Agenda Music

The Worksongs Project

Boem Team

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του προγράμματος ενίσχυσης της καλλιτεχνικής παραγωγής και των ανθρώπων του πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων, οι εξαιρετικοί «The Worksongs Project» θα βρεθούν για μια μοναδική μουσική παράσταση στο Θέατρο Κολωνού ΟΠΑΝΔΑ, στις 9 Ιουλίου.

Οι "The Worksongs Project" παρουσιάζουν τραγούδια της δουλειάς απ' όλο τον κόσμο, σε μια μουσική παράσταση επενδυμένη με φωτογραφικό και κινηματογραφικό αρχειακό υλικό.

Τραγούδια της δουλειάς στη διεθνή λαογραφία ονομάζονται εκείνα που είτε αναφέρονται σε εργασίες, είτε τις συνοδεύουν. Τα δεύτερα μέσα από πλήθος θεμάτων, είχαν ως στόχο να συντονίσουν μια ομαδική εργασία, όπως για παράδειγμα την κωπηλασία, ή απλά με τη συντροφιά τους να ανεβάσουν τη διάθεση και την παραγωγικότητα.

Η μουσική μας παράσταση περιλαμβάνει κάθε φορά μια ξεχωριστή επιλογή μελωδιών, ταξιδεύοντας στις έξι ηπείρους. Πρόκειται για ένα ταξίδι, που φιλοδοξεί να εμφανίσει τις ομοιότητες στη δραστηριότητα και κατ' επέκταση στον τρόπο σκέψης, των ανθρώπων της δουλειάς όλου του κόσμου.

Λίγα λόγια για εμάς .....

Το μουσικό μας σχήμα ιδρύθηκε το Μάρτη του 2016. Βασίστηκε πάνω σε βιβλιογραφική και ηχητική αρχειακή έρευνα καθώς και πρωτότυπες καταγραφές, που εμπλουτίζονται συνεχώς με υλικό από νέες περιοχές του πλανήτη. Από το Νοέμβρη του 2016 παρουσιάζει τακτικά και με επιτυχία τη δουλειά του σε μια σειρά από πολυχώρους, θέατρα φεστιβάλ και συλλόγους. Ανάμεσα σε αυτούς βρίσκονται το Κύτταρο, ο Σταυρός του Νότου, το ΙΛΙΟΝ plus, το Τρένο στο Ρουφ, το Faust, η 2η συνάντηση νέων συγκροτημάτων παραδοσιακής μουσικής "Της τριανταφυλλιάς τα φύλλα - οι νέοι για τη Δόμνα Σαμίου" στο ξέφωτο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το 4ο Φεστιβάλ εταιρικών θιάσων ΟΕΘ-ΣΕΗ στο θέατρο Γκλόρια, το 5ο Φεστιβάλ "Το μικρό Παρίσι των Αθηνών", το Φεστιβάλ By The River Of Lilas 2017 στο Βασιλικό δήμου Χαλκιδέων, ο Σύλλογος Ελληνικής Πολιτιστικής Παράδοσης Χαλκίδας "τ' Αλωνάκι", ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Αμπελοκήπων. 

Με επιτυχία το Σεπτέμβρη του 2018 έγινε η πρώτη μουσικοχορευτική παρουσίαση και ετοιμάζεται η παιδική-διαδραστική, παράλληλα με την καθιερωμένη πια μουσική φωτογραφική-κινηματογραφική εκδοχή της παράστασης.

Το σχήμα συναποτελούν αλφαβητικά οι:

Ζαγαρέλος Λεωνίδας: φωνή, κιθάρα, φυσαρμόνικα

Λιάσκος Δημήτρης: πνευστά, έρευνα

 Σούλτης Γιάννης : φωνή, μπάσο

Μωραΐτης Αποστόλης: φωνή, ούτι, κιθάρα

Τσιμπλάκης Βαγγέλης: τύμπανα, κρουστά

INFO

«The Worksongs Project»

Παρασκευή 9 Ιουλίου  21:00

Θέατρο Κολωνού 

Ιωαννίνων & Καπανέως, Κολωνός Αθήνα, Αττική Τηλ: 2105284800 

Τιμή εισιτηρίου  : 8 € γενική είσοδος

Προπώληση : viva.gr και στο δίκτυο της viva

E-TICKET

Μετά την ηλεκτρονική αγορά των εισιτηρίων σας, τα κατεβάζετε σε μορφή PDF και τα εκτυπώνετε, ώστε να εισέλθετε στο χώρο της εκδήλωσης απευθείας με αυτά. Εναλλακτικά μπορείτε να τα έχετε αποθηκευμένα σε κινητή συσκευή για να τα επιδείξετε στην οθόνη κατά την είσοδό σας στον χώρο.


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος