Point Of View

Igor Borisov | The Door of Cyclades to Artzentiera

Boem Team

Στην έκθεση στο Piree Lab, ο Igor Borisov θα παρουσιάσει ένα σύνολο έργων που δημιουργήθηκε στη Γαλλία για την Ελλάδα. Ο καλλιτέχνης δημιουργεί τα έργα του στη Γαλλία και στην Κίμωλο, όπου έχει τα ατελιέ του.

Η έκθεση παρουσιάζει μια σειρά από έργα φτιαγμένα σε καμβάδες και ξύλο, καθώς και μια τοιχογραφία που δημιουργήθηκε στον πάτωμα της γκαλερί. 

Η μεγαλύτερη έμπνευση του Igor είναι η Κίμωλος, όπου διαμένει από όταν ήταν 20 χρονών. Εδώ και 40 χρόνια τον έχει αγκαλιάσει η τοπική κοινωνία και έχει γίνει ένας από αυτούς.

Αναμφίβολα δημιουργικό πνεύμα, ο Igor είχε μια επιτυχημένη καριέρα για πολλά χρόνια ως παιδικός φωτογράφος μόδας για διεθνή περιοδικά και brands όπως Vogue Bambini, Giorgio Armani, Burberry και άλλα.

Η δημιουργία των έργων του βασίζεται στην έμπνευσή του από το πάθος του για την “άπνοια” και από το διαλογισμό με τον Κόσμου και τη Θάλασσα της “Artzentiera”, το οποίο αναπτύχθηκε κατά τα χρόνια του στον Κίμωλο.

Artzentiera ονόμασαν οι Ενετοί την Κίμωλο από το ασημί χώμα που βρέθηκε στα βράχια του νησιού. Οι εικόνες των νερών του Αιγαίου και του ηφαιστειακού βυθού είναι χαραγμένες βαθιά στη μνήμη του και ξαναβγαίνουν στην επιφάνεια όταν αποφασίζει να ζωγραφίσει - εμπνευσμένο από τις κυκλαδικές τέχνες, τη μυθολογία και τα χαρακτηριστικά λευκά κτίρια των νησιών που λάμπουν στον ήλιο - με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός φανταστικού και ανεξάντλητου θαλάσσιου κόσμου στους πίνακές του.

Ήταν απαραίτητο για τον καλλιτέχνη η έκθεση να πραγματοποιηθεί στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς θα είναι μια ωδή στα αμέτρητα ταξίδια του από και προς το νησί της Κιμώλου, τα οποία ξεκινούσαν και τελείωναν εκεί.

In Igor's work the natural movement of the brush and the roundness of the line communicate simplicity, echoing the simplicity inherent in Greece. Στο έργο του Igor η απλή κίνηση του πινέλου και η στρογγυλότητα της γραμμής εκφράζουν την απλότητα - την απλότητα και την ομορφιά που είναι εγγενείς στην Ελλάδα.

“Βλέπω την Κίμωλο (Artzentiera) ως μία Θεά και η έμπνευσή μου είναι ο Κόσμος της και η Θάλασσα της. Η έμπνευσή μου προέρχεται από το διαλογισμό μου σε έναν παράλληλο κόσμο γαλήνης με τη ψυχή των Κυκλάδων. Πάντα είχα ένα όνειρο από τότε που την γνώρισα - αιωρούμαι σε ένα νήμα ανάμεσα στον κόσμο Της και το όμορφο Αιγαίο Πέλαγος με τις Ψυχές στο Μελτέμι».

Igor Borisov

Εγκαίνια Πέμπτη 27 Απριλίου

Ώρα 19.00

Η έκθεση θα διαρκέσει έως 30 Απριλίου 2023.

Διεύθυνση: Αιτωλικού 7, Πειραιάς 185 45 Πληροφορίες: borisovigor@me.com RSVP: info@arthens.gr

Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος