Agenda Theater

Το σκοτάδι είναι πράσινο


«Κυρίες και κύριοι! Καλώς ορίσατε στο θέατρο μας! Δυο κούκλες είμαστε θεατρικές σε αδιέξοδο μεγάλο, πώς να βοηθήσουμε μαζί το έρμο το περιβάλλον;»

Η καλλιτεχνική εταιρία CALD και η σκηνοθέτις Αθηνά Χατζηαθανασίου ετοιμάζουν μια… πράσινη ιστορία για παιδιά που θα παρουσιαστεί από τον Οκτώβριο στο θέατρο Σημείο. 

Ο Τάκης ο Ανακυκλωτάκης και η Μίνα η Εξοικονομίνα μπαίνουν σε περιπέτειες, όταν το Μ.έ.τ.ρ.ο., το Μηχάνημα Εκτίμησης Της Ρύπανσης Όλων, μπαίνει σε λειτουργία. Αντιμέτωποι με τον κύριο Σπαταλόπουλο από τη μια και τον Πύρρο τον Εμπρηστίδη από την άλλη,  το περιβάλλον και η ζωή τους είναι στα όρια της απόλυτης καταστροφής. Πώς θα ξεπεράσουν, άραγε, τις δυσκολίες; Μήπως το κλειδί είναι τα παιδιά;

Η Ταξιθέτρια που ονειρευόταν πάντα να γίνει τσιχλόφουσκα, οδηγεί τους θεατές σε μια διαδραστική παράσταση με τρεις ηθοποιούς, σε ένα ταξίδι εξεύρεσης λύσεων, με τη βοήθεια φωτοβολταϊκών, ανεμογεννητριών, αλλά και… των μικρών θεατών! Στο κέντρο όλων βρίσκονται πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον: Ανακύκλωση, Κομποστοποίηση, Εξοικονόμηση Ενέργειας, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, Προστασία των δασικών εκτάσεων.

Με κοστούμια και σκηνικά από ανακυκλώσιμα υλικά, η παράσταση ανοίγει το δρόμο για την επαναχρησιμοποίηση. Τα παιδιά θα γελάσουν και θα συγκινηθούν, θα μάθουν για τις ανανεώσιμες πηγές και, κυρίως… θα πάψουν να φοβούνται το σκοτάδι. Πώς αλλιώς; Αφού το σκοτάδι… είναι πράσινο.

«Το σκοτάδι είναι πράσινο»

από τον Οκτώβριο στο θέατρο Σημείο

και καθημερινές για σχολεία


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο-Σκηνοθεσία: Αθηνά Χατζηαθανασίου 

Σύλληψη ιδέας-Εικονογράφηση-Γραφιστική επιμέλεια: Eύα Λαμπάρα

Πρωτότυπη μουσική: Ανδρέας Αναγνωστόπουλος 

Ενορχηστρώσεις: Χρίστος Σερενές 

Σκηνικά-Κοστούμια: Ευγενία Βησσαρίου 

Φωτισμοί: Γιάννης Ζέρβας

Βίντεο: Νάλια Ζήκου 

Φωτογραφίες: Χριστίνα Φυλακτοπούλου

Teaser: Νάλια Ζήκου, Ανδρέας Βαλάσης (Drone)

Location Manager: Θωμάς Σιαμπέκας

Προώθηση Παραστάσεων: Σίσσυ Δημάκη

Επικοινωνία: Le Canard qui Parle

Διεύθυνση Παραγωγής: Αθηνά Χατζηαθανασίου

Οργάνωση Παραγωγής: Γεωργία Φώτη

Εταιρία Παραγωγής: Καλλιτεχνική Εταιρία CALD (Τ. 2160048271)

Παίζουν: Ειρήνη Δένδη, Άντα Κουγιά, Αντώνης Σανιάνος

Στο βίντεο εμφανίζονται οι: Γιώργος Γιαννακόπουλος, Πασχάλης Μερμηγκάκης 

Ακούγεται η φωνή του Νίκου Καραστέργιου


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος