Ένα τραγούδι από την Αλεξάνδρεια

Boem Team

Στο πλαίσιο των μουσικών παραστάσεων, *Βραδιές κάτω απ' τη γέφυρα*, την Πέμπτη 31 Μαρτίου στο «Θέατρο Κάτω απ' τη  Γέφυρα», στον Πειραιά, μυρωδιές κι αρώματα από τον ελληνισμό της διασποράς, από περασμένα χρόνια μέχρι την σύγχρονη δημιουργία παρουσιάζονται στην μουσική παράσταση, “Ένα τραγούδι από την Αλεξάνδρεια”  που μας παρουσιάζει ο Αλεξανδρινός συνθέτης Νικήτας Βοστάνης. 

Στον απόηχο των αναμνήσεων από την εποχή που η ελληνική κοινότητα ήταν ακμάζουσα και ενεργή, αλλά και με την τωρινή νοσταλγία για τα χρόνια εκείνα ακούμε τραγούδια που αλλά λιγότερο κι άλλα περισσότερο μας ταξιδεύουν από την άκρη της Ανατολικής Μεσογείου μέχρι τα λιμάνια και τις θάλασσες του Αιγαίου, τον Πειραιά την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη.

Οι επιλογές εστιάζουν στους Αιγυπτιώτες δημιουργούς από τους τραγουδοποιούς Αττίκ, Μάνο Λοίζο, Ζώρζ Μουστακί, Νίκος Ξυδάκης, Δημήτρης Παπαδημητρίου και του ίδιου του Νικήτα Βοστάνη στιχουργούς όπως τον Αρη Δαβαράκη και τον  Κώστα Φέρρη αλλά και ποίηση Κωνσταντίνου Καβάφη, που όσο κι αν δεν το γνωρίζουμε είναι από τους περισσότερο μελοποιημένους Έλληνες ποιητές. 

Την παράσταση πλαισιώνει επταμελής ορχήστρα που επιμελείται ο Γιάννης Τσέρτος. Τραγουδούν ο Μπάμπης Τσέρτος, η Ειρήνη Χαρίδου, ο Γιάννης Στάθης και ο Κώστας Αραβαντινός. 

Παρουσιάζει η Εύα Αλιανάκη

Σχεδιασμός ήχου : Γιάννης Βαφειάδης

INFO

Πέμπτη  31 Μαρτίου, 21:00.

Είσοδος : 10 € (αριθμημένες θέσεις).

Προπώληση εισιτηρίων : www.viva.gr, 11876, στο δίκτυο της viva καθώς και στα Public.

Θεατρικός οργανισμός «Θέατρο Κάτω απ’ τη γέφυρα»: 

Πλατεία Καραϊσκάκη, Γιαννοπούλου 1, Νέο Φάληρο. Τηλέφωνο θεάτρου: 210 4816200

Διοργάνωση – Παραγωγή:  Γιάννης Βαφειάδης / www.live2.gr

“Το Θέατρο «Κάτω από τη Γέφυρα», είναι ένας από τους πιο ζεστούς και φιλόξενους χώρους πολιτισμού της Αττικής από το 1997. Με αφορμή την ανάγκη ποιοτικής ψυχαγωγίας σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες αλλά και επικοινωνίας καλλιτεχνών – κοινού η εταιρεία παραγωγής  #Live2 Entertainment ανέλαβε την μετατροπή του θεάτρου σε έναν ασφαλή υπερσύγχρονο συναυλιακό χώρο, που πληροί όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας κατά της πανδημίας, για να φιλοξενήσει μουσικές παραστάσεις νέων αλλά και καταξιωμένων καλλιτεχνών.”

* Ο χώρος του Θεάτρου διαθέτει Δωρεάν Parking.

* Το Θέατρο έχει πρόσβαση για άτομα ΑΜΕΑ.

* Ο χώρος τηρεί όλες τις συστάσεις και λειτουργεί σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, για την διεξαγωγή των εκδηλώσεων σε κατάλληλες συνθήκες ασφαλείας σε σχέση με τον COVID-19. Ακολουθεί σχολαστικά όλα τα πρωτόκολλα υγιεινής και αποστάσεων, ώστε κανείς να μη διστάσει και στερηθεί το αγαθό της ψυχαγωγίας.

* Οι εισερχόμενοι στο χώρο πρέπει να έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης, καθώς ο χώρος είναι COVID-FREE.

* Ανήλικοι 12 – 17 ετών απαραίτητη η προσκόμιση self-test.

* Πριν και μετά από κάθε παράσταση θα υλοποιείται απολύμανση όλων των χώρων που κινήθηκε το κοινό, οι καλλιτέχνες και το τεχνικό προσωπικό.

* Η αίθουσα του θεάτρου, καθώς και οι υπόλοιποι χώροι του (φουαγιέ, καμαρίνια) εξαερίζονται με συνεχή ροή καθαρού αέρα.


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος