Agenda Theater

The Proof Show

Boem Team

Η μουσικοθεατρική ομάδα ValSia (Βαλέρια Δημητριάδου και Αθανασία Κουρκάκη)  μετά τη «Σταχτομπούτα» (2017-18) και το  «Μικρό σπίτι στην Αθήνα» (2019), που παίχτηκε στο Φεστιβάλ Νέων Δημιουργών στην Πειραματική σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, παρουσιάζει τη νέα της δουλειά “The Proof Show” στο Red Jasper Theatre (πρώην Β’ Σκηνή Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας) .

Το “The Proof show” είναι εμπνευσμένο από το παραμύθι "Sole, Luna e Talia” από το “Pentamerone” του Τζιαμπατίστα Μπαζίλε.

Δύο κοπέλες, η Sole και η Luna, παίρνουν μέρος σ’ έναν διαγωνισμό, όπου πρέπει να αποδείξουν την αξία τους και να κερδίσει η καλύτερη. Ένας διοργανωτής κινεί τα νήματα, ο Maestro.  5 μέρες, 5 δοκιμασίες. Οι κοπέλες εμφανίζονται κάθε βράδυ ζωντανά μπροστά στο κοινό για να διαγωνιστούν.

Οι όροι του Maestro είναι συγκεκριμένοι. Πρέπει να κερδίσει η καλύτερη. Και πρέπει, παρά την αντιζηλία τους, να δείχνουν αγαπημένες και να εκπέμπουν στο κοινό την αίσθηση ότι είναι συγκρότημα χρόνια. Αγαπημένες πάση θυσία. Ακόμη κι όταν τους αποκαλυφθεί ότι το έπαθλο δεν είναι αυτό που νόμιζαν αλλά η ίδια τους η ζωή. Η καλύτερη θα ζήσει.

Ποια ανάγκη οδηγεί τον άνθρωπο στο να αποδείξει ότι αξίζει; Γιατί πρέπει συνέχεια να κρίνουμε και να κρινόμαστε; Γιατί η ευτυχία κάποιου να εξαρτάται τόσο πολύ από την αποδοχή ή μη των άλλων; 

Το “The Proof Show” ενώ μοιάζει μ’ έναν απλό διαγωνισμό, στην πραγματικότητα είναι ένα οργανωμένο πείραμα που ερευνά την ανθρώπινη φύση και την αχαλίνωτη ανάγκη ενός «φαίνεσθαι» που συγκρούεται με το «είναι».

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σύλληψη ιδέας- Κείμενο: ValSia 

Σκηνοθετική επιμέλεια: Κωνσταντίνος Ασπιώτης 

Σκηνογραφία – Ενδυματολογία: Δήμος Κλημενώφ 

Διασκευές μουσικών κομματιών: VaISia

Κίνηση: Ειρήνη Ερωφίλη Κλέπκου

Video: Νικόλας Μακρής 

Σχεδιασμός φωτισμών: Τάκης Λυκοτραφίτης

Wig styling: Μιχάλης Κουτσοθανάσης

Artwork - poster: Χρήστος Συμεωνίδης 

Φωτογραφίες: Σπύρος Χατζηαγγελάκης

ΠΑΙΖΟΥΝ: 

Sole: Βαλέρια Δημητριάδου

Luna: Αθανασία Κουρκάκη

Cobra: Αρετή Τίλη

Maestro:  Νίκος Χατζόπουλος (σε video προβολή)

INFO:

Red Jasper Theater (πρώην Β’ Σκηνή Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας)

Κεφαλληνίας 18 Κυψέλη

Πληροφορίες – κρατήσεις: 6970089905

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:

Από 8 Ιανουαρίου 2020 για 12 παραστάσεις

Τετάρτη και Πέμπτη στις 21.30

Διάρκεια:

80 λεπτά

Τιμές εισιτηρίων:

Προπώληση μέχρι την έναρξη των παραστάσεων 8 ευρώ

Κανονικό  10€

Μειωμένο 7€

Περιορισμένης ορατότητας μπαρ 6€ 

Προπώληση: 

viva.gr, 11876, SevenSpots, Reload Stores, WIND, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Αθηνόραμα, Viva Kiosk, Yoleni’s


ΣΥΝΤΟΜΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ

ΒΑΛΕΡΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ

Απόφοιτη της Δραματικής σχολής του Εθνικού θεάτρου (το 2015), πτυχιούχος της Νομικής του ΑΠΘ και πτυχιούχος πιάνου. 

Ιδρυτικό μέλος της ομάδας C. for Circus από το 2008 και του μουσικοθεατρικού σχήματος ValSia (με την Αθανασία Κουρκάκη) από το 2015.

Συμμετείχε στις παραστάσεις: «Ως την άκρη του κόσμου» της Μαρίας Παπαγιάννη σε σκην. Σπ. Χαζτηαγγελάκη με τους C. for Circus στο θέατρο Καρέζη, «Μεταμορφώσεις» του Οβίδιου στο Φεστιβάλ Αθηνών σε σκην. Ειρ. Μακρή και Π. Παυλίδη με τους C. for Circus, «Το μικρό σπίτι στην Αθήνα» στο Φεστιβάλ Νέων Δημιουργών του Εθνικού θεάτρου με τις ValSia, «Τίμων ο Αθηναίος» του Ο. Σαίξπηρ στο Εθνικό θέατρο σε σκην. Σ. Λιβαθινού, «Ο καλός άνθρωπος του Σετσουάν» του Μπ. Μπρεχτ στο θέατρο Θησείον σε σκην. Ν. Χανιωτάκη, «Θεσμοφοριάζουσες» του Αριστοφάνη στο Φεστιβάλ Επιδαύρου σε σκην. Β. Θεοδωρόπουλου, «Το αηδόνι και το τριαντάφυλλο» του Όσκαρ Ουάιλντ στο θέατρο Φούρνος σε σκην. Δ. Κίτσου, «Δύναμη του σκότους» του Τολστόι στο Σύγχρονο θέατρο σε σκην. Ε. Σκότη, «ГЛУМ» του Οστρόφσκι στο θέατρο 104 σε σκην. C. for Circus, «Σταχτοπούτα» στο Αλφα.Ιδέα και στο θέατρο 104 σε σκην. Στ. Κοντακιώτη με τις ValSia, «Οιδίπους επί Κολωνώ» του Σοφοκλή στο Φεστιβάλ Επιδαύρου σε σκην. Στ. Τσακίρη, «Με το ίδιο μέτρο» του Σαίξπηρ στο Από μηχανής σε σκην. C. for Circus κα. 

Ταυτόχρονα, ασχολείται επαγγελματικά και με τη μουσική. 

Έχει γράψει τη μουσική για το «Νυφικό κρεβάτι» σε σκην. Γ. Χριστοδούλου, έχει διασκευάσει σε συνεργασία με τη Χρ. Κοτταράκου τη μουσική του Θάνου Μικρούτσικου για το «Ως την άκρη του κόσμου», έχει γράψει και διδάξει τη μουσική στις «Μεταμορφώσεις» και στο «Δαχτυλίδι της Μάνας» από τους C. for Circus, στη «Δύναμη του σκότους», έχει κάνει τη μουσική διδασκαλία στο «Οιδίπους επί Κολωνώ» σε μουσική του Μίνωα Μάτσα, έχει γράψει και διδάξει τη μουσική στο «Τσεχ-off» σε σκην. Ιούς Βουλγαράκη και στη χοροθεατρική παράσταση «Fort-da». 

ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΚΟΥΡΚΑΚΗ 

Απόφοιτη της Δραματικής σχολής του Εθνικού θεάτρου ( 2015) και πτυχιούχος του Τμήματος οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης, Πάντειο πανεπιστήμιο.

Ιδρυτικό μέλος του μουσικοθεατρικού σχήματος ValSia (με τη Βαλέρια Δημητριάδου) από το 2015.

Συμμετείχε στις παραστάσεις: «Το δαχτυλίδι της μάνας» ομάδα C. For Circus σε σκην. Παύλου Παυλίδη, «E_ΦΥΓΑ ΜΙΚΡΑΣΙΑ» στο Φεστιβάλ Συνοικισμός στην Ελευσίνα σε σκην. Γ. Μαρκοπούλου, «Γιαννούλα η Κουλουρού» της Θ. Καπράλου στο Φεστιβάλ Αθηνών σε σκην. Γ. Παπαγεωργίου, «Το μικρό σπίτι στην Αθήνα» στο Φεστιβάλ Νέων Δημιουργών του Εθνικού θεάτρου με τις ValSia, «Ο πρίγκιπας και ο Φτωχός» στο Εθνικό Θέατρο σε σκην. Σ. Βγενοπούλου, «Δύναμη του σκότους» του Τολστόι στο Σύγχρονο θέατρο σε σκην. Ε. Σκότη, «7 Κρεμασμένοι»  του Λεονίντ Αντρέγιεφ στο Tempus Verum σε σκην. Κ. Γώγουλου & Αγγ. Πασπαλιάρη, «Θουκυδίδης Δραματικός-θέατρο του Πολέμου 2» σε σκην. Γ. Παναγόπουλου, «Ψύχωση 4.48-κοίταξέ με» στο Φεστιβάλ Αθηνών σε σκην. Γ. Κακλέα και «Σταχτοπούτα» στο θέατρο Άλφα Ιδέα και στο θέατρο 104 σε σκην. Στ. Κοντακιώτης με τις ValSia.


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος