Point Of View

Έλα να πάμε στο νησί, η ρώγα μου, εγώ κι εσύ

Κωστής Γωγιός

Άλλη μια εβδομάδα έφτασε στην εργασιακή της μέση, πλούσια κι αυτή σε νέα, ώστε να μην βαριέται ο κόσμος στην καραντίνα. Άλλη μια εβδομάδα που τα lockdown συνεχίζουν να στοιβάζονται το ένα πάνω και μέσα στο άλλο, σαν μπάμπουσκες με το μέτρημα να μην έχει πλέον καμία σημασία, εκτός αν αφορά την περιφέρεια μας που συνεχίζει να μεγαλώνει. Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε χθες το νέο lockdown, λες και βγήκαμε ποτέ από το προηγούμενο ή λες και θα βγούμε από αυτό πριν οι καμπάνες χτυπήσουν την ανάσταση του θεανθρώπου, αλλά σε καμία περίπτωση του απλού ανθρώπου ή του λιανεμπορίου. 

Οι ανακοινώσεις ακολούθησαν την πολύ έξυπνη τακτική του να διαρρέεις πληροφορίες περί μαντρώματος νωρίτερα από τις 6 και άλλων δυσοίωνων λεπτομερειών, έτσι ώστε όταν δεν ανακοινωθούν αυτά τελικά, να ευχαριστείς τον Μέγα Ηγέτη με την ευγνωμοσύνη ανθρώπου που πέφτει από τον 30ο όροφο και είναι ευτυχισμένος που φτάνοντας στον 5ο είναι ακόμα ζωντανός. Άλλωστε το να δώσεις αριθμό στο νέο lockdown φαντάζομαι ότι γίνεται με την λογική που λέει κάποιος «καληνύχτα» στις περιοχές της Φινλανδίας που έχουν 40 μέρες νύχτα. Άνοιξε - κλείσε η χώρα, θα αρπάξουμε καμιά Χούντα.

Οι κινήσεις και τα μέτρα, πάντως, είναι σοφά μελετημένα, έστω κι αν μερικές φορές οι εξελίξεις και οι αντικαθεστωτικοί προσπαθούν να αποδείξουν το αντίθετο. Ο υπουργός της καρδιάς μας Α. Γεωργιάδης καταργεί το take away τα Σαββατοκύριακα, με επιτρεπόμενη μόνο την παραγγελία στο σπίτι, το επαναφέρει μέσα σε λίγη ώρα και εσύ περιμένεις στην πόρτα σαν ποδοσφαιριστής που αναμένει την απόφαση του VAR για να δεις αν θα βγεις για τον καφέ ή θα πάρεις τηλέφωνο. «Συγγνώμη κύριε, ακυρώθηκε η παραγγελία σας, ο Υπουργός είδε ότι είχατε βγάλει το πόδι σας από την πόρτα πριν αρθεί η απαγόρευση του take away. Λυπάμαι, είναι offside». Ο άνθρωπος τα έλεγε χρόνια πριν, εμείς δεν τον προσέξαμε: Όσο εγώ μιλάω, εσείς παραγγέλνετε. Απλώς ξέχασε να συμπληρώσει το «αλλιώς καφέ δεν πίνετε». Νομίζω ότι αυτό που πάντα δαιμονίζει σε αυτές τις περιπτώσεις είναι τα σχόλια με τα οποία γίνεται η άρση της απόφασης, τα οποία καταλήγουν ότι «αφουγκράστηκαν τον κόσμο». Αντί να βγεις και να πεις «Συγγνώμη έκανα λάθος» ή «Μου τράβηξαν το αυτί», βγαίνεις και πουλάς στον κόσμο εκδούλευση ότι τον άκουσες. Σαν να σβήνεις το πρόστιμο γιαγιάς που πουλάει μικροπράγματα για να ζήσει, μετά την κατακραυγή. «Είστε τόσο φιλεύσπλαχνος ω Μέγα Ηγέτη μας, ευχαριστούμε που μας χαρίσατε τη ζωή» (βλέπε λίγες σειρές πιο πάνω).Τα σχόλια περί κλειδιών εστιατορίων είναι τόσο γελοία από μόνα τους, που δεν αξίζουν καν το πάτημα των πλήκτρων.

Οι Αλκυονίδες μέρες της προηγούμενης εβδομάδας προκαλούσαν για ένα ταξίδι, με τον ήλιο και τη ζέστη να σε κάνουν να ορέγεσαι να επισκεφθείς κάποιο νησί, το οποίο απαλλαγμένο από τους τουρίστες του Καλοκαιριού, θα σου χαρίσει απλόχερα την ομορφιά και τη φιλοξενία του. Δυστυχώς, η απαγόρευση μετακινήσεων μεταξύ νομών δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο, εκτός φυσικά αν είσαι ο Koul traveller. Θα μου πεις πρωθυπουργός είναι ο άνθρωπος, προφανώς δεν υπόκειται σε περιορισμούς μετακινήσεων μεταξύ νομών ή και νόμων, τι θες να κάνει; Να τη βγάζει στο Μαξίμου; Φυσικά και όχι, αλλά φαντάζομαι ότι η δοκιμαζόμενη Αττική με τα πολλά κρούσματα τα οποία επέφεραν και το «νέο» lockdown για αυτή, ίσως είχε περισσότερα κέντρα εμβολιασμού τα οποία χρειάζονταν έλεγχο. 

Πιθανότατα πάντως οι κατηγορίες που ακολούθησαν το ταξίδι στην Ικαρία να είναι αβάσιμες και κακεντρεχείς. Ας τα δούμε λίγο αναλυτικά: Ο Κ. Μητσοτάκης 

∙ Ταξίδεψε δωρεάν

∙ Ανέβασε τα insta stories του με τις φυσικές ομορφιές του νησιού

∙ Φωτογραφήθηκε με κατοίκους

∙ Έφαγε δωρεάν διαφημίζοντας το καλό φαγητό (είδαμε άλλωστε πόσο κόσμο είχε εκεί που έτρωγε, το οποίο είναι πάντα καλό δείγμα για την ποιότητα του φαγητού)

Αν αναλογιστούμε όλα τα ανωτέρω, οι κατηγορίες καταρρέουν σαν χάρτινοι πύργοι, διότι πιθανότατα ο Κ. Μητσοτάκης είναι influencer και όχι πρωθυπουργός, άρα τι κακό έκανε; Άλλωστε, όπως δήλωσε και ο άνθρωπος που πάντα μιλάει τσεκουράτα, ο Μάκης Βορίδης, «δεν μπορείς να κάνεις κάτι για να σταματήσεις την λατρεία του κόσμου». Οκ, μπορείς, βγάζοντας τον από την πίσω πόρτα του νοσοκομείου της Ικαρίας για να μην φάει άλλο γιουχάρισμα, αλλά αυτά θα τα δούμε και στην ΕΡΤ. Τι όχι; Λες και ζούμε σε εποχές ΥΕΝΕΔ για να προβάλλουμε μόνο τους καινούργιους δρόμους που φτιάξαμε με παρουσιαστή τον Νίκο Μαστοράκη. Και αμάν πια και οι συμπαθείς Ικαριώτες, έπρεπε να τον προφυλάξουν, σύμφωνα με την Ντόρα Μπακογιάννη. Φάτε τώρα τον σεισμό και ξεχάστε και τα 100 χρόνια ζωής, βγάλτε το 21 και βλέπουμε.

Κλείνοντας, δεν μπορούμε να μην αναλογιστούμε με θλίψη όλα αυτά τα αρσενικά παλαιάς ντροπής, τα οποία ζουν μέρες περίεργες, μέρες σκοτεινές. Αλλά εκεί μας κατάντησαν. Φτάσαμε στο σημείο να ποινικοποιούμε το φλερτ μετά και το 8ο όχι, το αντρικό προνόμιο του ξελαφρώματος της κύστης στον νιπτήρα της άλλης, τον πατροπαράδοτο αυνανισμό σε τηλεφωνική συνομιλία, την αγνή εκδήλωση ενδιαφέροντος σε ανήλικα παιδιά και τέλος πάντων τον αυνανισμό σε μια συνέντευξη για δουλειά. Εντάξει, στερείστε μας και το οξυγόνο ας πούμε, εμείς οι άντρες με εξουσία και τίποτα άλλο, θα συνεχίσουμε να πηδάμε με κάθε τρόπο. Θα κάνουμε την καρδιά μας Πέτρα και θα παραμείνουμε Χάι ρε αδερφέ. 


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος