Agenda Theater

Μέγας Ιεροεξεταστής – Δαιμονισμένοι

Boem Team

Έργα της τελευταίας περιόδου και της απόλυτης ωριμότητας του συγγραφέα. Στο μύθο του μεγάλου Ιεροεξεταστή (απόσπασμα από τους Αδελφούς Καραμάζοφ), ο Ντοστογιέφσκι εκφράζει τα αγωνιώδη ερωτήματα που τον τυραννούν:  Τα όρια της ανθρώπινης ελευθερίας, της βούλησης, της πίστης, της ύπαρξης του θείου, της ομορφιάς, της αγάπης. Της ανθρώπινης διαφθοράς. Της πραγματικής δύναμης του ανθρώπου. Θεός-άνθρωπος ή άνθρωπος-θεός; Μεγάλα, καίρια ερωτήματα με τα οποία η σύγχρονη ανθρωπότητα έρχεται αντιμέτωπη.Ο άνθρωπος ως θύμα και ως θύτης.

Στους «Δαιμονισμένους» ο σκηνοθέτης εστιάζει αποκλειστικά στον τετραμελή πυρήνα των επαναστατών- ταραχοποιών, που ως άλλοι δαίμονες επιχειρούν να σπείρουν το κακό και τα «καινά δαιμόνια» στην επαρχιακή  κοινωνία, αποσκοπώντας στην αποσταθεροποίησή της. Παρουσιάζονται οι μηδενιστικές θεωρίες τους, οι ουτοπιστικές απόψεις τους, το σαθρό ιδεολογικό τους υπόβαθρο, τα δόλια κίνητρά τους και μέσα από τις ιδιότυπες και περιπεπλεγμένες μεταξύ τους σχέσεις παρακολουθούμε πως οδηγείται ο καθένας στον ατομικό του γκρεμό, όπως οι χοίροι της παραβολής. 

«Τα δυο αυτά έργα είναι πολλαπλάσια κρίσιμα σήμερα λόγω της εξαθλίωσης των λαϊκών μαζών, της βίας των εκμεταλλευτών του, της εξουσίας και των προβοκατόρικων δράσεων ποικιλώνυμων επαναστατικών ομάδων. Μέσα από το κακό στους Δαιμονισμένους και μέσα από την άρνηση του Χριστού στον Μέγα Ιεροεξεταστή, ο Ντοστογιέφσκι μας οδηγεί σε βαθιές φιλοσοφικές, θρησκευτικές διαδρομές για να αναρωτηθούμε και για να έρθουμε αντιμέτωποι με την ανθρώπινη ύπαρξη και την αγάπη. Ύψιστη αναζήτηση του Ντοστογιέφσκι. Ο άνθρωπος απέναντι στην ύπαρξη του. Βαθιά κι απόλυτα. Λέει ο Ντοστογιέφσκι: «Στον κόσμο δεν του αρέσει να του αναταράσσουμε τον βούρκο». Ο συγγραφέας μας οδηγεί με οδυνηρό τρόπο να αναμετρηθούμε με αυτό το ερώτημα, με  την ουσία της ζωής και το καθαρό νόημα της αγάπης».

Κωνσταντίνος Χατζής

Οι παραστάσεις θα παρουσιάζονται εναλλάξ και κάθε Κυριακή μαζί. Ανάμεσα στα δυο έργα θα υπάρχει διάλλειμα. 

Ταυτότητες Παραστάσεων:

Μέγα Ιεροεξεταστής

Διασκευή-Απόδοση-Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Χατζής

Σκηνική Εγκατάσταση: Λία Ασβεστά-Κωνσταντίνος Χατζής

Βοηθός σκηνοθέτη: Ηλέκτρα Καρτάνου

Γυαλί Ταμπούρ: Ευγένιος Βούλγαρης

Μέγας Ιεροεξεταστής: Λυδία Κονιόρδου

Δαιμονισμένοι

Διασκευή-Απόδοση-Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Χατζής

Διεύθυνση Παραγωγής: Κωνσταντίνα Αγγελέτου

Σκηνική Εγκατάσταση: Λία Ασβεστά-Κωνσταντίνος Χατζής

Κοστούμια:Miranda Dempsey

Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: ΑλέξαδροςΜέντης

Κίνηση:Άγγελος Παπαδόπουλος

Ακροβατικά:Ηλέκτρα Καρτάνου

Βοηθός Σκηνοθέτη: ΜαρίλιαΜητρούση –Ηλέκτρα Καρτάνου

Ειδικό μακιγιάζ: Λιλά Μαρή

Πορτρέτα: Βαγγέλης Κοτσολάκος

Παίζουν: 

Θεοχάρης Ιωαννίδης 

Ηλέκτρα Καρτάνου

Νίκος Λεκάκης

Νίκος Μανεσης

Κωνσταντίνος Χατζής

Φωτογράφιση:Alex.Kat.

Πρεμιέρα 4 Οκτώβρη 

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Παρασκευή: Δαιμονισμένοι

Σάββατο: Μέγας Ιεροεξεταστής 

Κυριακή: Μέγας Ιεροεξεταστής –Δαιμονισμένοι 

Τιμές  εισιτηρίων για τις παραστάσεις της Παρασκευής και του Σαββάτου: Γεν. Είσοδος 15€ Προπώληση: 12€ Μειωμένο: 12€

Τιμές εισιτηρίων για τις παραστάσεις της Κυριακής (παρουσιάζονται και τα δύο έργα): Γεν. Είσοδος 20€

Σημεία προπώλησης εισιτηρίων:

Στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος) από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 11:00 - 14:00, καθώς και μία ώρα πριν την προκαθορισμένη ώρα έναρξης της κάθε παράστασης.

Στο εκδοτήριο εισιτηρίων της Ticketservices, στην οδό Πανεπιστημίου 39, Αθήνα, (Δευτέρα & Παρασκευή 09:00 – 20:00, Τρίτη, Τετάρτη & Πέμπτη 09:00 – 21:00, Σάββατο 09:00 – 15:00).

Στα καταστήματα PUBLIC σε όλη την Ελλάδα (ώρες καταστημάτων).

Μέσω τηλεφώνου: στο τηλεφωνικό κέντρο της Ticketservices 210 7234567 (Δευτέρα & Παρασκευή 09:00 – 20:00, Τρίτη, Τετάρτη & Πέμπτη 09:00 – 21:00, Σάββατο 09:00 – 15:00

Μέσω διαδικτύου με χρέωση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας στις διευθύνσεις: 

•www.mcf.gr

•www.ticketservices.gr

•tickets.public.gr

Στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart

Οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο Parkingτου εμπορικού κέντρου AthensHeartαπό Δευτέρα έως Σάββατο από τις 08:00-22:00. Από τις 22:00 έως τη 01:00 η χρέωση είναι 2,5€ και 1€ για κάθε επιπλέον ώρα στάθμευσης. Τις Κυριακές οι θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ θα επιβαρύνονται  με 2,5€ για χρήση του parkingαπό τις 10:00  έως 01:00. Από τις 01:01πμ θα επιβαρύνεται με κόστος 1€ για κάθε επιπλέον ώρα.


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος