Agenda Music

Σωκράτης Σινόπουλος Quartet - Metamodal


Οnline streaming από το Half Note, Σάββατο 27 Μαρτίου έως Παρασκευή 2 Απριλίου

Ο αρχέγονος ήχος της λύρας συναντά την jazz και τη σύγχρονη μουσική

Νέες συνθέσεις για λύρα & piano trio εμπνευσμένες από τις ελληνικές μουσικές παραδόσεις παρουσιάζει το κουαρτέτο του Σωκράτη Σινόπουλου σε online streaming από το Half Note. Ο συνδυασμός του αρχέγονου ήχου της λύρας με το piano trio, οι εμφανείς επιρροές από την ελληνική παραδοσιακή, τη βυζαντινή και την κλασική μουσική αλλά και η ποικιλομορφία αυτοσχεδιασμών που βασίζονται τόσο στη τζαζ όσο και τη σύγχρονη μουσική, συνθέτουν τον ιδιαίτερο ακουστικό χαρακτήρα του κουαρτέτου.

Ο Σωκράτης Σινόπουλος σημειώνει σχετικά: «Για εμένα το κουαρτέτο είναι η ιδανική ομάδα με την οποία μπορώ να εξερευνήσω καινούργιες συνθετικές ιδέες και νέες φόρμες, ενώ αυτό που εκτιμώ και απολαμβάνω περισσότερο είναι το ότι είμαστε σε θέση να κρατάμε τη σπίθα αναμμένη με τέτοιο τρόπο που κάθε συναυλία μας να μοιάζει σαν να είναι η πρώτη φορά που συναντιόμαστε για να παίξουμε μουσική μαζί».

Το κουαρτέτο ξεκίνησε το 2011, δουλεύοντας αρχικά με διασκευές κομματιών από τις μουσικές παραδόσεις του ελληνικού χώρου, και σύντομα επικέντρωσε την εργασία του πάνω σε πρωτότυπες συνθέσεις του Σωκράτη Σινόπουλου. Το υλικό αυτό εκδόθηκε το 2015 με παραγωγό τον Manfred Eicher από την ECM Records με τίτλο «Eight Winds» (ECM 2407) και απέσπασε εξαιρετικές κριτικές διεθνώς. Ακολούθησε το δεύτερο άλμπουμ με τίτλο «Metamodal» (ECM 2631) το οποίο εκδόθηκε τον Μάρτιο του 2019.

Παίζουν οι μουσικοί:

Σωκράτης Σινόπουλος, λύρα

Γιάννης Κυριμκυρίδης, πιάνο

Δημήτρης Τσεκούρας, μπάσο

Δημήτρης Εμμανουήλ, τύμπανα

Γιάννης Σκανδάμης, ηχοληψία 

Τιμή εισιτηρίου: 10€

Αγορά εισιτηρίων

*Ο κωδικός των εισιτηρίων έχει συγκεκριμένη χρονική διάρκεια. 

Αναλυτικές οδηγιές για τη διαδικασία αγοράς εισιτηρίου και παρακολούθησης, θα βρείτε στο VIVA.GR


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος