Point Of View

Το Θέατρο στο Νέο Σχολείο 2020 – 2021

Boem Team

Ολοκληρώθηκε η τρίτη χρονιά υλοποίησης του Προγράμματος «Το Θέατρο στο Νέο Σχολείο» για το σχολικό έτος 2020-2021. Μια χρονιά προκλήσεων κατά την οποία, παρά τις αντιξοότητες, καταφέραμε να δημιουργήσουμε μια θεατρική κοινότητα που αγκάλιασε φίλους του θεάτρου σε κάθε γωνιά της χώρας. Στιγμές από το συναρπαστικό αυτό ταξίδι, από τις σπάνιες εμπειρίες που ζήσαμε και μοιραστήκαμε με τους συμμετέχοντες, αποτυπώνονται σε ένα σύντομο ντοκιμαντέρ της δράσης με τους ίδιους τους πρωταγωνιστές της, τους εφήβους και τους δασκάλους τους. Φέτος, «Το Θέατρο στο Νέο Σχολείο», πιστό στο ραντεβού του, επιστρέφει για 4η χρονιά!

Πληροφορίες

Δείτε το ντοκιμαντέρ της δράσης με την εμπειρία εφήβων και καθηγητών.


Τα 60 σχολεία σε Αττική και περιφέρεια που συμμετείχαν στο πρόγραμμα μέχρι τώρα, μας δίνουν ακόμη περισσότερη δύναμη για να συνεχίσουμε. Η δίψα των μαθητών για έκφραση, επικοινωνία, δημιουργία και η ανάγκη των εκπαιδευτικών για ουσιαστική μαθητεία στους τρόπους προσέγγισης και δουλειάς με μια θεατρική ομάδα, επιβεβαιώνουν την αξία της βιωματικής μάθησης μέσα από το θέατρο, ένα εξαιρετικά δημιουργικό και απελευθερωτικό εργαλείο για προσωπική αλλά και κοινωνική αλλαγή, ένα πεδίο έκφρασης και ουσιαστικού διαλόγου.

Η παρουσία του θεάτρου στην εκπαίδευση γίνεται ακόμη πιο επιτακτική στη συνθήκη της περιόδου που διανύουμε. Με την επιστροφή στην καθημερινότητα του σχολείου εμείς χρειάζεται να σκύψουμε στο τώρα με προσοχή και συγκέντρωση, να μάθουμε από το σήμερα και να χτίσουμε ένα καλύτερο αύριο, να ενισχύσουμε τη συνειδητή συμμετοχή στα πράγματα, να προτείνουμε τη φαντασία ως δρόμο προς την ενσυναίσθηση. Με αυτά τα εργαλεία οι νέοι καλούνται να διερευνήσουν, να αμφισβητήσουν και εν τέλει να διαμορφώσουν τη μικρή τους κοινωνία, αλλά και τον κόσμο όλο, καθώς και τον ρόλο τους μέσα σε αυτόν.

Υπεύθυνη για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος: Σοφία Βγενοπούλου

Η Πράξη «Το Θέατρο στο Νέο Σχολείο» υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020» (ΕΣΠΑ).

Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος