Agenda Theater

Παιχνίδια Αγάπης του Λάκη Παπαδόπουλου

Παύλος Λάμπρου

Δευτέρα βράδυ, κατηφορίζω προς Σύνταγμα μεριά για να πάω στην παρουσίαση του νέου cd (πόσο δύσκολο μου είναι να μην γράψω ¨δίσκου¨) του Λάκη Παπαδόπουλου για την MINOS – EMI.

Η αλήθεια είναι ότι γενικά τα τελευταία χρόνια οι παρουσιάσεις cd έχουν χάσει την αίγλη και την μαγεία που είχαν παλιότερα. Τότε υπήρχε μια αγωνία για το τι θα ακούσεις. Το τι θα παρουσιάσει ο καλλιτέχνης. Τώρα λίγο πολύ τα τραγούδια τα ξέρεις, τα έχεις ακούσει. Η τεχνολογία και πόσο γρήγορα διαδίδεται η είδηση. Περισσότερο κοσμικά γεγονότα είναι κι όχι η αγωνία του καλλιτέχνη για να ακούσει σχόλια και κριτική για την δουλειά του.

Ψιλόβρεχε κιόλας το βράδυ της Δευτέρας κι η ψυχολογία, ε, όπως και να το κάνεις δεν ήταν στα ουράνια. Κόσμος, κόσμος πολύς στην αίθουσα του Public που έγινε η παρουσίαση. Δείγμα ότι ο Λάκης εκτός από πολύ καλή μουσική, μην ξεχνάμε ότι μας έχει χαρίσει κάποια από τα ωραιότερα τραγούδια τις τελευταίες δεκαετίες, είναι κι ότι είναι ένας άνθρωπος αγαπητός και το κυριότερο αγαπητός από τους σύντεχνους τους, που ήρθαν για να τον τιμήσουν με την παρουσία τους.

Αυτό που με εξέπληξε ευχάριστα ήταν ότι ο κόσμος ήταν μια παρέα, ήταν ένα μεγάλο όμορφο πάρτι, από αυτά που ξέρει πολύ καλά να στήνει η MINOS – EMI. Δεν υπήρχε το στήσιμο και ο ¨καθωσπρεπισμός¨ άλλων παρόμοιων γεγονότων. Ήταν μια βραδιά αναπάντεχα καλή, αλλά και σωστά οργανωμένη για τον κόσμο που είχε αλλά και για το μέγεθος της αίθουσας (μικρή για αυτόν τον κόσμο). 


Επιστροφή σπίτι, έχει αρχίσει και βρέχει για τα καλά. Βάζω ένα ποτάκι και ξετυλίγω το cd ¨Παιχνίδια Αγάπης¨ του Λάκη Παπαδόπουλου. Το βάζω να το ακούσω και με το που πέφτουν οι πρώτες νότες σβήνω τα φώτα, αφήνοντας μόνο τα πολύχρωμα φωτάκια που πεισματικά αρνούμαι να βγάλω από τα Χριστούγεννα.

Σαββόπουλος, Μαρινέλλα, Πάριος, Χατζής, Αρλέτα, Θεοδωρίδου, Τερζής, Παπακωνσταντίνου, Μουζουράκης, Δεληβοριάς, Πασχαλίδης. Το ένα τραγούδι διαδέχεται το άλλο, από μπαλάντα σε ροκ ζεϊμπέκικο και με στίχους που ισορροπούν ανάμεσα στον πολιτικό στίχο και στην ποίηση αγάπης. Πραγματικά παιχνίδια αγάπης. Και για να μην ξεχαστώ στίχους έχουν γράψει : Δασκαλόπουλος, Αβατάγγελος, Αμπατζής, Δημοπούλου, Μπαλτζή, Μωραΐτης, Λάκης Παπαδόπουλος κι ο Κυριάκος Ντούμος  ο οποίος έχει γράψει τα Πικροσάββατα, ένα συγκλονιστικό τραγούδι για τον Μητροπάνο (έλειπε κι έλειπε πολύ από την νέα δουλειά του Λάκη).

Το ένα ποτό έχει φέρει το άλλο και το cd παίζει σε επανάληψη ξανά και ξανά. Εννοείται ότι έχει ήδη προστεθεί όλο το cd στην playlist του Boem Radio. Εννοείται ότι είναι μια δουλειά που λάτρεψα. Κι εννοείται ότι τελικά οι παρέες εκτός από ιστορία γράφουν και μουσική κι ωραία τραγούδια, γιατί ¨Παιχνίδια Αγάπης¨ μόνο με παρέα μπορείς να παίξεις.

¨Έπεσα σε μια παρέα από μεγάλα παιδιά που τους είχε λείψει το παιχνίδι και έτσι, όταν τους πρότεινα κυνηγητό, κρυφτό, βόλους, «φτου ξελευθερία», μακριά γαϊδούρα και μήλα, τους είδα πρόθυμους να παίξουν μαζί μου. Η Μαρινέλλα δεν μαζευόταν, ο συμμαθητής μου ο Τερζής τη καταβρήκε, του σκανταλιάρη Πάριου ήταν η καλύτερη του και η Αρλέτα με βλέμμα απλανές παρακολουθούσε τον Σαββόπουλο με τον Χατζή να βηματίζουν χαμογελαστοί. Τώρα εμείς οι νεότεροι Πασχαλίδης, Μουζουράκης, Δεληβοριάς, Θεοδωρίδου και εγώ, από την εξέδρα προσέχαμε τον Παπακωνσταντίνου που έκανε μονόζυγο να μην πέσει πάνω μας.

Με το παιχνίδι μας φτιάξαμε ένα υπέροχο cd. Σας ευχαριστώ πολύ.¨

Mε αγάπη 

ΛΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

26 Μαρτίου 2015 Reply
Νικόλαος Παπαδάκος

Βγήκαν όντως καλές οι φωτογραφίες που τράβηξα αν και πρωτάρης σε τέτοιες εκδηλώσεις. Πρόεδρε υπόσχομαι την επόμενη φορά ακόμη καλύτερες ;)


Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος