Agenda Music

Drums & Voice Jazztronica Duet

Boem Team

Aπό το φυσικό ήχο της κρούσης και των βοκαλισμών,

στην πολυμορφική διάσταση της ηλεκτρονικής μουσικής

Το πρωτοποριακό electronic jazz ντουέτο της βοκαλίστριας Αγγελικής Toυμπανάκη και του ντράμερ Ηλία Δουμάνη έρχεται για πρώτη φορά στο  χώρο ΠΛΥΦΑ, την Παρασκευή 28 Απριλίου, προσκαλώντας ξεχωριστούς καλλιτέχνες σε μια διαμεσική παράσταση οπτικοακουστικής σύνθεσης και διάδρασης. 

Οι δύο μουσικοί στις συναυλίες τους παρουσιάζουν προσωπικές συνθέσεις και κομμάτια της bebop, modal, hardbop jazz σκηνής. Μέσα από την στιχουργική θεματολογία  των πρωτότυπων κομματιών τους και τη συναρμολόγηση ενός drum voice eletronica ηχοσύμπαντος, παραθέτουν την προσωπική τους ανάγνωση για τη σύγχρονη κοινωνικοπολιτική πραγματικότητα.

Σε αυτή τους την παράσταση προσκαλούν το jazz τρομπετίστα Δημήτρη Παπαδόπουλο και το φωτογράφο Γιώργο Βιτσαρόπουλο για να συνθέσουν, να πειραματιστούν, και να παρουσιάσουν την δική τους αισθητική ανατύπωση στις έννοιες των κομματιών και την  ηχητική πολυσημία των «Drums Voice Jazztronica Duet». 

Την Παρασκευή 28 Απριλίου στο χώρο ΠΛΥΦΑ, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να βιώσει μια ιδιαίτερη καλλιτεχνική σύμπραξη όπου τα ψηφιακά ηχοτοπία, οι βοκαλισμοί και οι συχνοτικές εκρήξεις μεταπλάθονται σε σκιές, κίνηση και video προβολές που συνυπάρχουν σε απόλυτο συντονισμό με τους performers, άλλοτε σαν αντικατοπτρισμός της δράσης τους και άλλοτε "δρώντας" αυτόνομα ως ένας άλλος performer επί σκηνής. 

«Drums & Voice Jazztronica Duet»

Αγγελική Τουμπανάκη: Voice, Fx, Loops | Στίχοι, Σύνθεση

Ηλίας Δουμάνης: Drums, Fx, Loops | Σύνθεση, Custom Design Programming

Guests 

Δημήτρης Παπαδόπουλος - trumpet

Γιώργος Βιτσαρόπουλος -  οπτικοακουστική σύνθεση

Επιμέλεια ήχου: Πασχάλης Κολέντσης

Επιμέλεια Φωτισμού: Μαρία Βενετάκη

Λίγα λόγια για τους «Drums & Voice Jazztronica Duet» (@2014)

Αγγελική Τουμπανάκη - βοκαλίστρια, καθηγήτρια φωνής, sound experimentalist, Διδάκτορας Μοριακής Ογκολογίας - εξερευνά και διδάσκει τον μηχανισμό της φώνησης, μελετά τις «extended» (εκτεταμένες) φωνητικές τεχνικές, τα παραδοσιακά μουσικά ιδιώματα και φωνήματα μέσα από τον αυτοσχεδιασμό, την καλλιτεχνική έκφραση και τη διεπιστημονική οδό. 

Ηλίας Δουμάνης - drummer, συνθέτης, καθηγητής drums, mixed-media practitioner, sound designer - διερευνά συστηματικά, μέσα από τη σύνθεση και την ενορχήστρωση, το συνδυασμό του drumming με την τεχνολογία. 

Τον Φεβρουάριο του 2014, δημιουργούν το Nu Jazz ντουέτο τυμπάνων - φωνής «Drums & Voice Jazztronica Duet» απο την ανάγκη τους να πειραματιστούν, να εξερευνήσουν  τις ηχητικές δυνατότητες και τα όρια των οργάνων τους. Σχεδιάσουν ένα πολυεπίπεδο ηχητικό περιβάλλον με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων & προγραμμάτων και της live looping τεχνικής. 

Οι δύο μουσικοί είναι εξαιρετικοί στο είδος τους, παρουσιάζουν καινοτομίες στην τεχνική των οργάνων τους, ξεπερνούν τους περιορισμούς και εξελίσσονται διαρκώς.

Συναυλίες: Technopolis Athens Jazz Festival, Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Ελληνική συμμετοχή στο International Conference and Festival "Showcases" στο πλαίσιο του Athens Music Week 2020, Jazz Festival - Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας, Preveza Jazz Festival, Tinos jazz Festival, Jazz Festival Fougaro Ναύπλιο, Μουσείο Μπενάκη, Jazz Full Moon Festival, Music Expo-Ζάππειο Μέγαρο, Jazz duet Festival-2014, Athens Jazz FX Festival,  Athens Sofar Sounds, Athens Voice Festival κα.

Παρουσίαση & συνεντεύξεις:“Woodiments” European drumming network broadcasts, ΕΡΤ “Jazz in the City” , “H Ωρα της Γης” online event WWF 2021, “Life in between”, online project της Gallery ONKAF, Ινδία 2020.

Συνεργάτες:

Σχεδιασμός Αφίσας: John Sugahtank Roumpanis

Φωτογραφίες/ teaser: Γιώργος Βιτσαρόπουλος

Υπεύθυνη Social Media: Σοφία Λουκέρη & Δημήτρης Βαρβερόπουλος

Εκτέλεση  Παραγωγής: Μαρία Καραμάνη

Οργάνωση παραγωγής: Musarte Productions

“DRUMS & VOICE JAZZTRONICA DUET” 

Ημερομηνία και ώρα: Παρασκευή 28 Απριλίου, ώρα 21.00

Τόπος: ΠΛΥΦΑ

Κορυτσάς 39, Αθήνα

Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ

Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr

Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος