Agenda Music

Fürstenplatz

Boem Team

Ο Αντώνης, ο Τέο, ο Δημήτρης. Και ο Γιώργος. Τέσσερις φίλοι. Δηλαδή τρεις κι άλλος ένας. Φίλος. Στην πλατεία. Στο Fürstenplatz. Γύρω απ’ την πλατεία υπάρχουν σπίτια, μαγαζιά, δέντρα και παγκάκια. Μέσα στα σπίτια, στα μαγαζιά, ανάμεσα στα δέντρα και πάνω στα παγκάκια υπάρχουν άνθρωποι. Άλλοι κάθονται, άλλοι στέκονται κι άλλοι περνούν. Οι τέσσερις φίλοι πίνουν – σχεδόν καθημερινά – έναν καφέ στο αγαπημένο τους καφέ. Άλλες φορές φραπέ, άλλες φορές εσπρέσσο κι άλλες φορές γαλλικό. Άλλες φορές μιλάνε κι άλλες φορές σιωπούν. Κατά τ’ άλλα, δε συμβαίνουν και πολλά. Ή τουλάχιστον έτσι νομίζουν... Όπως και να ‘χει, την ημέρα εκείνη κάτι ταρακούνησε την καθημερινότητά τους. Κι έβαλαν έναν στόχο. Ποιος είναι αυτός ο στόχος και ποια είναι αυτή η σερβιτόρα; Ή μήπως είναι αυτή ο στόχος; Δεν έχουν ιδέα. Θα τον πετύχουν όμως;

Μια απλή, καθημερινή ιστορία. Για τέσσερις φίλους. Δηλαδή για τους τρεις απ’ τους τέσσερις. Και για τον στόχο τους. Και για τη σερβιτόρα. Στην πλατεία...


Γραφικά βιογραφικά

Ο Αντώνης γεννήθηκε τον Μάρτιο του 1978 στη Ρόδο. Η καταγωγή του είναι από την Κάλυμνο και το Κιλκίς. Πριν, κατά τη διάρκεια αλλά και μετά το σχολείο τραγουδούσε ή σφύριζε. Έτσι απλά. Τον Σεπτέμβρη του 1995, λίγο μετά το σχολείο, επιβιβάστηκε σε ένα αεροπλάνο με πορεία βορεινή και ελαφρώς δυτική και αποβιβάστηκε ύστερα από λίγες ώρες στο αεροδρόμιο του Düsseldorf. Λίγους μήνες αργότερα ξεκίνησε τις σπουδές του και κάποια χρόνια αργότερα πήρε και το πτυχίο. Τώρα όταν δεν είναι τραγουδοποιός, είναι καθηγητής σε Ειδικό Σχολείο.

Ο Τέο γεννήθηκε τον Οκτώβρη του 1974 στο Schwelm. Η καταγωγή του είναι από τη Βέροια και την Ξάνθη. Μετά το σχολείο -αλλά και κατά τη διάρκειά του- ήταν μουσικός. Τα πήγαινε μάλιστα πολύ καλά, μέχρι που συνεργάστηκε με τον Αντώνη, τον Δημήτρη και τον Γιώργο. Το Νοέμβριο του 2007 επιβιβάστηκε σε ένα τρένο με πορεία δυτική και ελάχιστα νότια και αποβιβάστηκε ύστερα από περίπου τριάντα λεπτά της ώρας στον κεντρικό σταθμό του Düsseldorf, όπου συνεχίζει να παίζει μουσική. Τώρα όταν δεν είναι μουσικός, είναι μουσικός.   

Ο Δημήτρης γεννήθηκε τον Γενάρη του 1978 στο Düsseldorf. Η καταγωγή του είναι από το Ναύπλιο και τις Σέρρες. Σε ηλικία έξι ετών μετακόμισε στην Ελλάδα. Τον Σεπτέμβριο του 1996, λίγο μετά το σχολείο, επιβιβάστηκε σε ένα αεροπλάνο με πορεία βορεινή και ελαφρώς δυτική και αποβιβάστηκε ύστερα από λίγες ώρες στο αεροδρόμιο του Düsseldorf. Λίγες ημέρες αργότερα ξεκίνησε τις σπουδές του και αρκετά χρόνια αργότερα πήρε και το πτυχίο. Τώρα, όταν δεν είναι κάτι άλλο, είναι δάσκαλος.

Ο Γιώργος γεννήθηκε τον Μάη του 1974 στο Schwelm. Η καταγωγή του είναι από ένα χωριό της Ηπείρου. Πριν, κατά τη διάρκεια αλλά και μετά το σχολείο ζωγράφιζε. Επειδή του άρεσε. Τον Σεπτέμβρη του 1996 επιβιβάστηκε σε ένα τρένο με πορεία δυτική και ελάχιστα νότια και αποβιβάστηκε ύστερα από τριάντα λεπτά της ώρας στον κεντρικό σταθμό του Düsseldorf. Λίγες ημέρες αργότερα ξεκίνησε τις σπουδές του και συνέχιζε να ζωγραφίζει και κατά τη διάρκειά τους. Κάποια χρόνια αργότερα πήρε και το πτυχίο. Τώρα όταν δεν είναι ζωγράφος, είναι ψυχίατρος.

Ο Τέο και ο Γιώργος γνωρίζονται, γιατί μεγάλωσαν μαζί στο Schwelm. Υπάρχει μάλιστα και ανέκδοτο περιστατικό, το οποίο αφηγήθηκε η μητέρα του Γιώργου, ότι την πρώτη ημέρα της γνωριμίας τους, δηλαδή την πρώτη ημέρα της πρώτης Δημοτικού εν έτει 1980, ο Τέο και ο Γιώργος βγήκαν από το σχολείο πιασμένοι χέρι χέρι, γεγονός όμως, το οποίο, απ’ ότι λέγεται, δεν επηρέασε την περαιτέρω τους πορεία. Ο Αντώνης και ο Δημήτρης γνωρίστηκαν το Σεπτέμβριο του 1996 στην καφετέρια του Πανεπιστημίου. Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι από εκεί και πέρα συναντήθηκαν τυχαίως αλλά και κατόπιν ραντεβού άπειρες φορές στην εν λόγω καφετέρια ενώ περιέργως μόνο σπανίως βρίσκονταν ταυτόχρονα στο ίδιο αμφιθέατρο. Στην ίδια καφετέρια γνώρισαν τον Γιώργο και λίγο αργότερα -κάπου αλλού- τον Τέο. 

Κάπως έτσι και ύστερα από αναρίθμητες βραδιές στις αναρίθμητες μπυραρίες και τα καφέ του Wuppertal αλλά κυρίως του Düsseldorf εκεί γύρω από το Fürstenplatz τους ήρθε η ιδέα να βγάλουν δίσκο. Τα τραγούδια ήταν σαν να υπήρχαν... 


Επικοινωνία και πληροφορίες

Email: fuerstenplatzmusic@gmail.com 

Fürstenplatz Music facebook 

Εάν πάλι θέλετε να ακούσετε, δείτε ή διαβάσετε περισσότερα επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας

Το άλμπουμ «Τραγούδια για την Paula» είναι διαθέσιμο σε όλες τις γνωστές ψηφιακές πλατφόρμες:

Spotify

Apple Music / iTunes

Amazon music

YouTube Music 

YouTube

Deezer


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος