Point Of View

Η αληθινή ιστορία του Πινόκιο

Νίκος Παπαδάκος

Ήταν λίγο μετά τις 8 όταν τα φώτα στο καφέ του εξαιρετικού Couleur Locale χαμήλωσαν και ο Αντώνης Τουμανίδης καλωσόρισε όσους από εμάς βρισκόμασταν στο χώρο για την πρώτη παρουσίαση της “Αληθινής ιστορίας του Πινόκιο” αλλά και αυτούς που τυχαία παρευρίσκονταν και θα έπαιρναν μια “γεύση” από το νέο του βιβλίο. 

Χωρίς χρονοτριβή παρέδωσε την σκυτάλη στην ηθοποιό Μαρία Ανδρούτσου που ως Μαρί Κολόντι διάβασε μια από τις πιο εντυπωσιακές και συνάμα τρομακτικές σκηνές του βιβλίου.

 Όπως είπε και ο ίδιος ο συγγραφέας, κάθε καλή ιστορία τρόμου που θέλει να σέβεται τον εαυτό της, και κυρίως όσες βρίσκουν το δρόμο τους στην μεγάλη οθόνη όπως και δική του“Η αληθινή ιστορία του Πινόκιο”, έχει στην αρχή της ένα γρήγορο πρώτο θύμα που ανοίγει τον κύκλο αίματος. Και επειδή στις ταινίες οι ωραίοι πεθαίνουν πρώτοι, ο ηθοποιός Γιώργος Στεφανουδάκης διάβασε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από την αρχή του βιβλίου, ως άλλος Τζόσουα Χίλ.

Τελευταίος και καλύτερος, ο Στράτος Τζώρτζογλου ανέλαβε να ενσαρκώσει τον πατέρα του Πινόκιο, τον Τζεπέτο διαβάζοντάς μας ένα από τα συγκινητικότερα σημεία του βιβλίου. 

Και οι τρεις επεσήμαναν πως πέρα από μια εξαιρετική ιστορία τρόμου, το βιβλίο “Η αληθινή ιστορία του Πινόκιο” είναι μια ιστορία για τα όρια της πατρικής αγάπης και το που μπορεί αυτή να οδηγήσει, αλλά και μια αλληγορία για την σχέση μαριονετίστα και κούκλας, αυτού που κινεί τα νήματα και αυτού που τα φέρει. Γιατί οι ρόλοι χειριστή και χειριζόμενου είναι όχι μόνο αλληλένδετοι και στην πραγματική ζωή, αλλά και τόσο συχνά εναλλασσόμενοι.

Η βραδιά έκλεισε με υπογραφή βιβλίων, φωτογραφίες και φυσικά συζήτηση με το συγγραφέα στον οποίο όλοι ευχηθήκαμε από καρδιάς καλοτάξιδο το βιβλίο του και σύντομα να το καμαρώσουμε και στην κινηματογραφική του μεταφορά. 

Το βιβλίο “Η αληθινή ιστορία του Πινόκιο” του Αντώνη Τουμανίδη, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Anubis σε όλα τα βιβλιοπωλεία. 


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος