Agenda Theater

Ο Φτωχούλης του Θεού του Νίκου Καζαντζάκη

Boem Team

Η Εταιρεία Φίλων Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά θα παρουσιάσει για πρώτηφορά το αριστούργημα του Νίκου Καζαντζάκη «Ο ΦΤΩΧΟΥΛΗΣ ΤΟΥΘΕΟΥ», με σκοπό να τιμηθούν τα 800 χρόνια μνήμης του Φραγκίσκου τηςΑσίζης.

Το έργο θα παιχτεί σε θεατρική διασκευή με έμφαση στη μουσικήκαι τα τραγούδια του Δημήτρη Παπαδημητρίου, σε φόρμα κρητικού-μεσαιωνικού έπους, με παράλληλα τα δραματικά και τα μουσικά στοιχεία,ερμηνευτές τραγουδιστές, ηθοποιούς, χορωδία.

Το συγκλονιστικό έργο του Νίκου Καζαντζάκη «Ο Φτωχούλης του Θεού»ακολουθεί τα βήματα του άγιου Φραγκίσκου της Ασίζης, από την εφηβείατου έως τον θάνατό του, μια και φέτος συμπληρώνονται 800 χρόνια από τηνίδρυση του πρώτου μοναστικού του τάγματος. Μια επέτειος που εορτάζεταισε όλο τον κόσμο την ίδια μέρα. Ο Ηρακλειώτης συγγραφέας γράφει ίσωςτο πιο συγκινητικό μυθιστόρημά του, που εμπνέεται από τον βασανιστικόβίο του νεαρού άρχοντα της Ασίζης, που αφήνει πίσω του την πλούσια ζωή,για να ασπαστεί την φτώχεια, την ταπείνωση, την αγάπη για όλα ταζωντανά πλάσματα του κόσμου.

Ο «Φτωχούλης του Θεού» που θα παρουσιαστεί σε θεατρική προσαρμογήκαι σκηνοθεσία Ηλία Μαλανδρή, είναι ένα έργο που ανήκει στο είδος τουμουσικού θεάτρου, σε πρωτότυπη σύνθεση του Δημήτρη Παπαδημητρίουπου έγινε για την συγκεκριμένη παράσταση, Το καστ περιλαμβάνει τονΘοδωρή Βουτσικάκη(Φραγκίσκο), στο ρόλο της μητέρας την ΜαρίαΤζομπανάκη, τη Βερόνικα Δαβάκη (Αδερφή Κλάρα) και τον ΜπάμπηΒελισάριο (Φράτε Λεόνε) να μοιράζονται λυρικά τους κορυφαίους ρόλουςτου έργου. Παράλληλα η δράση του έργου μας γυρνάει στην Ασίζη καιζωντανεύει θεατρικά την βασανιστική πορεία του ανθρώπου προς τηνολοκλήρωση, με μια πλειάδα νέων ερμηνευτών.

Στο ρόλο του Φραγκίσκου ο Γιώργος Παρταλίδης, στο ρόλο του ΦράτεΛεόνε ο Νίκος Γκέλια, στο ρόλο του Λεπρού ο Νίκος Μέλλος, στηναφήγηση των κειμένων του Φραγκίσκου η Χρυσάνθη Γεωργαντίδου,συμμετέχουν ακόμη 30 νέοι ηθοποιοί και χορωδοί.

Το έργο ανεβαίνει με πρωτοβουλία της Εταιρίας Φίλων Δημοτικού ΘεάτρουΠειραιά και τη συνεργασία του Ινστιτούτου της Ελληνικής γλώσσας πουεδρεύει στο πανεπιστήμιο Harvardστη Βοστώνη. 

Μέρος των εσόδων της παράστασης θα διατεθούν στο φιλανθρωπικό σωματείο "Όλοι ΜαζίΜπορούμε".

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κρητική λύρα σολίστ ο Γιώργος Καλούδης

Η Καμεράτα

Η Χορωδία της ΕΡΤ (διδασκαλία ο Γ. Κτιστάκης)

Στο ρόλο της μητέρας Μαρία Τζομπανάκη

Στο ρόλο του πατέρα Βασίλης Μυριανθόπουλος

Στη φωνή του Θεού Γρηγόρης Βαλτινός

Φιλική συμμετοχή στο ρόλο του Πάπα της Ρώμης Κώστας Καζάκος

Παίζουν επίσης:Σπύρος Ξένος, Δημήτρης Μελέτης, ΣταυριανόςΚιναλόπουλος, Υάκινθος Μάινας, Σπύρος Καλλιβωκάς, Βασίλης Βουτετάκης, Γιώργος Γιαννάκης, Παύλος Λουτσίδης.

Σκηνοθεσία, προσαρμογή: ΗΛΙΑΣ ΜΑΛΑΝΔΡΗΣ

Μουσική: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Χορογραφία: ΒΑΣΙΑ ΑΓΓΕΛΙΔΟΥ

Φωτισμοί: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗ

Κοστούμια-Σκηνικά: ΚΟΥΛΑ ΓΑΛΙΩΝΗ

Μουσική διδασκαλία: ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΥΡΕΤΑΣ

Βοηθός σκηνοθέτη: ΣΤΑΥΡΙΑΝΟΣ ΚΙΝΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

Επιμέλεια ήχου: ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ

Σχεδιασμός αφίσας: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

Βίντεο-τρέιλερ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΝΤΕΛΗ

Φωτογραφίες: ΓΙΟΥΛΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΙΔΟΥ & ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ο Φτωχούλης του Θεού

Μουσικοθεατρική παράσταση

Ωδείο Ηρώδου του Αττικού

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου - Ώρα: 21:00

Διάρκεια: 100΄ με διάλειμμα

Τιμές Εισιτηρίων: Vip50€, Α Ζώνη 35€, Β Ζώνη 30€, Γ’ Ζώνη 25€, Άνω

Διάζωμα 15€

Περιλαμβάνεται ενίσχυση 2€ για τους σκοπούς του Όλοι Μαζί Μπορούμε

Προπώληση: Στο δίκτυο Viva.gr

Πληροφορίες: 2121050020


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος