Agenda Theater

Πλατεία Μεσολογγίου του Βαγγέλη Προβιά … Παρουσίαση βιβλίου

Παύλος Λάμπρου

Οι Εκδόσεις Ολκός σας προσκαλούν στην παρουσίαση της δεύτερης συλλογής διηγημάτων του Βαγγέλη Προβιά «Πλατεία Μεσολογγίου»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Polis Art Café, Πεσμαζόγλου 5, Στοά του Βιβλίου, την Πέμπτη 19 Μαΐου 2016, στις 20:30

Ομιλητές

Μαριλένα Αστραπέλλου, δημοσιογράφος

Άρης Δαβαράκης, στιχουργός – συγγραφέας

Μαρία Φαραντούρη, ερμηνεύτρια

Και ο συγγραφέας του βιβλίου Βαγγέλης Προβιάς

Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιώργος Κιμούλης


Βαγγέλης Προβιάς, «Πλατεία Μεσολογγίου», σελ. 192

Δύο χρόνια μετά τη συλλογή διηγημάτων Τα Μαύρα Παπούτσια της Παρέλασης οι εκδόσεις ΟΛΚΟΣ παρουσιάζουν την Πλατεία Μεσολογγίου, το δεύτερο βιβλίο του Βαγγέλη Προβιά. 

Η Πλατεία Μεσολογγίου είναι ένας κύκλος 15 αυτόνομων διηγημάτων, με κοινή αναφορά. Έχουν κοινό τόπο όχι μόνο σε μια πραγματική πλατεία στο Παγκράτι, αλλά και στις σιωπές, τις επιθυμίες, τα λάθη, τις μικρότητες, τις γενναιοδωρίες, τις παρηγοριές, τις χαρές και την δύναμη των ανθρώπων. 

Η Πλατεία Μεσολογγίου παίρνει το όνομά της από την ομώνυμη πλατεία της Αθήνας, αλλά ταυτόχρονα είναι μια πλατεία σε οποιαδήποτε γειτονιά ή πόλη της Ελλάδας. Είναι η πλατεία που βρίσκεται κοντά στο σπίτι μας, όπου κι αν κατοικούμε. Είναι η πλατεία που πίσω από το θόρυβο, τα μαγαζιά και τις φωνές των παιδιών, κλείνει μέσα της τις ελπίδες, τα όνειρα και την απέραντη σιωπή, τη δική μας και τόσων άλλων. Είναι η πλατεία που φιλοξενεί τα ψυχικά μας τοπία. 


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος