Internal Interviews

Νίκος Κουλούρης @ Boem Radio

Γιάννης Γιαννακόπουλος


Ο Νίκος Κουλούρης, γνωστός κυρίως για τις παθιασμένη και συναισθηματική ερμηνεία του στο σαξόφωνο, είναι σαξοφωνίστας - καθηγητής σαξόφωνου, παραγωγός μουσικής και συνθέτης με έδρα την Αθήνα.

Ως εκπαιδευτικός, είναι διακεκριμένος καθηγητής Σαξόφωνου στο «Εθνικό Ωδείο» από το 2005 και στο «Ωδείο Φίλιππος Νάκας» από το 2018. Διδάσκει Κλασικό καθώς και Σύγχρονο-Τζαζ Σαξόφωνο.

Ως σολίστ μουσικής έχει εμφανιστεί σε θεατρικές παραστάσεις, καθώς και σε κλαμπ, σε ζωντανές σκηνές, αμφιθέατρα. Έχει εμφανιστεί σε συναυλίες με την «Big Band» και τη «Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων». Έχει επίσης εμφανιστεί με τον γνωστό τραγουδιστή Πασχάλη Αρβανιτίδη, καθώς και με την διάσημη αμερικανίδα ερμηνεύτρια της Soul, Τζούλι Μασσίνο. 

Τον Οκτώβριο του 2013 ίδρυσε την «The Groove Attack Big Band». Μαζί, κυκλοφόρησαν δύο singles με την FmRecords, το «polles fores» και το «αφού το θες» (since you want it) και τα δύο διασκευές των τραγουδιών του Μανώλη Χιώτη.

Η προσωπική δισκογραφία του Νίκου όμως ξεκινάει το 2011 με το ντεμπούτο του στο EP «dare to dream». Το 2013 κυκλοφόρησε το νέο του single, "Shine on me" με την FmRecords, σε παραγωγή των Aural Fragment, με τη Μαρία Μόρις στα φωνητικά. Το 2016 κυκλοφόρησε την εμπνευσμένη διασκευή του "Time After Time" της Cindy Loper, καθώς και ένα άλμπουμ αφιερωμένο στη μουσική του "Bregovic". Και τα δύο κυκλοφόρησαν από την FmRecords. Το 2017 κυκλοφόρησε ένα νέο άλμπουμ που καλύπτει τη μουσική του γνωστού Έλληνα Συνθέτη Simon Kouskounis, "Whisper Not", και το 2018 κυκλοφόρησε ένα EP με

τέσσερις διασκευές του πολύ γνωστού ελληνικού ρετρό τραγουδιού "As erxosoun gia ligo". Το τραγούδι έγινε αμέσως επιτυχία σε όλα τα κλαμπ και τις λίστες αναπαραγωγής των DJ S όταν έγινε Remix από τον Παντελή Κοτάκη, πιο γνωστό ως «D.J. Pantelis».

Τον Ιούλιο του 2020, ο Νίκος κάνει την παραγωγή και κυκλοφορεί το "One Moment in Time", ένα πλήρες άλμπουμ στο οποίο διασκευάζει τα αγαπημένα του τραγούδια από τη δεκαετία του '80 και του '90 καθώς και νέο υλικό, εξερευνώντας τα όρια της μουσικής σε διαφορετικά είδη. Το άλμπουμ έχει μια smooth jazz και pop προσέγγιση, αλλά ο Νίκος δεν φοβάται να πειραματιστεί και να σπάσει αυτά τα όρια ...

Την Τρίτη 20/4 στις 21:00 στον Boem Radio η εκπομπή Music Rain θα φιλοξενήσει τον Σαξοφωνίστα Νίκο Κουλούρη σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη. O Βιρτουόζος καλλιτέχνης θα μιλήσει  για τη μουσική που είναι η ζωή του και για τη ζωή του που είναι η μουσική.


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος