Agenda Theater

Red Jasper Cabaret Theatre

Boem Team

Το Red Jasper Cabaret Theatre ξεκίνησε τον χειμώνα του 2020 φέρνοντας στην Αθήνα τον αέρα και την αισθητική του σύγχρονου cabaret, αγκαλιάζοντας διαφορετικά είδη παραστατικών τεχνών και προωθώντας καλλιτεχνικές συμπράξεις και δημιουργίες. 

Σ’ έναν ιστορικό θεατρικό χώρο στο κέντρο της Αθήνας, στην περιοχή της Κυψέλης, την πρώην Β’ Σκηνή του Θεάτρου της Οδού Κεφαλληνίας, το Red Jasper Cabaret Theatre προωθεί στο καλλιτεχνικό γίγνεσθαι της πόλης ένα είδος θεάματος και ψυχαγωγίας, που προέρχεται από τη συνύπαρξη διαφόρων ειδών παραστατικών τεχνών (θέατρο, μουσική, χορός, τέχνη του τσίρκο, stand-up comedy, performance art, κ.ά.) σ’ έναν περιβάλλον που επιτρέπει την αμεσότητα και τη διαδραστικότητα κοινού και καλλιτέχνη. 

Βαδίζοντας στα χνάρια του γαλλικού και γερμανικού καμπαρέ, το Red Jasper εξελίσσεται σ’ έναν σύγχρονο και πολυμορφικό θεατρικό χώρο, με συνδυασμό vintage και industrial αισθητικής, που δίνει τη δυνατότητα στους θεατές να παρακολουθούν την κάθε παράσταση απολαμβάνοντας το ποτό τους.

Οι βραδιές στο Red Jasper δεν τελειώνουν με τη λήξη των παραστάσεων. Συνεχίζονται στο ζεστό bar του θεάτρου, με house cocktails, φιλόξενη ατμόσφαιρα και ιδιαίτερες μουσικές επιλογές που σε ταξιδεύουν στον χρόνο. 


Calvero

Μια παράσταση, στο πνεύμα των music halls, βασισμένη στο βιβλίο «Τα φώτα της ράμπας» του Τσάρλι Τσάπλιν 

Κάθε Δευτέρα & Τρίτη

Πρεμιέρα: 18/10/2021

Μετά τη θερμή ανταπόκριση του κοινού στην παράσταση “Tanz - Οι περιπέτειες μιας νεότητας" (Ιανουάριος – Μάρτιος 2020), που αποτέλεσε την εναρκτήρια παραγωγή του  Red Jasper Cabaret Theatre, συνεχίζεται η προσπάθεια να επανασηματοδοτηθεί, μέσα από τις παραγωγές του θεάτρου, η έννοια ενός σύγχρονου θεατρικού καμπαρέ, που μπορεί να συγκεράσει διαφορετικές μορφές τέχνης. Η παράσταση Calvero είναι η δεύτερη παραγωγή της νέας θεατρικής σκηνής της Κυψέλης και βασίζεται στο μυθιστόρημα του Τσάρλι Τσάπλιν «Τα φώτα της ράμπας»  (“Footlights”), το μοναδικό βιβλίο που έγραψε σε όλη την καριέρα του ο Βρετανός σκηνοθέτης και ηθοποιός, το 1948.

Συντελεστές παράστασης

Σκηνοθεσία: Γιάννης Παναγόπουλος

Συγγραφή- Διασκευή: Γιάννης Παναγόπουλος, Χριστίνα Χατζηνικολάου

Μουσική επιμέλεια- σύνθεση: Αλέξανδρος Κωτσόπουλος

Σκηνικά- Κοστούμια: Δήμος Κλιμενώφ

Κίνηση- Χορογραφία: Ομάδα Σύγχρονου Χορού Στέρεο Νερό

Φωτισμοί: Γιάννης Κωνσταντακόπουλος

Βοηθός σκηνοθέτη: Ανούς Μπογοσιάν

Συνεργάτης ενδυματολόγος: Μαρία- Σεσίλ Ιγγλέση

Παίζουν: Θανάσης Βλαβιανός, Ιώ Λατουσάκη, Φοίβος Μαρκιανός, Αλέξανδρος Κωτσόπουλος, Μάριο Μπανούσι

Η παράσταση Calvero πραγματοποιείται με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού​

Ανθελλάδα 2021

Ένα πολιτικοκοινωνικό τζαζ μιούζικαλ,  δημιουργία του Anamateur (Γιώργος Αναματερός)

Παρασκευή 22/10 & Σάββατο 23/10 

Παρασκευή 26/11 & Σάββατο 27/11

Το 5ο  jazz μιούζικαλ του Anamateur είναι φτιαγμένο με αχαλίνωτο χιούμορ και μουσικές. Αποτελεί μία ἀντι-γιορτὴ των 200ων γενεθλίων της Ελλάδας ως ελεύθερου (τρόπος του λέγειν...) κράτους.

Συντελεστές

Αγγελική Παναγιωτοπούλου (αφηγήσεις)

Γιώργος Κωστόπουλος (κοντραμπάσσο)

Σεραφείμ Μπέλλος (ντραμς)

Γιώργος Αναματερός (πιάνο, φωνή)

Guest: Γιάννης Κασσέτας (τενόρο σαξόφωνο)

Σενάριο, τραγούδια, ποιήματα: Γιώργος Αναματερός

V for Victoria!

Η Βικτώρια Ταγκούλη ξανασυστήνεται στο κοινό μέσα από μία μουσική παράσταση για πιάνο και φωνή, που περικλείει την ανατρεπτική, χιουμοριστική, σκαμπρόζικη, αλλά και τρυφερή ματιά της πάνω στα πράγματα…

Για 4 Κυριακές, 24/10, 31/10, 07/11 & 14/11

Τι θα γινόταν αν η Σταχτοπούτα είχε τα κότσια να ζητήσει το κρυστάλλινο γοβάκι σε μεγαλύτερο νούμερο επειδή αυτό που της έφερε ο Πρίγκιπας την χτυπούσε στα δάχτυλα; Πόσες selfies αντέχει να τραβήξει ο μέσος άνθρωπος προτού συνειδητοποιήσει ότι συμπεριφέρεται παπαρατσικά στον ίδιο του τον εαυτό; Γιατί το sex είναι σαν χορός – αρκεί να χορεύουν και οι 2 παρτενέρ τον ίδιο και όχι ο ένας φλαμένκο και ο άλλος τσάμικο; Γιατί ανησυχούμε τόσο πολύ για το «τι θα πει ο κόσμος» και καταλήγουμε να κάνουμε τρία διαφορετικά είδη γιόγκα για να επιβιώσουμε; Μέσα από πειραγμένα πασίγνωστα τραγούδια, εμβληματικά κομμάτια από αγαπημένα μιούζικαλ, αλλά και πολλές ερμηνείες- έκπληξη από το ελληνικό και διεθνές ρεπερτόριο και φυσικά τον καταλυτικό ρόλο του συνθέτη Χρίστου Θεοδώρου στη θέση του ετοιμοπόλεμου πιανίστα, αυτή η παράσταση υπόσχεται να μας κάνει να δούμε με χιούμορ και αλήθεια τις φανερές και πιο απόκρυφες πτυχές της ζωής μας. 

Συντελεστές παράστασης

Κείμενα: Αστερόπη Λαζαρίδου

Ερμηνεία: Βικτώρια Ταγκούλη

Πιάνο: Χρίστος Θεοδώρου

Ας φύγουμε για τη δική μας χώρα

Ένα θεατρικό έργο της Μαίης Σεβαστοπούλου, με θέμα τη γυναικεία κακοποίηση.

Μία παράσταση γροθιά στο στομάχι, με πρωταγωνίστριες τρεις σπουδαίες γυναίκες του θεάτρου.

Κάθε Πέμπτη, για 4 παραστάσεις: 04/11, 11/11, 18/11, 25/11

Συντελεστές παράστασης

Συγγραφή, Σκηνοθεσία: Μαίη Σεβαστοπούλου

Παίζουν: Πέπυ Οικονομοπούλου, Μαίη Σεβαστοπούλου, Μαίρη Χήναρη

Οι 100 ρόλοι που δεν πρόλαβα να παίξω

Για 3 Παρασκευές 

5/11, 12/11 & 19/11

Χλαπάτσας ή Γούλβεριν; Βέρθερος του Γκαίτε ή Κατερίνα Σοφιανού του  Ρετιρέ; Μάσα από το Γλάρο ή Λώρα από το Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι; Άμλετ ή Αλίκη στο Ναυτικό; Ή μήπως τίποτα απ’ όλα αυτά;

Ο ήρωας της παράστασης (Δημήτρης Φραγκιόγλου) μετά από πολλά (ή μήπως λίγα;) χρόνια πορείας στο θέατρο αποφασίζει να κάνει μια παράσταση στην οποία θα ερμηνεύσει τους 100 ρόλους που δεν πρόλαβε ως τώρα. Όμως, μια σειρά από «αναπάντητα ερωτήματα» που κατακλύζουν το μυαλό του, τον σαμποτάρουν. Με διάθεση αυτοσαρκασμού και μέσα από το «δράμα» ενός ηθοποιού σε υπαρξιακό πανικό, ο Δημήτρης Φραγκιόγλου ασχολείται με όλα τα ζητήματα που μπορεί να απασχολούν έναν άντρα σε κρίση ηλικίας, και μιλάει επί της ουσίας για την αγωνία της αποδοχής και τον φόβο της απόρριψης σε μια κοινωνία που όλα έχουν γίνει «έξυπνα» και αψεγάδιαστα. Στον καταιγιστικό αυτό μονόλογο η ζωή και το θέατρο μπερδεύονται, αναμετρούνται και κονταροχτυπιούνται. Το ποιος θα κερδίσει τελικά αυτή τη μάχη, είναι άλλη ιστορία…

Συντελεστές Παράστασης

Κείμενο: Μαργαρίτα Γερογιάννη, Χριστίνα Παπαδάκη, Δημήτρης Φραγκιόγλου

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μακαλιάς

Μουσική: Θέμης Καραμουρατίδης

Επιμέλεια κίνησης: Χριστίνα Παπαδάκη

Poetry Cabaret

Η επιτυχημένη παράσταση των Piano Fatale που παντρεύει μουσική και ποίηση, παρουσιάζεται ξανά στο Red Jasper Cabaret Theatre.

Για 3 Κυριακές, 21/11, 28/11 & 05/12

Είναι κάτι τραγούδια σκοτεινά. Που σου φέρνουν ένα περίεργο ρίγος όταν τ’ ακούς. Είναι και κάτι στίχοι που γεννήθηκαν στα κουρασμένα μυαλά των απεγνωσμένων ποιητών, όπως ο Έντγκαρ Άλαν Πόε, η ο Άλαν Γκίνσμπεργκ. Αλλά και ο δικός μας Ναπολέων Λαπαθιώτης. Και ο Τάσος Λειβαδίτης. Κι άλλοι πολλοί που κατέγραψαν την υπαρξιακή τους κραυγή στα ποιήματα τους. 

Παίζουν και τραγουδούν:

Jo Soul (Γεωργία Αχιλλεοπούλου) -Τραγούδι

Λουκία Γκαρδιακού -Ακορντεόν - Τραγούδι

Αγγελική Δέλλα - Πιάνο – Τραγούδι

Βιργινία Μιχαήλ - Απαγγελία

Σύνθεση κειμένων – σκηνοθεσία: Μαίη Σεβαστοπούλου

Χορογραφίες: Μυρτώ Δελημιχάλη

Φωτογραφίες: Λήδα Παπαδοπούλου

Live music @ Red Jasper

Σάββατο 30/10: Manos Athanasiadis Quartet

Ένα απογειωτικό live με Jazz & Swing μεσοπολέμου

Σάββατο 6/11: Thodoros Anastasiou

“Jazz στο ρετρό”: Μία βραδιά ρετρό με jazz, bossa nova και εκπλήξεις

Σάββατο 13/11: Katerina Polemi

Η Ελληνοβραζιλιάνα τραγουδοποιός σε ένα μοναδικό live με αυτοσχεδιαστική διάθεση και θεατρικότητα σε ρυθμούς bossa nova, jazz, neo-folk.

Μέτρα Προστασίας: Το Red Jasper Cabaret Theatre έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα υγειονομικής προστασίας και λειτουργεί με βάση τα ισχύοντα πρωτόκολλα. 

Στον χώρο λειτουργεί σύστημα εξαερισμού με 100% νωπό φιλτραρισμένο αέρα.

Το Red Jasper Cabaret Theatre θα λειτουργεί ως μεικτός χώρος. 

Κατά την είσοδο είναι απαραίτητη η επίδειξη αρνητικού rapid test 48 ωρών, πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης.

Ο έλεγχος ταυτοπροσωπίας θα γίνεται με επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας, διπλώματος οδήγησης ή διαβατηρίου.

Για την αποφυγή συνωστισμού οι πόρτες του θεάτρου ανοίγουν μία ώρα νωρίτερα από κάθε παράσταση.

Ο χώρος είναι προσβάσιμος σε αμαξίδια.


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος