Point Of View

Movement Medicine Dance Meditation

Boem Team

Κύκλος μηνιαίων βιωματικών συναντήσεων γνωριμίας με την κινητική πρακτική του Movement Medicine με τη Μαρία Βαρελά στο Ambivert Concept Store

Τι είναι;

Το Movement Medicine είναι μια σωματική πρακτική κινητικού διαλογισμού/επίγνωσης μέσω της κίνησης που συνδυάζει την ευχαρίστηση του ελεύθερου χορού με το mind fulness και τη σοφία της επαφής με τη φύση και τον κόσμο που μας περιβάλλει. Mας προσκαλεί να αναπνεύσουμε, να ακολουθήσουμε το σώμα μας και να το αφήσουμε να «μεταφράσει» την εμπειρία μας σε κίνηση.

Τι κάνουμε;

Με στοχευμένη καθοδήγηση, και τη βοήθεια επιλεγμένης μουσικής, θα δώσουμε λίγη παραπάνω προσοχή στην αναπνοή μας, στις αισθήσεις του κινούμενου σώματος, τα συναισθήματα που αναδύονται και τις σκέψεις που τα συνοδεύουν. Μέσα από τον ελεύθερο χορό και απλές βιωματικές εξερευνήσεις, θα παρα-κινήσουμε το σώμα να αφυπνιστεί, την καρδιά να μας «σχηματίσει», το νου να εστιαστεί, μετουσιώνοντας την εμπειρία της στιγμής σε κινητική δημιουργία και αυθεντική προσωπική έκφραση. Μπορούμε, έτσι, να απελευθερώσουμε σωματικές, νοητικές και συναισθηματικές εντάσεις, την ίδια στιγμή που αφήνουμε διαφορετικές πλευρές του εαυτού μας να εκφραστούν μέσα από την κίνηση.

Καλλιεργώντας την εμπιστοσύνη στο σώμα και γνωρίζοντας από την αρχή τη δική μας, έμφυτη, κιναισθητική και συναισθηματική ευφυία, ανακαλύπτουμε πολύ πρακτικά οφέλη για τη ζωή μας, όπως τρόπους να επεξεργαστούμε τις εμπειρίες μας, να απελευθερώσουμε τη δημιουργικότητά μας και να αναπτύξουμε ηρεμία, φροντίδα του εαυτού, καθαρότητα, εστίαση. Βήμα-βήμα (κυριολεκτικά), συνδεόμαστε πιο βαθιά με τον εαυτό μας και βελτιώνουμε την επαφή με τους ανθρώπους γύρω μας.

Πού απευθύνεται;

Απευθύνεται σε ενήλικες με ενδιαφέρον να ανακαλύψουν καινούριους τρόπους σωματικής, νοητικής και συναισθηματικής αποφόρτισης και αναζωογόνησης - αλλά και βαθιά περιέργεια και ανάγκη να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους, ανακαλύπτοντας την ευφυία, την εκφραστικότητα και την απόλαυση του κινούμενου σώματος.

Δεν απαιτείται καμία προηγούμενη εμπειρία με το χορό ή το διαλογισμό και καμία ιδιαίτερη σωματική κατάσταση (μόνο σεβασμός στα όρια του σώματος).

Η κίνηση είναι γιατρικό είτε κινείστε μια ζωή (επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά) είτε ξεκινάτε τώρα και νομίζετε ότι έχετε δυο αριστερά πόδια (ή χέρια!).

Το μόνο που χρειάζεστε είναι ρούχα με τα οποία να μπορείτε να κινηθείτε άνετα, το νεράκι σας, σημειωματάριο και στυλό – και, κυρίως, τον εαυτό σας, όπως ακριβώς είναι.


ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ημερομηνίες και ώρες διεξαγωγής συναντήσεων του 1ου κύκλου

Κάθε πρώτη Τετάρτη του μήνα 19.30-21.00

2 Οκτωβρίου 2019 •Awakening the Body (Αφύπνιση του σώματος)

6 Νοεμβρίου 2019 • From the Inside Out (Από μέσα προς τα έξω)

4 Δεκεμβρίου 2019 • Giving and Receiving (Δίνω και λαμβάνω)

Χώρος Διεξαγωγής•Ambivert Concept Store, Πραξιτέλους 132, 18532 Πειραιάς

Επικοινωνία, πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής •facebook:Ambivert Concept Store | τηλ. Μάνια Κρητικού • 210 4134642 & 6978 131904 | email: ambivert.conceptstore@gmail.com

Η ΚΡΑΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων.

Εισηγήτρια • Μαρία Βαρελά

Η Μαρία Βαρελά έχει ολοκληρώσει την επαγγελματική εκπαίδευση δασκάλων κίνησης του Movement Medicine με τους ιδρυτές του, Susannah και Ya’Acov Darling Khan, στο School of Movement Medicine στο Ντέβον της Νότιας Αγγλίας (συνολικά 1000 ώρες εκπαίδευσης, 120 ώρες πρακτικής, τουλάχιστον 150 ώρες εμπειρίας ως βοηθός δασκάλων και διαρκής εποπτεία). Παρακολουθεί τις επιμορφώσεις από το 2014, συνεργάζεται με τη Σχολή ως επίσημη διοργανώτρια εργαστηρίων στην Ελλάδα και συμμετέχει σε τριήμερα και πενθήμερα σεμινάρια ως βοηθός δασκάλων, σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, από το 2017. Διδάσκει τους κύκλους μαθημάτων/σεμιναρίων Movement Medicine εντός και εκτός Αττικής. Είναι μέλος κι ακολουθεί τον κώδικα δεοντολογίας του Movement Medicine Association (movementmedicineassociation.org).

Εμβαθύνει συγκεκριμένα στους ενεργητικούς, κινητικούς διαλογισμούς και τις διαλογιστικές θεραπείες από το 2006 και ασκείται εντατικά στις πρακτικές συνειδητής κίνησης από το 2011.

Έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευση στο Twice Born | Primal, με εξειδίκευση σε διαλογιστικές τεχνικές και βιωματικές ασκήσεις που αφορούν θέματα αποπρογραμματισμού από πεποιθήσεις της παιδικής ηλικίας, στην Ελλάδα και την Ιταλία (2007-2009).

Έχει διδακτορικό στην Ανάλυση Πολιτικού Λόγου (2012) κι έχει σπουδάσει Ξένες Γλώσσες και Μετάφραση (2000). Έχει εργαστεί ως επιμελήτρια επιστημονικών κειμένων και σύμβουλος/βοηθός συγγραφής για ακαδημαϊκούς, ερευνητές και διδάσκοντες, μη γηγενείς ομιλητές της Αγγλικής, για περισσότερα από δέκα χρόνια.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον κινητικό διαλογισμό, μπορείτε να ακούσετε το podcast της συνέντευξής της στο BoemRadio εδώ: Μαρία Βαρελά @ BoemRadio.

Πληροφορίες σχετικά με μαθήματα και σεμινάρια Movement Medicine στην Ελλάδα, μπορείτε να βρείτε τη σελίδα fb: Movement Medicine Greece και στην ιστοσελίδα trustinmotion.org.

Κεντρική ιστοσελίδα: School of Movement Medicine - www.schoolofmovementmedicine.com.


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος