Point Of View

Πενθήμερα Θερινά Εργαστήρια Animation & Φωτογραφίας στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Boem Team

Εάν σου αρέσει η Φωτογραφία και θέλεις να μάθεις τα μυστικά της, ή σου αρέσει να φτιάχνεις τoυς δικούς σου ήρωες και να τους κάνεις ταινία (Animation), τότε τα θερινά εργαστήρια του Καρπού είναι αυτό που ζητάς!

5 έως 9 Σεπτεμβρίου 2022 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Για παιδιά 10 έως 12 ετών

Δήλωση συμμετοχής μέχρι 29/8/22

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

ΑΝΙΜΑΤΙΟΝ

Στο εργαστήριο Animation, χρησιμοποιώντας διαφορετικά υλικά (τρισδιάστατα αντικείμενα και χαρτιά, αλλά και το ίδιο τους το σώμα), θα πειραματιστούν με την τεχνική του stop motion για να φτιάξουν μικρά ταινιάκια animation! 

Τα παιδιά εισάγονται στο είδος του animation γενικότερα και μέσα από οπτικά παιχνίδια εξοικειώνονται με τη βασική αρχή της λειτουργίας του κινηματογράφου.  Συνεργάζονται για τη δημιουργία ενός πρωτότυπου σεναρίου, πλάθουν τους δικούς τους χαρακτήρες , τους κατασκευάζουν και εξασκούνται στην κίνηση και το ρυθμό. Επίσης θα εξοικειωθούν με ειδικές εφαρμογές για υπολογιστή αλλά και με τη χρήση της κάμερας και των μικροφώνων. Ανάλογα με την τεχνική που θα επιλεγεί, οι μαθητές παίρνουν το ρόλο του σκηνογράφου, κατασκευαστή, ηθοποιού, σκηνοθέτη και φωτογράφου, μαθαίνουν την σειριακή κινηματογράφηση και καθορίζουν τη μορφή της ταινίας τους! 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Στο εργαστήριο Φωτογραφίας τα παιδιά θα γνωρίσουν τις βασικές αρχές της, μαθαίνοντας για το κάδρο, τη γωνία λήψης, το πώς χρησιμοποιούμε σωστά το φως, την επιλογή φόντου καθώς και θα εξοικειωθούν με την χρήση του φωτογραφικού εξοπλισμού. Το μέσο φωτογράφισης θα είναι ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές και DSLR κάμερες (που θα παρέχουμε εμείς) καθώς και τα κινητά τους τηλέφωνα, αν έχουν. Τέλος θα εισαχθούν στο κομμάτι επεξεργασίας της εικόνας μέσω απλών εφαρμογών που θα μπορούν να κατεβάσουν δωρεάν. Μέσω παραδειγμάτων, ασκήσεων, και συζήτησης, θα αποκτήσουν τα εφόδια να παράγουν μικρά θεματικά πρότζεκτ τα οποία θα παρουσιαστούν ως μικρή έκθεση στο τέλος του εργαστηρίου. Φεύγοντας θα πάρουν τις φωτογραφίες τους μαζί!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Άφιξη: 9.30-10.00

Έναρξη Προγράμματος 10.00

Λήξη: 15.00, αποχώρηση max μέχρι 15.30

Περιλαμβάνεται διάλειμμα για φαγητό/ κολατσιό που θα φέρνουν τα παιδιά μαζί τους.

Την τελευταία ημέρα, στις 14.00 οι δύο ομάδες θα βρεθούν μαζί, θα παρουσιάσουν τις εργασίες τους η μία στην άλλη και θα υποδεχθούν συγγενείς που επιθυμούν να μας επισκεφθούν.

Περισσότερες πληροφορίες στο: kkworkshops2022@gmail.com, 2130435978

Σχεδιασμός- Υλοποίηση: Καρπός

ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣ

Κόστος : 90 ευρώ ανά παιδί, δεύτερο παιδί της οικογένειας 80 ευρώ

Για κράτηση θέσης συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής και καταθέστε προκαταβολή 30 ευρώ Alpha Bank, IBAN:  GR7401401580158002002011298

​Η κατοχύρωση της θέσης σας στο πρόγραμμα γίνεται ύστερα από την καταβολή της φόρμας και του κόστους προκαταβολής 

Η προσέλευση και η αποχώρηση γίνεται με την ευθύνη του γονέα η κηδεμόνα μέχρι τις 3.30 maximum

Σε περίπτωση αδυναμίας παραλαβής από τον συνοδό του παιδιού σας, παρακαλείσθε όπως μας ενημερώσετε για την αλλαγή για λόγους ασφαλείας των παιδιών.

Για οποιαδήποτε πληροφορία:

Email: kkworkshops2022@gmail.com 

Τηλ: 2130435978, 6949404003


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος