Agenda Music

Στέλιος Τσουκιάς | Ο Γερό Μαθιός

Boem Team

"Ο Γερό Μαθιός" είναι το νέο Single του Στέλιου Τσουκιά.

Η δική του προσέγγιση στο εμβληματικό αυτό τραγούδι του Παύλου Σιδηρόπουλου και του Παντελή Δεληγιαννίδη ( a.k.a. «Δάμων και Φιντίας»).

Η αγάπη του Στέλιου Τσουκιά στα τραγούδια του Παύλου και ο θαυμασμός της προσωπικότητάς του, τον οδήγησαν από παιδί να τραγουδά τις ιστορίες του και να βρίσκει μέσα σε αυτές την εικόνα του αληθινού κόσμου και τον τρόπο να αναγνωρίζει τον ψεύτικο. Το να «ξαναδιαβάσει» λοιπόν κάποια στιγμή ένα τραγούδι από εκείνα που επηρέασαν καθοριστικά το μουσικό του κριτήριο, ήταν θέμα χρόνου. Και αυτό έγινε τώρα που ο Στέλιος Τσουκιάς πιο ώριμος από ποτέ χαράζει τη δική του πορεία στην μουσική έκφραση της γενιάς του.

Ο "Γέρο Μαθιός" και το αποτύπωμα που άφησε στην καλλιτεχνική φύση του Στέλιου, σκιαγραφείται στην ξεχωριστή αυτή προσέγγιση, που υπογραμμίζει τη διαχρονική αξία του, ξαναθυμίζοντάς μας πως η αληθινή ζωή βιώνεται στα απλά και αυτονόητα που τόσο έχουμε υποτιμήσει.

"Ο Γέρο Μαθιός", θα εμπεριέχεται στη δεύτερη ολοκληρωμένη δουλειά του Στέλιου Τσουκιά, που θα κυκλοφορήσει σύντομα.

« "Ο Γέρο Μαθιός" είναι απ’ τα πρώτα τραγούδια που έπιασα στην κιθάρα και το σιγοτραγούδησα σε μικρή ηλικία. Ψηλά στα βουνά ή στο κέντρο της πόλης ψάχνω το δικό μου σοφό γέροντα. Ίσως και εγώ μέσα απ τα τραγούδια του Παύλου να ξορκίζω τα δικά μου σκοτάδια. Είχε ανθεκτική ιδεολογία και έγινε ιδέα μέσα απ’ το στίχο του και τον ηλεκτρισμό του. Και αυτό έβγαινε και στα ακουστικά τραγούδια. Γιατί ροκ δεν είναι ο ήχος αλλά τρόπος αντιμετώπισης των πραγμάτων. Δεν πάει άλλο με όσα ζούμε, χρειάζεται να ηλεκτριστούμε και να ξυπνήσουμε απ' τον ύπνο.» Στέλιος Τσουκιάς


Στέλιος Τσουκιάς

Νέο single & music video

"Ο Γερό Μαθιός"

Στίχοι | Παύλος Σιδηρόπουλος

Μουσική | Παντελής Δεληγιαννίδης

Ζωντανή ηχογράφηση στο στούντιο AntArt

Credits:

Ακορντεόν | Θάνος Σταυρίδης

Ηλεκτρική κιθάρα | Tom Yosi

Μπάσο | Πέτρος Σταμέλος

Τύμπανα | Pepper D'Koll

Ηχοληψία | Νίκος Μέρμηγκας

Μίξη - Παραγωγή | Κώστας Γεωργιάδης

music video | Αριστοτέλης Παπακωνσταντίνου

Θερμές ευχαριστίες στην Μελίνα Σιδηροπούλου για την παραχώρηση της άδειας.

Photo Credit: Babis Tsoukias 

Παραγωγή

ΣΤΕΛΙΟΣ ΤΣΟΥΚΙΑΣ 

Management: Formiggart


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος