Point Of View

Αναζητήσεις

Νίκος Σασόπουλος

Μόλις είχε σχολάσει και κατευθυνόταν στο σπίτι περπατώντας για να κάνει και τη γυμναστική του. Οι δρόμοι σιωπηλοί κι αυτός μόνος όσο ποτέ άλλοτε.

Μέχρι που πέρασε έξω από ένα σινεμά και νοστάλγησε τις μέρες που μπορούσε να πάει να δει ταινίες. Το εισιτήριο, η μυρωδιά του ποπκορν, τα ζαχαρωτά, ιδίως τα αφρώδη και τα ζελεδάκια κόλα. Κοντά στα 6,5 ευρώ χωρίς αναψυκτικό. Προσπαθούσε να θυμηθεί την τελευταία φορά που βρέθηκε σε προβολή και του κόλλησε αυτή η σκέψη. 

Σε ποιον κινηματογράφο ήταν; Αποφάσισε πως δε θα πάει σπίτι αν δε θυμηθεί.

Κατέβηκε την Αλεξάνδρας και έστριψε αριστερά στην Ιπποκράτους. Ααβόρα. Νυχτερινές Midnight Express ταινίες. Του ήρθε το feeling προς το παρόν, αλλά ήταν κάποιο άλλο μέρος...

Συνέχισε να κατεβαίνει την Ιπποκράτους, μέσα από τα στενά έφτασε στην πλατεία Εξαρχείων και ο κρύος αέρας τον οδήγησε προς Ριβιέρα. Χαμογέλασε, ο υποθάλαμος στον εγκέφαλο ενεργοποίησε μια μικρή τάση και του θύμησε την προβολή του Samurai Cop, όπου το γέλιο και οι αμήχανες στιγμές στην ταινία για τον πούρο σεξισμό και την ματσίλα έφταναν το peak σε ασυγκράτητα επίπεδα.

Δεν ήταν όμως αυτό που έψαχνε. Κάπου αλλού είχε βρεθεί, η μνήμη του δεν βοηθούσε, το περπάτημα θα έριχνε φως στο μυστήριο.

Αποφασισμένος όμως συνέχισε για ώρες παίρνοντας τους δρόμους. Οι ώρες έγιναν μέρες. Κάποιοι λένε πως ακόμα περιφέρεται στην Αττική.

Ψάχνοντας το Σινέμο.

*από τη συλλογή "Love, Death and Tsiodras", κεφάλαιο "Νυσταλγίες"


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος