Agenda Theater

Καλοκαίρι στην πόλη | Αθήνα 2024


Σεμινάριο υποκριτικής από τον σκηνοθέτη Βαγγέλη Λάσκαρη. Οι βασικοί άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθούμε είναι η παρατήρηση, η ανάλυση και η σύνθεση. Αντλώντας υλικό από την καθημερινότητα μας όπως την βιώνουμε καθώς και από το κοινωνικό – πολιτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο βρισκόμαστε προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα παραστασιακό υλικό που θα αντικατοπτρίζει την σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα, τόσο όσον αφορά, τον λόγο όσο και την εικόνα. Έργα της παγκόσμιας δραματουργίας και ρόλοι θα δοκιμαστούν στη σκηνή και στο φακό προσπαθώντας να τα δούμε πως θα λειτουργούσαν στην καλοκαιρινή Αθήνα του 2024 μέσα από πρακτική άσκηση και μεθοδολογικές προσεγγίσεις. Το εργαστήριο θα ολοκληρωθεί σε 10 τρίωρες συναντήσεις από τις 25 Ιουνίου ως τις 25 Ιουλίου.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε επαγγελματίες ηθοποιούς και φοιτητές δραματικών σχολών.

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 10.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ :

Διάρκεια: 30 ώρες

Ημερομηνίες: Κάθε Τρίτη και Πέμπτη από τις 25 Ιουνίου έως 25 Ιουλίου

Ώρες: 12:00 – 15:00

Info – κρατήσεις: provatoathens@gmail.com // +30 6986604174

ΚΟΣΤΟΣ: 180 ευρώ

Χώρος διεξαγωγής: Calderone art space, Μελενίκου 31 Βοτανικός

Ο Βαγγέλης Λάσκαρης γεννήθηκε στο Μόντρεαλ του Καναδά. Zει κι εργάζεται στην Αθήνα ως σκηνοθέτης. Παραστάσεις του έχουν παρουσιαστεί στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στο Θ.Ο.Κ., στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων, στο θέατρο Vault και σε άλλες σκηνές της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της περιφέρειας. 

Σκηνοθετικές του δουλειές έχουν βραβευτεί κι έχουν αποσπάσει εγκωμιαστικές κριτικές από κοινό και ειδικούς. Ενδεικτικά:

2022- 2023  -“Η μάνα αυτουνού… Έλλη Ζάχου Ταχτσή” της Κικής Μαυρίδου

Βραβείο Καλύτερης Γυναικείας ερμηνείας στα θεατρικά βραβεία κοινού του All4Fun.

(Υποψηφιότητα και για βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου νεοελληνικού έργου και καλύτερης Μουσικής)

1o Βραβείο Γυναικείας ερμηνείας στα Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης από την Kulturosupa.gr.

2o Βραβείο κοινού καλύτερης παράστασης στα Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης

(Υποψηφιότητα και για βραβείο καλύτερου Πρωτότυπου Κειμένου και καλύτερης Μουσικής)

2013-2014 – “Jack ‘n’ Jill” της Jane Martin

2o Βραβείο καλύτερης short term παράστασης στα θεατρικά βραβεία κοινού του All4Fun.

Έχει σκηνοθετήσει επίσης τα έργα “Nord-Ost, μέρες που ξεχάστηκαν” του Torsten Buchsteiner, “Mr. Kolpert” του David Gieselmann, “Τα τέσσερα τετραγωνικά” της Άρτεμις Μουστακλίδου, “Frozen” της Bryony Lavery, ¨Μια μέλισσα τον Αύγουστο”, του Θοδωρή Αθερίδη, “Μάρτυρας” του Marius von Mayenburg, “Πείνα” του Χαράλαμπου Γιάννου, “O συγγραφέας” του Tim Crouch, “Ηλίθιοι” του Lars von Trier,“Το τρηδόνι” της Μαριάννας Λιανού, “Δαγκάνα” του Βαγγέλη Δουκουτσέλη, “Απόγευμα” της Μαρίσσας Φαρμάκη, “Ιοκάστη” της Μαρίας Χριστοδούλου, “Αναμονή” της Κατερίνας Λουκίδου,”Αφρικανικός Γάιδαρος” του Παναγιώτη Γκούβερη, “Οι Σεμνότυφοι” του Anthony Neilson. 

Σπούδασε Θέατρο στην Ανώτερη Δραματική Σχολή Πέτρας, είναι κοινωνιολόγος, αριστούχος απόφοιτος του Παντείου Πανεπιστημίου με υποτροφία από το Ι.Κ.Υ., με μεταπτυχιακές σπουδές στα οικονομικά στο University οf Kentucky. Ιδρυτής της καλλιτεχνικής κολεκτίβας ProvaT.O. Athens (Prova Theatre Organization).

Έχει λάβει μέρος σε workshops της Schaubuhne Berlin και ήταν εισηγητής στο τρίμηνο πρόγραμμα θεατρικής παιδείας του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά “Η Δυναμική του Ελληνικού Λόγου στο Θέατρο”. Είναι υπεύθυνος του Theatre Studio της ProvaT.O. Athens που λειτουργεί από 2019. Ιδρυτικό μέλος της ένωσης συντελεστών παραστατικών τεχνών “Κάτω Από Τη Σκήνη” και μέλος της “Εταιρίας Ελλήνων Σκηνοθετών”.

Στο κινηματογράφο έχει σκηνοθετήσει με την Ίρις Κατσούλα τα ντοκιμαντέρ “Αιολικά Πάρκα. Φάκελος Ξάνθη. Η περίπτωση του Λειβαδίτη” κι “Έχω θέση”.

Ως ηθοποιός στο θέατρο έχει εργαστεί στις παραστάσεις “Βαϊμάρη 2013” στο Studio υπό το μηδέν, σε σκηνοθεσία Νίκου Καραγέωργου, “Γαϊτανάκι” του Arthur Schnitzler στο θέατρο Beton 7, σε σκηνοθεσία Αγγελικής Καρυστινού, “Μαζί σου για το τίποτα” του Άκη Δήμου στο θέατρο Small Argo Full of Art σε σκηνοθεσία Κώστα Μπάρα. Ως ηθοποιός στο κινηματογράφο έχει πάρει μέρος στη ταινία μικρού μήκους “Οι μπαλαρίνες δεν τρώνε” των Γρηγοροπούλου Κατσούλα, στο ντοκιμαντέρ “ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε.” του Άρη Χατζηστεφάνου, ενώ τηλεοπτικά εργάστηκε στην εκπομπή “Ελληνοφρένεια”.

Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος