Internal Interviews

The Worksongs Project @ Boem Radio

Παύλος Λάμπρου


Οι The Worksongs Project παρουσιάζουν τραγούδια της δουλειάς απ' όλο τον κόσμο, σε μια μουσική παράσταση επενδυμένη με φωτογραφικό και κινηματογραφικό αρχειακό υλικό. Τραγούδια της δουλειάς στη διεθνή λαογραφία ονομάζονται εκείνα που είτε αναφέρονται σε εργασίες, είτε τις συνοδεύουν. Τα δεύτερα μέσα από πλήθος θεμάτων, είχαν ως στόχο να συντονίσουν μια ομαδική εργασία, όπως για παράδειγμα την κωπηλασία, ή απλά με τη συντροφιά τους να ανεβάσουν τη διάθεση και την παραγωγικότητα.

Η μουσική τους παραστάσεις περιλαμβάνουν κάθε φορά μια ξεχωριστή επιλογή μελωδιών, ταξιδεύοντας στις έξι ηπείρους. Πρόκειται για ένα ταξίδι, που φιλοδοξεί να εμφανίσει τις ομοιότητες στη δραστηριότητα και κατ' επέκταση στον τρόπο σκέψης, των ανθρώπων της δουλειάς όλου του κόσμου.

Το μουσικό σχήμα ιδρύθηκε το Μάρτη του 2016. Βασίστηκε πάνω σε βιβλιογραφική και ηχητική αρχειακή έρευνα καθώς και πρωτότυπες καταγραφές, που εμπλουτίζονται συνεχώς με υλικό από νέες περιοχές του πλανήτη. Από το Νοέμβρη του 2016 παρουσιάζει τακτικά και με επιτυχία τη δουλειά του σε μια σειρά από πολυχώρους, θέατρα φεστιβάλ και συλλόγους.

Το σχήμα συναποτελούν οι : Ζαγαρέλος Λεωνίδας, Λιάσκος Δημήτρης, Μαλακατές Περικλής, Μωραΐτης Αποστόλης, Τσιμπλάκης Βαγγέλης.

O Δημήτρης Λιάσκος από τους The Worksongs Project, την Πέμπτη στις 21:00, στα μικρόφωνα του Boem Radio και στον Παύλο Λάμπρου

Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος