Point Of View

Welcome To Greece. This Is Your Bow, Good Luck

Boem Team

Η Τετάρτη ίσως είναι η πιο βαρετή μέρα της εβδομάδας. Η Δευτέρα έρχεται με τη φόρα του Σαββατοκύριακου και περνάει το ίδιο γρήγορα, η Τρίτη, πάλι, περνάει γρήγορα γιατί κάνεις τις δουλειές που δεν έκανες τη Δευτέρα, γιατί προφανώς «ήταν Τσαγκαροδευτέρα». Η Πέμπτη φέρνει το ΠΣΚ σε απόσταση αναπνοής, οπότε σφίγγεις τα δόντια και προχωράς και η Παρασκευή είναι η καλύτερη μέρα της εβδομάδας, γιατί ξέρεις ότι έχεις 2,5 μέρες στη διάθεση σου. 2,5 μέρες με πραγματική αίσθηση μίας, η οποία συμπυκνώνεται πάντα στα λόγια που ακούγονται κάθε Κυριακή απόγευμα «Καλά πότε πέρασε κι αυτό το Σαββατοκύριακο;». Η Τετάρτη, όμως, είναι εκεί στην μέση, σαν μαλλί 60χρονου καθηγητή μαθηματικών που προσπαθεί με τεχνάσματα να πείσει ότι υπάρχει ακόμα, μακριά από τις καλές αναμνήσεις του προηγούμενου ΣΚ και εξίσου μακριά από το επόμενο. Η στήλη είναι εδώ, για να κάνει και αυτή την Τετάρτη λίγο πιο μέτρια, σαν κακό φαγητό που προσπαθείς να σώσεις με πολύ αλάτι.

Η εβδομάδα που διανύουμε δεν μας αφήνει παραπονεμένους σε ό,τι αφορά ειδήσεις και παράλογα πράγματα. Τα πρώτα self test κυκλοφόρησαν στα φαρμακεία, θυμίζοντας αρκετά τεστ εγκυμοσύνης τόσο στο σχήμα όσο και στο άγχος. Με μία γραμμή συνεχίζεις τη ζωή (σου), 2 γραμμές και η μισή ζωή περνάει μπροστά από τα μάτια σου. Η υπόλοιπη μισή θα περάσει αφού ξαναδιαβάσεις τις οδηγίες και επιβεβαιώσεις ότι δεν έκανες λάθος. Ας ελπίσουμε ότι θα υπάρχουν σαφείς οδηγίες ότι δεν χρειάζεται να το κατουρήσεις ή τουλάχιστον ότι δεν απαιτείται η ανακοίνωση του αποτελέσματος στον σύντροφό σου εν μέσω δείπνου με κεριά. Το ένα είδος λειτουργεί με σάλιο, που φαντάζομαι ότι θα προτιμήσουν και οι περισσότεροι, ειδικά οι πολιτικοί, τα υπόλοιπα με την μύτη. Τα δεύτερα πιθανότατα απευθύνονται σε οδηγούς αυτοκινήτων και ο χρόνος που απαιτείται για να φανεί το αποτέλεσμα είναι ανάλογος με την αναμονή σε φανάρι. Σου λένε οι ειδικοί, αφού θα καθαρίσει την μύτη του ο οδηγός στο φανάρι, τουλάχιστον ας προκύψει και κάτι χρήσιμο από την ανασκαφή, εκτός από μπαλάκι που θα εκτοξευτεί από το ανοιχτό παράθυρο. 

Οι μαθητές του λυκείου επέστρεψαν στα σχολεία, κάνοντας χρήση των ανωτέρω self test και καταχωρώντας στη συνέχεια το αποτέλεσμα σε ιστοσελίδα του Υπουργείου. Αναμένουμε 3 τουλάχιστον από τις παρακάτω φράσεις να ακουστούν μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς:

- Συγγνώμη κύριε, δεν μπόρεσα να κάνω το τεστ, ο σκύλος μου έφαγε τη συσκευασία

- Ρε Γιώργο δεν έχω κάνει τεστ, έχεις κάποιο να αντιγράψω;

- Παιδιά βγάλτε τις μύτες σας, έχουμε απροειδοποίητο τεστ

- Νίκο, πρέπει να μιλήσουμε. Το τεστ βγήκε θετικό. 

- Μαρία είναι λάθος το αποτέλεσμα που βρήκες. Ήταν τεστ σάλιου, όχι μύτης

Η κ. Κεραμέως δήλωσε ότι το μάθημα θα μπορεί να γίνεται και στο προαύλιο, πιθανότατα σε μια προσπάθεια να θυμίσει κάτι από αρχαία Ελλάδα. Τουλάχιστον οι μαθητές θα μάθουν νέες, ενδιαφέρουσες βρισιές από οδηγούς, ενώ όλο αυτό θα μπορούσε να συνδυαστεί με συμπλήρωση κενών και ασκήσεις πολλαπλής επιλογής ή ακόμα και listening. «Γαμώ την βρουμ βρουμ σου. Προχώρα ρε μπιπ μπιπ, μην κατέβω και σου βρουμ βρουμ». Έχετε 5 λεπτά να συμπληρώσετε τα κενά από τον διάλογο που μόλις ακούσατε και αν κάποιος από τους συνομιλητές ήταν ταξιτζής. Ποιες συνώνυμες λέξεις θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν εναλλακτικά; Γράψτε ένα κείμενο 200 λέξεων με τον διάλογο, όπως θα τον κάνατε εσείς. Ενδιαφέρον θα έχει πάντως να δούμε πως θα αντιμετωπίζονται οι «ταραξίες» σε μια τέτοια περίπτωση, με τη φράση «Γεωργίου σταμάτα να κάνεις φασαρία, αλλιώς θα μπεις μέσα» να μην ακούγεται και πολύ δόκιμη. 

Σε μια τέτοια εβδομάδα δεν θα μπορούσε να λείπει και ένας άνθρωπος που πάντα μνημονεύει αυτή η στήλη, ο Άδωνις Γεωργιάδης. Σε μια από τις πολλές εμφανίσεις του σε τηλεοπτικό κανάλι, δήλωσε ότι ο τουρισμός θα μπορούσε να υπάρξει και χωρίς να ανοίξει η εστίαση. Πιθανότατα οι τουρίστες θα παραλαμβάνουν κατά την είσοδο τους στη χώρα ένα τόξο και μερικά βέλη και θα αφήνονται για μερικές μέρες σε κάποιο βουνό, μέχρι να εξασφαλίσουν την τροφή τους, κάνοντας σπονδές στην θεά Άρτεμη. Το όλο εγχείρημα του τουρισμού με κλειστή εστίαση θα μπορούσε να συνδυαστεί και με κάποιο reality, αποφέροντας περισσότερα χρήματα. Η στήλη προτείνει το «Survivor στον Άγιο Λουκά», όπου ο τουρίστας θα περνάει τον στίβο μάχης προσπαθώντας απλώς να διασχίσει την Πατησίων, θα αποφεύγει ξύλο από αστυνομικούς σε πλατείες και θα επιστρέφει στο ξενοδοχείο του για να φάει καρύδια από το mini bar. Η διαδικασία της ψηφοφορίας θα επαναλαμβάνεται κάθε 4 χρόνια, με την μοναδική αλλαγή να πραγματοποιείται στα πρόσωπα και όχι στις καταστάσεις.


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος