Point Of View

9ο Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών

Boem Team

Με 2 μοναδικές – διαφορετικές χορευτικές παραστάσεις στο Θέατρο Δόρα Στράτου (Σάββατο 1 Ιουλίου και Κυριακή 2 Ιουλίου 2023) κορυφώνεται η διοργάνωση του 9oυ Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών στην Ελλάδα.

Με τις σαγηνευτικές χορογραφίες του Bollywood αλλά και το ινδικό στοιχείο να πρωτοστατούν, η ιδρύτρια της 1st Bollywood Dance Academy Greece Άννα Δημητράτου και o διεθνούς φήμης Ινδός χορευτής, δάσκαλος και χορογράφος Sumon Rudra, πλαισιωμένοι από τα μέλη της Ακαδημίας και πλειάδα διεθνώς αναγνωρισμένων δασκάλων και χορευτών, μας οδηγούν σταδιακά από την χορευτική παράδοση Ανατολής και Δύσης ως τη μετεξέλιξη της παράδοσης αυτής στις μέρες μας. Έτσι, θα γίνουμε όλοι «μύστες» της αέναης χορευτικής δημιουργίας, δίνοντας το σπουδαίο μήνυμα πως η Τέχνη γεννάει πολιτισμό, ενώνει, μα πάνω απ' όλα εξυψώνει τον άνθρωπο στη σφαίρα της χαράς, που είναι η αληθινή του φύση!

Μεγάλα ονόματα όπως η Επαγγελματίας Χορεύτρια, Δασκάλα και Χορογράφος, με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο Leena Patel, ο Navjot Minhas επαγγελματίας χορευτής, χορογράφος και δάσκαλος χορού Bhangra, από το Βέλγιο, η Sonia Tharani από την Ινδία, η Krystal Chow από το Χονγκ Κονγκ, η Kinga Malec από την Πολωνία, η διάσημη χορογράφος και χορεύτρια Sneha Mistri από την Ισπανία, o χορευτής και χορογράφος Bollywood Amine Amoura από την Γαλλία, o εξαιρετικός χορευτής Tannoura Hassan Bolbol από την Αίγυπτο, η Mélodie Toussaint από τη Γαλλία, καθώς και μεγάλα χορευτικά γκρουπ από την Ελλάδα και το Εξωτερικό, όπως οι Beyond Bollywood από το Χονγκ Κονγκ, η Intradance Academy από τη Ρουμανία, ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος «Εναλία Γη» με Κυπριακούς χορούς, ο πολιτιστικός σύλλογος Καύκασος με Γεωργιανούς χορούς, οι Bollybandits από την Ελβετία, το Σωματείο Ελληνικών Χορών & Λαογραφικών Ερευνών «Ελληνική Παράδοση», η χορευτική ομάδα Al-Awda της Παλαιστινιακής  Παροικίας Ελλάδος  , η Chandrika Kathak Company με παραδοσιακούς Ινδικούς χορούς, η ομάδα Indissy Group από τη Γαλλία και η ομάδα Fireflies από τον Γ.Α.Σ. Περιστερίου, θα ταξιδέψουν τους θεατές στο μαγικό κόσμο του χορού και της κίνησης. 

Στo πλαίσιο του Φεστιβάλ, (30 Ιουνίου – 2 Ιουλίου 2023), θα πραγματοποιηθούν επίσης σεμινάρια χορού από μεγάλους δασκάλους, ο 8ος Διεθνής Διαγωνισμός Bollywood Dance, μίνι Bazaar αλλά και Ινδικό φαγητό από το Jaipur Palace, ένα χαρούμενο party καλωσορίσματος (Macaw Beach Bar – Ακτή του Ήλιου, Άλιμος) και πολλές άλλες δραστηριότητες. 

* Κατά τη διάρκεια των 2 μεγάλων Παραστάσεων του Φεστιβάλ θα είναι κοντά μας η Φωνή του Παιδιού (Σύλλογος Συμπαράστασης Παιδιών με καρκίνο), « οι  Γιατροί Χωρίς Σύνορα» και η Περιβαλλοντική Οργάνωση WWF Ελλάς!

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από το Artistic Studio Oriental Expression και την 1st Bollywood Dance Academy Greece σε συνεργασία με την Ελληνο-Ινδική Εταιρεία Πολιτισμού και Ανάπτυξης (ΕΛΙΝΕΠΑ), υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), του Δήμου Αθηναίων και του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού (CID).

ΕΙΣΟΔΟΣ: 15 ευρώ (1 Παράσταση) | 20 ευρώ (2 Παραστάσεις)

Πληροφορίες: Τηλ. 210 9735 888 | www.bollywoodfestival.gr | info@bollywoodfestival.gr 

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: viva.gr


BOLLYWOOD BEACH PARTY!!!

Στο MACAW BEACH BAR ΣΤΟΝ ΑΛΙΜΟ | ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023 (21:00) 

Το 9o Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών, ξεκινάει με ένα δροσερό party στο MACAW BEACH BAR στην «Ακτή του Ήλιου»!!! 

Το Artistic Studio Oriental Expression και η 1st Bollywood Dance Academy – κύριοι διοργανωτές του Διεθνούς Φεστιβάλ Bollywood Dance –  καλούν ΟΛΟΥΣ στο Bollywood Beach Party που σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ. 

Ένα πάρτυ καλωσορίσματος γεμάτο χορευτικές εκπλήξεις, όπου όλοι οι φίλοι και προσκεκλημένοι του Φεστιβάλ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!!!

Το πάρτυ θα πραγματοποιηθεί στο MACAW BEACH BAR στην «Ακτή του Ήλιου» στον Άλιμο (Στάση Τραμ «Ζέφυρος»).

Όποιος θέλει μπορεί να δείξει μια μικρή χορογραφία στο πάρτυ (Solo ή Ομαδική) αλλά πρέπει να έχει μαζί του τη μουσική.

Από τη Διοργάνωση θα προσφερθούν σνακς και ινδικά finger food

Για την κατανάλωση νερού, αναψυκτικών ή άλλων ποτών από το bar πληρώνετε ΕΣΕΙΣ!

Dress code: Light, loose and fun!!!

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ €10 - ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!!!


14 ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΧΟΡΟΥ + BOLLYWOOD DANCE MASTER TRAINING

Στο πλαίσιο του 9ου Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών, θα πραγματοποιηθούν 14  μοναδικά Σεμινάρια Χορού που «αγκαλιάζουν» τον πολυπολιτισμικό του χαρακτήρα. 

Έτσι, οι συμμετέχοντες, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σεμινάρια χορών της Ανατολής και της Δύσης, τόσο παραδοσιακού, όσο και μοντέρνου στυλ, από διεθνώς καταξιωμένους δασκάλους και χορογράφους σε εκπληκτικές τιμές!!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023

BOLLYWOOD DANCE MASTER TRAINING – ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

11:00 – 12:30 ANNA DIMITRATOU – Bollywood Traditional

12:30 – 14:00 SUMON RUDRA – Indian Contemporary

14:00 – 15:30 LEENA PATEL – Bollywood Semi-classical 

15:30 – 17:00 KLEONIKI KARACHALIOU – Bharatanatyam 

ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023

10:00 – 11:00 MÉLODIE TOUSSAINT – Street classical fusion 

11:00 – 12:30 SUMON RUDRA – Tollywood Item Song 

12:30 – 14:00 LEENA PATEL – Bolly FemmeFunk 

14:00 – 15:30 NAVJOT MINHAS – Bhangra 

15:30 – 17:00 HASSAN BOLBOL – Saidi (Egyptian Folklore Dance)

ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023

10:00 – 11:00 KRYSTAL CHOW – Rajasthani 

11:00 – 12:30 SNEHA MISTRI – Garba & Dandiya 

12:30 – 14:00 SONIA THARANI – Retro Bollywood

14:00 – 15:30 KINGA MALEC – Bolly Kathak 

15:30 – 17:00 AMINE AMOURA – Bolly Blast

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στο Θέατρο «Δόρα Στράτου»

Κόστος σεμιναρίων: 

Ημερήσιο Εισιτήριο Φεστιβάλ 

Σεμινάρια Σαββάτου ή Κυριακής + Είσοδος σε 1 Παράσταση: 50 ευρώ

Διήμερο Εισιτήριο Φεστιβάλ

Σεμινάρια Σαββάτου & Κυριακής + Είσοδος στις παραστάσεις: 90 ευρώ

Τριήμερο Εισιτήριο Φεστιβάλ

Όλα τα σεμινάρια του Φεστιβάλ + Master Training + Είσοδος στις παραστάσεις: 150 ευρώ 

Τριήμερο Εισιτήριο Φεστιβάλ + Συμμετοχή στο Διαγωνισμό: 70 ευρώ


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος