Point Of View

Το φίδι που τρώει την ουρά του

Boem Team

Στην έκθεση Το φίδι που τρώει την ουρά του  οι καλλιτέχνες Νίκος Μάντζιος και Joseph Stokes εξετάζουν τις ιστορικομυθολογικές δυνατότητες της σωματικής μετάλλαξης.

Ο τίτλος προκύπτει από ένα κοινό μορφολογικό στοιχείο στα έργα των δύο καλλιτεχνών, τις οργανικές συστραμμένες φόρμες οι οποίες δημιουργούν κλειστά σχήματα που έχουν την τάση να επιστρέφουν στον εαυτό τους. Αντανακλά ωστόσο και την θεματική αναφορά ορισμένων έργων σε μυθολογικές μορφές και αρχετυπικά σύμβολα (Σφίγγα, φίδι).

Τα έργα τους αναπαριστούν συμπλέγματα αποτελούμενα από αποσπασματικές συνδέσεις σωμάτων και οπτικούς αναγραμματισμούς. Ορίζοντας μια φετιχιστική σχέση με αυτό, η αναπαράσταση του ανθρωπίνου σώματος - όπου αυτό βρίσκεται - απεικονίζεται σε κατάσταση ερωτικής έκστασης, παραμένοντας ωστόσο ατελές και παραμορφωμένο, σαν να έχει συλληφθεί σε μια φάση παύσης της μεταμόρφωσης και ένωσης του με κάτι τερατώδες η ζωώδες.

Ένα περαιτέρω έναυσμα ανίχνευσης των έργων τους είναι οι τίτλοι που συνδράμουν μυθοπλαστικά δημιουργώντας ένα ψυχολογικό τόπο και μια διάθεση διερώτησης για την προέλευση και επιλογή των συμβόλων που χρησιμοποιούνται.

Snehta, Ι.Δροσοπούλου 47, Κυψέλη 

Εγκαίνια: 3 Mαΐου  20.00-23.00 

Διάρκεια: 3-18 Mαΐου 

Ώρες λειτουργίας: Tετ- Παρ 16.00-20.00/ Σάββατο και Κυριακή 12.00-18.00


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος