Agenda Music

BirbasLive @ Death Disco

Boem Team

Tην Παρασκευή 2 Μαρτίου, ο Πάνος Μπίρμπας, έχοντας στις αποσκευές του τον νέο δίσκο "Finchley Road" o οποίος κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο από την Violins, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές και μετά τις συνεχόμενες sold out εμφανίσεις των περασμένων μηνών, ανεβαίνει για πρώτη φορά στην ιδιαίτερη σκηνή της Death Disco μαζί με την εξαιρετική και ανανεωμένη μπάντα του για να μας παρουσιάσει ολόκληρο το νέο άλμπουμ αλλά και κομμάτια από τις παλαιότερες δισκογραφικές του δουλειές. Δεν θα λείψουν φυσικά και διασκευές αγαπημένων του καλλιτεχνών (Leonard Cohen, David Bowie, Nick Cave etc.)

Ο δεύτερος προσωπικός δίσκος του Πάνου Μπίρμπα τιτλοφορείται “Finchley Road” και αποτελείται από δέκα νέα τραγούδια που γεννήθηκαν μέσα από ιστορίες με φόντο την πόλη του Λονδίνου και ηχογραφήθηκαν στην Αθήνα τον τελευταίο χρόνο. Ατμοσφαιρικός, λιτός, με κρυμμένα ταξίδια, με τόνο φυγής και προσμονής, ο δίσκος πραγματεύεται τον έρωτα και ότι αυτός γεννά. 

Μιλάει για τον άνθρωπό σου, την ουσία της ύπαρξης του και το φόβο της απώλειας του. Σε καλεί στο δωμάτιο ενός motel, στην λιακάδα και στη σκοτεινιά του έρωτα. Βαδίζοντας στη ζόρικη πλευρά του δρόμου, ο δίσκος μας συστήνει τον άστεγο σαμάνο του Finchley Road, ο οποίος αποτέλεσε το ερέθισμα για την δημιουργία του ομώνυμου τραγουδιού του δίσκου. Η βεβαιότητα του για την ματαιότητα και τα αδιέξοδα της ζωής και ταυτόχρονα η σοφία του να αντέχει, συναντούν τον πόνο και την οργή του πρόσφυγα του “the boat”. 

Ο δίσκος αποτελεί μια σύγχρονη μουσική προσέγγιση με πολλά στοιχεία από την εναλλακτική ροκ σκηνή. Τα έντονα ρυθμικά στοιχεία, τα ατμοσφαιρικά κιθαριστικά riffs, οι βρωμισμένες μπασογραμμές και τα αναλογικά synths δημιουργούν ένα ηχητικό τείχος που περιβάλλει τους στίχους. Με ενορχηστρώσεις πέρα από τις συνηθισμένες νόρμες και με το πάθος, τη δύναμη, την εσωτερικότητα και τη λυρικότητα να συνυπάρχουν, το LP “Finchley Road” αποτυπώνει αλήθειες, συναισθήματα και σύγχρονους προβληματισμούς του δημιουργού.


Μαζί του οι:

Φώτης Παπαθεοδώρου: Κιθάρες

Δημήτρης Κλωνής: Tύμπανα

Μάνος Αναγνωστόπουλος: Mπάσο

Γιάννης Μαρίνης: Πλήκτρα

Διαμαντής Καλαφατιάδης: Πλήκτρα

Τζένη Καπάδαη: Φωνητικά

Opening act: Δαναη Κασιμη - Strange C-ALag

Είσοδος: 5 ευρώ

Μore info:

Παρασκευή 2 Μαρτίου

Ώρα 21.30

Death Disco

Ωγύγου 16 & Λεπενιώτου 24, Ψυρρή

Αθήνα

Μετρό/ΗΣΑΠ : Σταθμός Μοναστηράκι

ΗΣΑΠ: Σταθμός Θησείο

Πληροφορίες: 21 3029 3810


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος