Point Of View

Μηδέν αρνητικό

Νίκος Σασόπουλος

Ανησυχούσε πολύ για τη ζωή του. Ο κορονοϊός ήταν η μόνη του αγωνία καθημερινά. Δεν τον απασχολούσε τίποτα άλλο.

Απολύμανε τα χέρια του, πήρε το ελφ τεστ, σκούπισε τον ιδρώτα αγωνίας και κοιτούσε τις οδηγίες. Τις διάβαζε ευλαβικά.

"Τι βλακείες λέει εδώ... τι να διαπιστώσω αν είμαι ξωτικό;". Τότε κατάλαβε πως πήρε το λάθος κιτ. Πήγε στο δωμάτιο, άφησε δίπλα από τη μινιατούρα του Λέγκολας το ελφ τεστ και έβγαλε από το συρτάρι το πραγματικό self test.

Αργούσε πολύ να προχωρήσει στον έλεγχο. “Κι αν είναι το μόνο στη ζωή μου που βγει... θετικό;”, σκέφτηκε. Πρώτη φορά δεν ήθελε να επαληθευτεί αυτή η λέξη.

Τον είχε πιάσει τρόμος. Τα χέρια του έτρεμαν από το άγχος. Σκέφτηκε πως αυτές τις μέρες δεν μπόρεσε καν να πλησιάσει τους συναδέλφους που μισούσε, τουλάχιστον να τους πλήξει έτσι. Και σε αυτό άτυχος, τον ζόριζε πολύ που δούλευαν από το σπίτι.

Στο μυαλό του ταυτόχρονα... χάος. Εικόνες των αγαπημένων του, φίλων, συγγενών που αγαπούσε, ανεκπλήρωτοι έρωτες, λεφτά που είχε χάσει στο στοίχημα, η αυριανή μέρα που έχει ξύπνημα στις 7:30, αλλά στα μάτια του το self test με το φυλλάδιο οδηγιών.

Πήρε βαθιά ανάσα και προχώρησε στη γρήγορη εξέταση.

Η καρδιά του χτυπούσε δυνατά, όπως τότε που ήταν μικρός, σαν τα χέρια του θείου του που τον "πρόσεχε" όταν οι γονείς του έλειπαν από το σπίτι.

Πέρασαν 30 λεπτά μέχρι να κοιτάξει το αποτέλεσμα.

Αρνητικό.

“Ναι ρε!!!”, φώναξε εκστασιασμένος!

Έβαλε ουίσκι και άραξε στον καναπέ να δει Master Chef χαλαρός πια. Μέχρι που ήρθε ειδοποίηση στο κινητό.

Είχε ολοκληρωθεί η κλήρωση του Τζόκερ, αναφερόταν στο μήνυμα. Δεν έδωσε σημασία προσωρινά, έπρεπε να δει ποιος θα κάνει καλύτερη αντιγραφή πιάτου. Και να απολαύσει μερικά κοντινά πλάνα για να χαζέψει την Μαρία και το σέπτουμ της.

Άρχισε να νυστάζει, όταν τελικά είπε να ελέγξει και τα δελτία του, την ώρα που ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος τραγουδούσε στη Μαργαρίτα.

Η αγωνία έκανε την επανεμφάνισή της. Δεν πίστευε στα μάτια του, όντας στο site του ΟΠΑΠ. Τρεις, τέσσερις, πέντε αριθμοί. Τους έπιασε! Η καρδιά του πήγε να σπάσει τσεκάροντας τον τελευταίο. 5+1 επιτυχίες. Το κοίταξε 33 φορές και δεν πίστευε πως πια ήταν πλουσιότερος κατά 6.000.000 ευρώ, 4.800.000 μετά φόρων!

“Επιτέλους! Είμαι πια ελεύθερος!”, ούρλιαξε.

Μετά από δευτερόλεπτα κατέρρευσε και πέθανε λόγω εγκεφαλικού, καθώς δεν μπορούσε να διαχειριστεί το σοκ της τύχης του.

*από τη συλλογή “Love, Death and Tsiodras”, κεφάλαιο “Ο χαμένος τα χάνει όλα"

Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος