Agenda Music

Ο Πέτρος, ο Λύκος και η Κάρμεν

Boem Team

Ο βραβευμένος διεθνής φλαουτίστας Στάθης Καραπάνος αναλαμβάνει Μουσικός Διευθυντής και μαέστρος της Underground Youth Orchestra, μίας από τις σημαντικότερες νεανικές συμφωνικές ορχήστρες στην Ελλάδα και για πρώτη φορά παρουσιάζουν μαζί το αγαπημένο παραμύθι «Πέτρος και Λύκος», με αφηγήτρια την Κάρμεν Ρουγγέρη, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ρεματιάς στο Χαλάνδρι, το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου. 

Ένα μουσικό παραμύθι που έχει επηρεάσει βαθιά πολλές γενιές παιδιών και έχει παρουσιαστεί από τις σπουδαιότερες ορχήστρες ανά τον κόσμο, αλλά και από σπουδαίους αφηγητές.

Στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς , η Underground Youth Orchestra, υπό τη διεύθυνση του Στάθη Καραπάνου, θα ταξιδέψει το κοινό από την Carmen του Bizet στον Πέτρο & Λύκο του Prokofiev, με την πολυαγαπημένη των παιδιών και όχι μόνο Κάρμεν Ρουγγέρη.

Για την ανάληψη καθηκόντων του ως Μουσικός Διευθυντής και μαέστρος, ο Στάθης Καραπάνος αναφέρει: «Η UYO και όλα της τα μέλη με επικεφαλής τον κ. Ηλιάδη έχουν δημιουργήσει έναν πραγματικά σπουδαίο οργανισμό, ο οποίος έχει ως κινητήρια δύναμη την αγάπη για τις τέχνες, καθώς και για τη νέα γενιά! Καταφέρνουν να προσφέρουν χείρα βοηθείας σε νέα, ταλαντούχα παιδιά για να μπορέσουν να προχωρήσουν στα πρώτα τους σημαντικά μουσικά βήματα. Η αφοσίωση, η δουλειά και η αποφασιστικότητά τους είναι τόσο εντυπωσιακή και με έχει εμπνεύσει βαθειά από την πρώτη μας μόλις συνεργασία το 2019. 

Τρέφω τεράστια εκτίμηση για το έργο αυτό, και το γεγονός ότι μου δίνεται η ευκαιρία να συμβάλλω ως μουσικός διευθυντής είναι μεγάλη τιμή. Εύχομαι σε κάθε νέο μουσικό να έχει την ευκαιρία να συνεργαστεί με αυτή την καταπληκτική ομάδα.

Στις 16 Σεπτεμβρίου θα ανοίξουμε την καλλιτεχνική μας σεζόν μαζί με δύο από τις πιο αγαπημένες φιγούρες του ελληνικού θεάτρου και τηλεόρασης - την Κάρμεν Ρουγγέρη και την Χριστίνα Κουλουμπή σε έργα Prokofiev, Rachmaninoff, Bizet κ.α.». 

Είσοδος ελεύθερη με κάρτα εισόδου

Λίγα λόγια για τον Στάθη Καραπάνο

Ο Στάθης Καραπάνος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1996. Αποφασισμένος να γίνει σολίστ φλάουτου από την ηλικία των 5 ετών, γράφτηκε στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών σε νεαρή ηλικία και έγινε δεκτός στο Εθνικό Μουσικό Σχολείο της Σόφιας «NMU Lyubomir Pipkov» στα 13 του χρόνια. Τρία χρόνια αργότερα έγινε δεκτός στο Μουσικό Πανεπιστήμιο της Καρλσρούης και αποφοίτησε το 2018 με  διακρίσεις.

Έχει συνεργαστεί με σπουδαίους μαέστρους, όπως ο Zubin Mehta, ο Christoph Eschenbach και ο Yutaka Sado, ενώ έχει λάβει προσκλήσεις για σολιστικές εμφανίσεις με την Συμφωνική Ορχήστρα του Σικάγου, την Ορχήστρα του Θεάτρου Mariinsky (Αγία Πετρούπολη), την Συμφωνική Ορχήστρα HR (Φρανκφούρτη), την Συμφωνική Ορχήστρα Μονάχου, την Κρατική Συμφωνική Ορχήστρα Αθηνών, την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων και πολλές άλλες.

Ως σολίστ, εκτός από το «Leonard Bernstein Award», έχει τιμηθεί με το «Music: Landschaft Westfalen Festival Award» (2021) και το «Lotto Prize» από το Φεστιβάλ Rheingau (2019) και έχει γίνει αποδέκτης πολλών διακρίσεων. Στην Ελλάδα, έχει λάβει  το Βραβείο Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής 2020 – 21.

Λίγα λόγια για την Underground Youth Orchestra 

H Underground Youth Orchestra έχει διαγράψει μια πορεία με περισσότερα από δώδεκα χρόνια ενεργή καλλιτεχνική παρουσία, με ιδρυτή τον Κώστα Ηλιάδη.

Από το 2016 δραστηριοποιείται και στο εξωτερικό, συνεργαζόμενη με γερμανικά πανεπιστήμια και φορείς, ενώ το 2019, μετά από τιμητική πρόσκληση, συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών Young Euro Classic, υπό την διεύθυνση του Christoph Eschenbach, πρόσκληση που δόθηκε για πρώτη φορά σε ελληνική νεανική συμφωνική ορχήστρα

Στόχος της Underground Youth Orchestra είναι να προσφέρει σε νέους ταλαντούχους μουσικούς την ευκαιρία να εκπαιδευτούν στην ορχηστρική τέχνη συμμετέχοντας σε υψηλού επιπέδου συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με διάσημους μαέστρους και σολίστ. Παράλληλα δίνεται η δυνατότητα καλλιτεχνικής εξέλιξης των ταλαντούχων μελών της μέσα από την σολιστική εμφάνιση τους με την ορχήστρα και την συμμετοχή τους σε master classes με επιλεγμένους καθηγητές από την Ευρώπη..

Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος