Agenda Theater

10ο Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών

Boem Team

Με 2 μοναδικές – διαφορετικές χορευτικές παραστάσεις στο Θέατρο Δόρα Στράτου (Σάββατο 29 και Κυριακή 30 Ιουνίου 2024) κορυφώνεται η διοργάνωση του 10ου Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών στην Ελλάδα.

Με τις σαγηνευτικές χορογραφίες του Bollywood αλλά και το ινδικό στοιχείο να πρωτοστατούν, η ιδρύτρια της 1st Bollywood Dance Academy Greece Άννα Δημητράτου και o διεθνούς φήμης Ινδός χορευτής, δάσκαλος και χορογράφος Sumon Rudra, πλαισιωμένοι από τα μέλη της Ακαδημίας και πλειάδα διεθνώς αναγνωρισμένων δασκάλων και χορευτών, μας οδηγούν σταδιακά από την χορευτική παράδοση Ανατολής και Δύσης ως τη μετεξέλιξη της παράδοσης αυτής στις μέρες μας. Έτσι, θα γίνουμε όλοι «μύστες» της αέναης χορευτικής δημιουργίας, δίνοντας το σπουδαίο μήνυμα πως η Τέχνη γεννάει πολιτισμό, ενώνει, μα πάνω απ' όλα εξυψώνει τον άνθρωπο στη σφαίρα της χαράς, που είναι η αληθινή του φύση!

Μεγάλα ονόματα όπως o Επαγγελματίας Χορευτής, Δάσκαλος και Χορογράφος Kumar Sharma και οι Kathak Rockers από την Ινδία, η Colleena Shakti από ΗΠΑ/Ινδία, η Leena Patel με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, η Kinga Malec από την Πολωνία, η διάσημη χορογράφος και χορεύτρια Sneha Mistri από την Ισπανία, o χορευτής και χορογράφος Bollywood Amine Amoura από την Γαλλία, ο Pavan Prasad με τους D4Dance από την Γερμανία, η Mélodie Toussaint από τη Γαλλία, η Stuti Aga από την Ελβετία, καθώς και μεγάλα χορευτικά γκρουπ από την Ελλάδα και το Εξωτερικό, όπως οι VAMos Dance Academy, το Εθνομουσικολογικό Ίδρυμα Π. Ζήση, η ομάδα Flamenco Solea, η Indradance Academy από τη Ρουμανία, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καύκασος με Γεωργιανούς χορούς, το Σωματείο Ελληνικών Χορών & Λαογραφικών Ερευνών «Ελληνική Παράδοση», και πολλοί άλλοι καλλιτέχνες και ομάδες χορού θα ταξιδέψουν τους θεατές στο μαγικό κόσμο του χορού και της κίνησης. 

Στo πλαίσιο του Φεστιβάλ, (28 – 30 Ιουνίου 2024), θα πραγματοποιηθούν επίσης σεμινάρια χορού από μεγάλους δασκάλους, ο 9ος Διεθνής Διαγωνισμός Bollywood Dance, μίνι Bazaar αλλά και Ινδικό φαγητό, ένα χαρούμενο party καλωσορίσματος και πολλές άλλες δραστηριότητες.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από το Artistic Studio Oriental Expression και την 1st Bollywood Dance Academy Greece σε συνεργασία με την Ελληνο-Ινδική Εταιρεία Πολιτισμού και Ανάπτυξης (ΕΛΙΝΕΠΑ), υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), του Δήμου Αθηναίων, της Πρεσβείας της Ινδίας στην Αθήνα και του Διεθνούς Συμβουλίου χορού (CID).

ΕΙΣΟΔΟΣ: 15 ευρώ (1 Παράσταση) | 20 ευρώ (2 Παραστάσεις)

Πληροφορίες: 

Τηλ. 210 9735 888 | www.bollywoodfestival.gr | info@bollywoodfestival.gr 

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: more.com


Στην Αθήνα ο ιδρυτής των Kathak Rockers, Kumar Sharma

Ο Πολυβραβευμένος Kathak Χορευτής Kumar Sharma στο 10ο Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών.

1st Time in Greece!

Ο ανυπέρβλητος χορευτής και ιδρυτής των Kathak Rockers έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα προσκεκλημένος του 10ου Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών, θα είναι μαζί μας σε όλη τη διάρκειά του (28-30/6/2024) και:

θα διδάξει στους συμμετέχοντες δύο σεμινάρια  (Παρασκευή 28 Ιουνίου, Kathak Fusion και Κυριακή 30 Ιουνίου, Bollywood Fusion)

θα είναι επίτιμος Κριτής στον 9th International Bollywood Dance Competition 

θα εμφανισθεί μαζί με τους συνεργάτες του στις 2 μεγάλες παραστάσεις του Φεστιβάλ

Λίγα λόγια για τον Kumar:

Ο Kumar Sharma, ένας εξαιρετικός χορευτής Kathak και πολυτάλαντος καλλιτέχνης, έχει στο βιογραφικό του πλούσια επιτεύγματα στον κόσμο του ινδικού κλασικού χορού. Κάτοχος Εθνικής Υποτροφίας στο Kathak από το Υπουργείο Πολιτισμού της Ινδίας, διαμόρφωσε τις δεξιότητές του στην Σχολή της Τζαϊπούρ υπό την καθοδήγηση του αείμνηστου Πάντιτ Σ. Σίτα Ράμ Τζι. Με Μεταπτυχιακό στη Μουσική Φωνητική από το Πανεπιστήμιο της Μουμπάι και Nritya Visharad από το Pracheen Kala Kendra, Τσαντίγκαρ, ο Κουμάρ κατέχει δύο χρυσά μετάλλια στον Κλασικό Χορό (Κατάκ) από τα Πανεπιστήμια του Παντζάμπ και της Μουμπάι. Ιδρυτής των διάσημων ‘Kathak Rockers’, έχει κερδίσει αναγνώριση παγκοσμίως για τον μαγικό συνδυασμό του Shudh Kathak με το Bollywood και τη Διεθνή Μουσική. Έχει εμφανιστεί σε πληθώρα διοργανώσεων σε όλη την Ινδία και στο εξωτερικό, παρουσιάζοντας την τέχνη του στην Ιταλία, τη Σιγκαπούρη, τον Καναδά, το Λονδίνο, το Κένυα, την Κίνα και τη Νότια Αφρική. Η συμμετοχή του χορογραφώντας αλλά και στην κριτική επιτροπή, για διάσημα ριάλιτι χορού, σε συνδυασμό με τη δέσμευσή του για τη διατήρηση και την προώθηση του Kathak, τον καθιστά τον απόλυτο πρεσβευτή του ινδικού κλασικού χορού στη διεθνή σκηνή.


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος