Agenda Theater

Κονιάκ 0 αστέρων

Boem Team

Η μαύρη κωμωδία «Κονιάκ 0 αστέρων», σε κείμενο σκηνοθεσία Γιάννη Φασόη, από 15 Απριλίου κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00 στον Πολυχώρο VAULT, για 10 μόνο παραστάσεις

Ένα παιδί που προσπαθεί να ανακαλύψει τον κόσμο γύρω του και τα δικά του «θέλω», έρχεται αντιμέτωπο με τον πιο σκληρό αντίπαλό του, τη συνείδησή του. Μια συνείδηση η οποία, πρωτίστως, κοιτά να εξυπηρετήσει τα «πρέπει» της κοινωνίας. Ποιο λοιπόν θα είναι το αποτέλεσμα αυτής της μάχης; Θα καταφέρει το παιδί να χειραφετηθεί και να απαλλαγεί από τις ενοχές του;

Λίγα λόγια για την παράσταση 

Στην παράσταση «Κονιάκ 0 αστέρων» θίγονται, μέσω μιας φαινομενικά ακίνδυνης και καθημερινής ελληνικής οικογένειας, ζητήματα όπως η πατριαρχία, η ισότητα, ο σεξουαλικός προσανατολισμός, η έμφυλη ταυτότητα και η χειραφέτηση. Ζητήματα σύγχρονα αλλά και διαχρονικά. Ακολουθούμε την πορεία αυτής της οικογένειας στις δεκαετίας των '80s, '90s και '00s και γνωρίζουμε τους ανθρώπους που την έχτισαν -τους γονείς- μέσα από τις αξίες και τα «πιστεύω» τους, που προσπαθούν να μεταλαμπαδεύσουν στο παιδί τους, ώστε να συνεχίσει επάξια τον δρόμο που χάραξαν. Περίοπτη θέση κατέχει το Κονιάκ, που όσο πιο πολλά αστέρια έχει τόσο αυξάνεται η αξία της οικογένειας στο κοινωνικό φαίνεσθαι. Μέσα σε αυτό το κλίμα, το παιδί καλείται να διαφυλάξει «τα αστέρια», ενώ, παράλληλα, μεγαλώνοντας, αρχίζει να ανακαλύπτει τον δικό του εαυτό. Αναπόφευκτα έρχεται σε σύγκρουση με την οικογένειά του και τα «πρέπει» που επιβάλλει η κοινωνία, αλλά περισσότερο με την ίδια του τη συνείδηση, η οποία, επίσης, τρέφεται από «πρέπει».

Η σκηνοθεσία εστιάζει στην απλότητα και τον συμβολισμό. Ο σκηνοθέτης εκμεταλλεύεται την εγγύτητα μεταξύ θέσεων και σκηνής και, ανά διαστήματα, σπάει τον τέταρτο τοίχο, επιτρέποντας στο κοινό να είναι, σχεδόν, κομμάτι της θεατρικής δράσης.

Συντελεστές

Συγγραφέας- Σκηνοθέτης: Γιάννης Φασόης

Βοηθός σκηνοθέτη: Ζωή Κικινή

Μουσική σύνθεση: Ρωξάνη Χατζηδημητρίου

Σκηνογραφία: Θοδωρής Πιτσιλής

Ενδυματολόγοι : Θοδωρής Πιτσιλής, Ειρήνη Χανιώτη 

Φωτογραφία: Σοφία Γιαννίτσιου – Παπαευαγγέλου

Φωτισμοί: Λάμπρος Κόκκινος 

Παίζουν: Χριστιαλένα Γιάννου, Στέφανος Καλτσής, Ζωή Κικινή, Κωστής Μπιργάλιας, Γιάννης Φασόης

ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΘΕΑΜΑΤΩΝ

ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:

Κάθε Δευτέρα και τρίτη στις 21:00

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 90' (χωρίς διάλειμμα)

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Προπώληση: more.com 

Γενική είσοδος: 12 ευρώ 

Μειωμένο Εισιτήριο: 8 ευρώ (Φοιτητές / Σπουδαστές / Κάτοχοι Κάρτας Πολυτέκνων / ΑμΕΑ /Άνω των 65 ετών / Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας) 

*ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ

Πολυχώρος VAULT THEATRE PLUS 

Μελενίκου 26 Γκάζι, Βοτανικός

Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Κεραμεικός (8' περίπου με τα πόδια)

Πληροφορίες (11:00 - 14:00 & 17:00 - 21:00)  : 213 0356472, 6951832070

Προπώληση: more.com 

Email: vaultvotanikos@gmail.com


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος