Agenda Theater

Η Γιορτή του Θερισμού

Boem Team

Μια παράσταση βασισμένη στην αληθινή ιστορία της Άγκνες Μάγνουσντότιρ, μιας γυναίκας καταδικασμένης σε θάνατο που περιμένει υπομονετικά την εκτέλεση της ποινής της. Μέχρι τότε, “φιλοξενείται” στο σπίτι μιας οικογένειας σε κάποια επαρχιακή πόλη της Ισλανδίας διαταράσσοντας συνεχώς τις ισορροπίες. Ο φόβος για το ξένο και το ανοίκειο, που προκαλεί ο άγνωστος άλλος, η φόνισσα, το “τέρας”, δεν αργεί να μετατραπεί σε αμφιβολία. Μια αμφιβολία που οδηγεί τον κάθε ήρωα σε μια απρόσμενη και λυτρωτική συμφιλίωση με τους άλλους μα και τον ίδιο του τον εαυτό.

Τι συμβαίνει, λοιπόν, όταν εγκαταλείπουμε τις ταμπέλες, τον φόβο και τις προλήψεις και αντιμετωπίζουμε το μαύρο πρόβατο με κατανόηση; Τι συμβαίνει όταν καταλαβαίνουμε ότι οι πράξεις ενός ανθρώπου πολλές φορές λένε ψέματα και πως η αλήθεια βρίσκεται στην παραδοχή πως οι άνθρωποι είμαστε ατελείς; Ίσως εκεί ν’ ανθίζει ο σπόρος ενός άλλου πιο ανθρώπινου κόσμου.

Σε μια ατελή κοινωνία, γεμάτη με ανθρώπους που κάνουν συνεχώς λάθη, έχει άραγε θέση η θανατική ποινή χωρίς να στερεί από τον άνθρωπο τη δυνατότητα να διορθώνει και να βελτιώνεται; Διακόσια χρόνια μετά την τελευταία εκτέλεση θανατικής ποινής στην Ισλανδία κάποιες χώρες συνεχίζουν να πιστεύουν στην δύναμη της εκδικητικής τιμωρίας στερώντας από κάποια άλλη “Άγκνες” το δικαίωμα στη ζωή.

Η ομάδα Αντιστροφή δημιουργήθηκε το 2016 και έχει παρουσιάσει δύο παραστάσεις μέχρι σήμερα: Αγαπητέ Τσέχωφ (2016), σύνθεση διηγημάτων του Αντόν Τσέχωφ και Σήμερα ξύπνησα παιδί (2018-2019), πρωτότυπη ιστορία με μουσική, βασισμένη σε κείμενα και βιογραφικά στοιχεία του Έρμαν Έσσε. Στόχος μας είναι η έρευνα, η μελέτη και ο πειραματισμός πάνω σε κείμενα ελληνικά και ξένα. 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο – Δραματουργική Επεξεργασία – Σκηνοθεσία: Ομάδα Αντιστροφή 

Επιμέλεια Σκηνοθεσίας - Κίνησης: Αυγουστίνος Κούμουλος 

Μουσική: Νίκος Καραδοσίδης 

Φωτισμοί: Στέβη Κουτσοθανάση 

Φωτογραφίες: Σπύρος Περδίου

Trailer: Ελένη Κατρακαλίδη 

Παραγωγή: Ομάδα Αντιστροφή 

Εκτέλεση παραγωγής: A Priori

Ερμηνεία: Δημήτρης Κακαβούλας, Κύρα Καρυτινού, Φιλίππα Σκούρτη, Αλεξία Στολιδάκη

Πληροφορίες Παράστασης 

Παραστάσεις

Από Τετάρτη 9  Μαρτίου 

Ημέρες & ώρες παραστάσεων

Τετάρτη και Πέμπτη στις 9.00

Τιμές εισιτηρίων

Γενική Είσοδος: 12€

Μειωμένο: 8€

Ατέλειες: 5€

Διάρκεια παράστασης: 100 λεπτά

Προπώληση εισιτηρίων

Viva.gr

Για την είσοδό τους στην παράσταση οι θεατές πρέπει να επιδεικνύουν είτε πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού είτε πιστοποιητικό νόσησης. Το Θέατρο τηρεί όλους τους ισχύοντες κανόνες προστασίας από την εξάπλωση του COVID - 19. Η τήρηση των ατομικών μέτρων προστασίας των θεατών είναι υποχρεωτική κατά την προσέλευση τους και κατά την παραμονή τους στον χώρο του θεάτρου. 

Θέατρο 104

Ευμολπιδών 41, Γκάζι

(σταθμός Μετρό: Κεραμεικός)

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6947409435, 210 3455020


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος