Agenda Music

Miranda Verouli Quintet | Tribute to Astrud Gilberto

Boem Team

Η μοναδική Μιράντα Βερούλη επιστρέφει στο Half Note Jazz Club, την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου, για μια βραδιά αφιερωμένη στη «Βασίλισσα της Bossa Nova» Astrud Gilberto.

Η Astrud Gilberto έχει αφήσει μια τεράστια πολιτιστική κληρονομιά. Είναι αυτή που, στη δεκαετία του ’60, σύστησε την μπόσα νόβα στον πλανήτη, τα διαμάντια των δημιουργών του νέου αυτού βραζιλιάνικου μουσικού είδους με την αέρινη φωνή της και με τη χαρακτηριστική προφορά της στα αγγλικά. 

Διαχρονικό σημείο αναφοράς για ακροατές και μουσικούς, η ερμηνεία της εμπνέει αυτό το αφιέρωμα στην σπουδαία διαδρομή της, από το ξεκίνημα στην Bahia στο πλάι - και ως σύζυγος - του João Gilberto, ως τις μεγαλύτερες μουσικές σκηνές παγκοσμίως. 

Η Μιράντα Βερούλη, είναι μια τραγουδίστρια/τραγουδοποιός με πολύχρονη παρουσία στην ελληνική jazz και world σκηνή. Θεωρείται η “Πρέσβειρα” της Βραζιλιάνικης μουσικής στην Ελλάδα και έχει τιμηθεί από το Υπουργείο Εξωτερικών της Βραζιλίας με το Μετάλλιο του Ιππότη του Rio Branco για την συμβολή της στην προώθηση της Βραζιλιάνικης μουσικής στην Ελλάδα. 

Παρέα με ένα γκρουπ κορυφαίων Ελλήνων jazz μουσικών, επιλέγει τραγούδια από τις εμβληματικές πρώτες ηχογραφήσεις  της «Βασίλισσας της Bossa Nova» αλλά και γενικότερα από την εκλεκτή δισκογραφία της και μας προσκαλεί σε μια πτήση “Non-stop to Brasil”! Την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου στο Half Note Jazz Club! 

Η συναυλία τελείται υπό την Αιγίδα της Βραζιλιάνικης Πρεσβείας στην Αθήνα.

Μιράντα Βερούλη, φωνή

Τζώρτζης Τσιρόπουλος, τενόρο σαξόφωνο 

Σπύρος Μάνεσης, πιάνο

Γιώργος Ρούλος, κοντραμπάσο

Αναστάσης Γούλιαρης, τύμπανα

Info

MIRANDA VEROULI QUINTET

A TRIBUTE TO ASTRUDE GILBERTO 

ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 

Έναρξη 21:30

Half Note Jazz Club

Τριβωνιανού 17, Μετς | 210 9213310

Τιμές εισιτηρίων: από 10 €

Προπώληση εισιτηρίων: more.com, www.halfnote.gr

Πληροφορίες: 210 9213310

Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος