμαστε, να είμαστε άνθρωποι, να είμαστε πέρα από κάθε λογική. 

Είμαστε rock αλλά αν μας βάλεις μια ντισκόμπαλα και λίγο στρας το σίγουρο είναι ότι θα χορέψουμε μέχρι τελικής πτώσης. Γουστάρουμε να ξυπνάμε και να ακούμε κλασσική μουσική αλλά όταν καψουρευόμαστε το λαϊκό πάει σύννεφο. Στην παρέα μας δεν υπάρχει η λέξη «έντεχνο». Υπάρχει καλή μουσική και τι γουστάρουμε. 

Μας αρέσει η εικόνα, να κλέβουμε στιγμές και να τις μοιραζόμαστε. Να φτιάχνουμε τα δικά μας video από μια βόλτα, μια παράσταση, μια συναυλία. Να κλέβουμε τη στιγμή μέσα από τον χρόνο με ένα κλικ του κινητού. Να κάνουμε τις αναμνήσεις μας εικόνα, βρε αδελφέ. Να γράφουμε σε λευκό χαρτί, να το γεμίζουμε με συναισθήματα, σκέψεις, την καθημερινότητά μας, να σκανδαλίζουμε με χιούμορ και να τα μεταφέρουμε μετά στον υπολογιστή μας. Μας αρέσουν οι ιστορίες συνωμοσίας, που μπλέκουν το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον. 

Να βλέπουμε μια καλή παράσταση, μια καλή συναυλία, ένα χορόδραμα, μια όπερα και να κάνουμε την κριτική μας. Καλοπροαίρετη, με ή και χωρίς γνώσεις, αλλά πάντα με γνώμονα το συναίσθημα (feeling το λένε στο χωριό μου), να απενοχοποιούμε την τέχνη και να το μοιραζόμαστε μαζί σας. 

Άλλωστε το BOEM τα λέει όλα... Being Over Every Mind… και απευθύνεται σε όλους όσους αισθάνονται Boem!