Point Of View

A Tout Le Monde

Γιάννης Βλαχαντώνης

Στις 13 Σεπτεμβρίου 2006 ο Kimveer Gill πήγε στο Κολλέγιο Dawson του Montreal και τελικά το μετέτρεψε σε πεδίο μάχης πυροβολώντας κατά ριπάς, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο και τραυματίζοντας άλλους δέκα εννέα, οκτώ εκ των οποίων σοβαρά. Αργότερα ο δράστης αυτοκτόνησε, αφού πρώτα πυροβολήθηκε στο χέρι από έναν αστυνομικό. 

Ήταν οπαδός των Megadeth και ανέφερε αυτό το τραγούδι 'A Tout Le Monde' στο blog του, κάτι που οδήγησε τον Dave Mustaine, που έγραψε το τραγούδι, να κάνει την εξής δήλωση την επόμενη ημέρα: "Οπως οποιοσδήποτε, είμαι τρομοκρατημένος και αηδιασμένος από τα τραγικά χθεσινά γεγονότα. Θα προσευχηθούμε για οποιονδήποτε τραυματίστηκε και για όλες τις οικογένειες που υποφέρουν. Το 'A Tout Le Monde' είναι βασισμένο σε ένα όνειρο που είχα, όπου η μητέρα μου επέστρεψε από τον παράδεισο για να μου πει ‘Σ’ αγαπώ’. Αφορά εμένα που της μιλάω ξανά. Δεν γράφουμε μουσική που να προτείνει την οποιαδήποτε αφαίρεση ζωής. Είναι περισσότερο: Έχουμε ένα πρόβλημα, ας γίνουμε μέρος της λύσης”. 

To MTV απαγόρευσε το video επειδή νόμιζαν ότι προάγει την αυτοκτονία. Το έδειξαν τελικά όταν προστέθηκαν μερικά ειδικά σχόλια, εξηγώντας πόσα παιδιά αυτοκτονούν κάθε χρόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στο τέλος του video εμφανιζόταν το εξής μήνυμα: "Η αυτοκτονία δεν είναι η απάντηση. Βρείτε βοήθεια". Η γυναίκα και το παιδί στο video είναι η σύζυγος του Mustaine, Pam και ο γιος του, Justis.

Μέρος του ρεφρέν είναι στα γαλλικά. "A tout le monde, à tous mes amis, je vous aime, je dois partir": "Σε όλο τον κόσμο, σε όλους μου τους φίλους, σας αγαπώ, πρέπει να φύγω".



Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος