Σε τι είσαι καλός;

Γιάννης Αντωνόπουλος

Μια ερώτηση στην οποία ποτέ δεν απαντούσα με απόλυτη ειλικρίνεια. Είτε ήταν σε συνέντευξη για εργασία είτε προσωπική, απαντούσα: είμαι καλός στην επικοινωνία, στους υπολογιστές, στην οργάνωση. Ενώ ήθελα να απαντήσω: είμαι καλός στην κηπουρική, την μαγειρική και την επικοινωνία με ζώα και παιδιά.

Ακόμη και στα χόμπι ή τις δραστηριότητες των βιογραφικών έγραφα (αληθώς πάντα) τένις, σκάκι, τρέξιμο αντί των προτιμήσεων σε διάβασμα, μουσική, μπαρότσαρκες.

Σύμφωνα με κάποια τεστ δεξιοσύνης είχα βγει ως "λογικό μυαλό", ως άνθρωπος που ψάχνει την ρίζα του θέματος, με κριτική σκέψη και κατανόηση στα υποβόσκοντα ή δευτερεύοντα θέματα και στις μικροδιαφορές τους. Οι εργασιακές προτάσεις σύμφωνα με αυτά τα τεστ ήταν να γίνω μαθηματικός, επιστήμονας γενικά ή ντετέκτιβ...

Τελικά, τίποτα από τα παραπάνω δεν σπούδασα ή ακολούθησα, κι όσο κι αν αντιπαθούσα (αρχικά) τηλέφωνα, εξυπηρέτηση πελατών/προσωπικού και υπολογιστές η ζωή με οδήγησε να ασχοληθώ με αυτά για πάρα πολλά χρόνια. Παράλληλα προέκυψε το ραδιόφωνο. Για την ακρίβεια από τα γυμνασιακά μου χρόνια μαζί με τους κολλητούς είχαμε στήσει ένα "πειρατικό" ραδιόφωνο κι εκπέμπαμε με τα γνωστά ρίσκα για την παρέα. Με τσιλιαδόρους για τα ραδιογωνιόμετρα και τηλέφωνα σε φίλους: "έλα, πως βγαίνουμε;"

Πέρασαν αρκετά χρόνια αλλά μια και το μικρόβιο υπήρχε με την πρώτη ευκαιρία στήσαμε με φίλους bloggers το πρώτο μας διαδικτυακό ραδιόφωνο. Ακόμη θυμάμαι την πρώτη εκπομπή που έκανα μόνος, έτρεμα σαν το ψάρι, τα δάχτυλα μετά βίας οδηγούσαν πληκτρολόγιο και ποντίκι, φοβόμουν ότι το τρέμουλο θα έβγαινε και στην φωνή. Έξω από το "στούντιο" μια μεγάλη παρέα με άκουγε και με περίμενε. Όταν τελείωσα και βγήκα με χειροκρότησαν. Έκανα υπόκλιση θυμάμαι, κι αισθάνθηκα κάπως σαν την χαρά του ηθοποιού όταν τον χειροκροτούν στο τέλος της παράστασης.

Πολλοί συνεργάτες που είχαμε μόνο τηλεφωνική επικοινωνία στο παρελθόν μου είχαν πει ότι είχα "ραδιοφωνική φωνή", αλλά όταν μου το είπαν και ακροατές τότε το αποφάσισα πραγματικά. Ναι σε αυτό είμαι καλός, να κάνω εκπομπές, αυτό θα ακολουθήσω με κάθε κόστος και θυσία. Όταν μπορείς να συνδυάσεις ένα παιδικό κι άσβεστο πάθος όπως η μουσική με ένα μέσο που πάντα αγαπούσες όπως το ραδιόφωνο μόνο ευλογημένος μπορείς να νιώθεις.

Σίγουρα είναι ευτυχία να μπορείς να απαντήσεις συνειδητά και με ειλικρίνεια στην ερώτηση: σε τι είσαι καλός;

Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος