Agenda Theater

Εγώ η Λένγκω

Boem Team

Μετά από μία  επιτυχημένη περιοδεία το καλοκαίρι στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την επανάσταση  του 1821,  όπου το κοινό το υποδέχτηκε με ενθουσιασμό, επιστρέφει για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων στο Θέατρο Βικτώρια.

Η Λένγκω (Ελένη), είναι μία Ηπειρώτισσα γυναίκα, που ζει μια αλληλουχία ζωών, από την περίοδο της Επανάστασης του 1821 έως και σήμερα. Η ίδια θεωρεί, ότι στο αίμα της, κυλάει αίμα της Αρχαίας Διώνης αλλά και άλλων  γυναικών, τις οποίες με την φαντασία της ενσαρκώνει σε πολλές διαφορετικές ζωές. Έτσι «ζώντας» τα τελευταία  200 χρόνια, (Επανάσταση 1821 , Γερμανική κατοχή 1940, Πολυτεχνείο, Μεταπολίτευση κλπ.) αντιλαμβάνεται ότι η Ιστορία επαναλαμβάνεται, με το «τέρας» του πολέμου να εμφανίζεται πάντα, αλλά με διαφορετικό πρόσωπο. Πότε ως Τούρκος κατακτητής με το γιαταγάνι, πότε ως Φασίστας κατακτητής με την μπότα και πότε ως  οικονομικός  αόρατος κατακτητής, με κοινά προβλήματα, την πείνα, την εξαθλίωση την προσφυγιά και την προδοσία.

Στην τελευταία της ζωή που φτάνει στο σήμερα, υπερασπίζεται τους αγώνες  των σημερινών γυναικών κατ’ αντιστοιχία με τις ηρωίδες των εκάστοτε  Εθνικών αγώνων, περνώντας το μήνυμα, ότι οι ήρωες υπάρχουν και ζουν ανάμεσα μας.

Ο εμβληματικός ρόλος ενός «από μηχανής» θεού, λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος μεταξύ των «ζωών» της Λένγκως , αλλά παράλληλα αφήνει και κάποια ερωτηματικά στον θεατή με σκοπό να «σπρώξει» τα νοήματα του έργου πιο βαθειά στην ψυχή του.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:

Συγγραφέας: Βασίλης Γιαννόπουλος

Σκηνοθεσία: Κατερίνα Μαντέλη

Σκηνικά-κοστούμια: Ιωάννα Κατσιαβού

Πρωτότυπη μουσική σύνθεση :Αρετή Κοκκίνου 

Στίχοι: Βασίλης Γιαννόπουλος

Παίζουν οι ηθοποιοί:

ΛΕΝΓΚΩ : Γεωργία Ζώη

«Από μηχανής Θεός»: Γιώργος Σίσκος 

Αυγέρης : Σταύρος Βόλκος

Τασιά: Κατερίνα Βολίκα

Κιθάρα και  λαούτο: Αρετή Κοκκίνου

Κλαρίνο: Πάρις Μαμμάς   

Κρουστά: Σταύρος Βόλκος-Κατερίνα Βολίκα

Καλλιτεχνική διεύθυνση : Αδαμαντία Μαντελένη

Παραγωγή: «Διώνης Αίνιγμα» ΑΜΚΕ

Στην παράσταση ισχύουν όλα τα πρωτόκολλα υγιεινής  του COVID 19

Στην είσοδό του θεάτρου, οι θεατές οφείλουν να επιδεικνύουν έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.  Η είσοδος και η παρακολούθηση της παράστασης, γίνεται  σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. 

Προπώληση εισιτήριων στο www.ticketservices.gr , ή  για κρατήσεις θέσεων καλέστε στο τηλ: 6946706300

Πληροφορίες 

Θέατρο ΒΙΚΤΩΡΙΑ 

Μαγνησίας 5 , 112 51

Πλ. Βικτωρίας Τ:  6946706300

Ημέρες και ώρες κάθε Δευτέρα στις 21:00

Τιμή εισιτηρίου:15€

Φοιτητικό: 10€

Ομαδικό εισιτήριο: Ειδική τιμή κατόπιν συνεννόησης.

Διάρκεια  90΄


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος