Agenda Theater

H Oμάδα7 συμμετέχει στο 28 Διεθνές Φεστιβάλ Πειραματικού Θεάτρου του Καΐρου το Δεκέμβριο του 2021

Boem Team

«Πολλά τα δεινά κουδέν ανθρώπου δυνότερον πέλει»/ «Πολλά τα φοβερά, πιο φοβερό απ’ όλα ο άνθρωπος», Σοφοκλής, Αντιγόνη

Η παράσταση «Αντιγόνη, μια Ύβρις» της Ομάδας7 είναι η ελληνική συμμετοχή που επιλέχθηκε από το 28ο Διεθνές Φεστιβάλ Πειραματικού Θεάτρου του Καΐρου (14-19/12/2021) για το επίσημο διαγωνιστικό μέρος του. 

Η παράσταση «Αντιγόνη, μια Ύβρις» είναι μια σύγχρονη multimedia ερευνητική προσέγγιση της Σοφόκλειας τραγωδίας υπό το πρίσμα της προάσπισης της δημοκρατίας. 

Με όχημα τη σοφόκλεια τραγωδία, τις σκέψεις του Κορνήλιου Καστοριάδη και υλικά του θεάτρου της επινόησης, η Ομάδα7 ξαναδιαβάζει ένα κλασσικό έργο. Στο κέντρο μιας σκηνικής εγκατάστασης θεμελιωμένης σε οπτικοακουστικά μέσα, τρεις γυναίκες ερμηνεύτριες μοιράζονται όλους τους ρόλους, παρεμβάλλουν τις προσωπικές τους απόψεις και εμπειρίες και επεμβαίνουν στη σκηνική δράση. Σ’ αυτόν τον κλειστό κύκλο ενός σάπιου οικονομικού κέντρου εξουσίας, τα δεκαπέντε πρόσωπα του Χορού μπορούν να φτάσουν μόνο διαμεσολαβημένα, μέσα από μια οθόνη, για να διαπραγματευτούν, να διεκδικήσουν ή να αρνηθούν τη δική τους ατομική ευθύνη.

Η παράσταση συνδιαλέγεται με τη διαχρονική τραγικότητα του «δεινότερου» απ’ όλα τα πλάσματα, του Ανθρώπου και θέτει ερωτήματα: είναι ηθικό χρέος του ανθρώπου να αντιστέκεται στην ύβρη της εξουσίας; Η αντίσταση μπορεί να γίνει ύβρις; Είμαστε σε θέση να ακούσουμε πραγματικά τη διαφορετική γνώμη, τον διαφορετικό άνθρωπο; Τι υπάρχει πριν τις αμετάκλητες αποφάσεις; Έχουμε δίκιο μόνο εμείς;

Μετά τη συμμετοχή της στο Stockholm Fringe Festival - Stoff 2019, στο Online Performance Art Festival 2021 και στο 5th SerformanceP - International Performance art exhibition in São Paulo  2021, η παράσταση «Αντιγόνη, μια Ύβρις» συνεχίζει το ταξίδι της στον κόσμο με τη συμμετοχή της  στο επίσημο διαγωνιστικό μέρος του  28th Cairo International Festival for Experimental Theater/CIFET'21.

Πληροφορίες για την οικονομική συνδρομή για την κάλυψη των οδοιπορικών της ομάδας εδώ.


Συντελεστές

Μετάφραση/Διασκευή: Βίκυ Μαστρογιάννη-Ομάδα7

Δραματουργία/Επιμέλεια κειμένου: Ευδοκία Δεληπέτρου

Βοηθός Σκηνοθέτη/Μετάφραση στα αγγλικά: Γιώργος Ανδράκης / Μάιρα Ξύδη

Σχεδιασμός φωτισμού/Φωτογραφία/Video: Γιώργος Ζαφειρίου

Σκηνικά/Κοστούμια: Δάφνη Αηδόνη

Πρωτότυπη Μουσική: Μάριος Τσάγκαρης

Ηθοποιοί: Έλσα Λουμπαρδιά, Ελένη Μπαμπασάκη, Ευαγγελή Φίλη

Χορός Video: Ανδρονίκη Αβδελιώτη, Δάφνη Αηδόνη, Γιώργος Ανδράκης, Μυρσίνη

Γεωργάκη, Ευδοκία Δεληπέτρου, Γιώργος Ζαφειρίου, Αλκιβιάδης Ζούπας, Σοφία

Λιάκου, Βαγγέλης Παπαδάκης, Μάνος Παπαδάς, Βασιλική Σκευοφύλαξ, Θοδωρής

Σκυφτούλης, Γιάννης Τζέμης, Μάριος Τσάγκαρης, Ραφαήλ-Ανάργυρος Τσάντες,

Μαίρη Λούση, Δανάη Σπηλιώτη.


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος