Point Of View

Άννα (Hanna) - Κριτική


Η Σαμ Πότερ με αφορμή μια χαμένη ταυτότητα, υφαίνει έναν συγκινητικό, γεμάτο χιούμορ και φρεσκάδα, γυναικείο μονόλογο, για το αιώνιο ερώτημα: φύση ή ανατροφή. Η Άννα, είναι μια πολύ νεαρή γυναίκα, που αναπάντεχα μένει έγκυος από τον Πήτ, δεν διστάζει στιγμή να αφήσει στην άκρη τις σπουδές τις και να γεννήσει το μωρό της. Δυστυχώς μετά από έναν πολύωρο τοκετό, το παιδί φεύγει από την αγκαλιά της μητέρας του λόγω ίκτερου, και μέρες αργότερα, όταν επιστρέφει η μικρή Έλλη στην αγκαλιά της μαμάς της, κρύβει ένα αναπάντεχο μυστικό που θα φέρει την ζωή της Άννας άνω κάτω τρία χρόνια αργότερα. 

Η Παναγιώτα Αβραμοπούλου, είναι η Άννα, ένας νέος άνθρωπος, στο σώμα, την ψυχή αλλά και το μυαλό. Βρίσκεται επί σκηνής 100 λεπτά (εξαιρετικά περισσότερο από την πρωτότυπη εκδοχή των 70 λεπτών), και στέκεται αγέρωχη ως Άννα, υπερασπιζόμενη κάθε σκέψη και συναίσθημα της ηρωίδας που ερμηνεύει. Εκπέμπει μια αυθεντική περιέργεια για όλα αυτά που την περιστοιχίζουν: τους κοινωνικούς λειτουργούς, την μητέρα της, τις αντιλήψεις αιώνων για την οικογένεια, την οικονομία, την κοινωνία την ίδια και σε όλα αυτά αντιπαραθέτει ένα μοναδικό πράγμα: την αγάπη της για την κόρη της. Διατηρεί με εξαιρετική τεχνική το στρες και το άγχος ενός ανθρώπου που παλεύει για την ψυχική του ισορροπία και μαρτυρά με δύναμη ότι δεν θα υποκύψει στις πεποιθήσεις του περίγυρου της. 

Ο Εμμανουήλ Γ. Μαύρος, σκηνοθετεί το έργο της Σαμ Πότερ, σε μετάφραση της Παναγιώτας Αβραμοπούλου, δημιουργώντας μικρές σκηνές που κορυφώνονται. Οι φωτισμοί του Πάνου Μπέση συνηγορούν σε αυτή την κατεύθυνση, αλλά επιβαρύνουν την διάρκεια του μονολόγου. Η ικανότητα της Αβραμοπούλου να διαχειρίζεται εξαιρετικά τον λόγο και το συναίσθημα, αλλά και η μίμηση των έτερων προσώπων διατηρούν καίρια την προσοχή του θεατή, σε αυτόν το μακροσκελή μονόλογο, που ίσως δεν χρειαζόταν το χολιγουντιανό εφέ της καταδίωξης και του γκρεμού, φευ τάδε έφη Σαμ Πότερ. Η συναρπαστική ιστορία της Άννα, θα μπορούσε να κλιμακωθεί και χωρίς αυτό τον επίλογο της φυγής που πραγματικά ταλανίζει την διαδρομή του ηθοποιού που τον ερμηνεύει, εντούτοις ηθοποιός και σκηνοθέτης διατηρούν πολύ υψηλά τον πήχη της δραματικής έντασης. 

Η «Άννα» σε σκηνοθεσία Εμμανουήλ Γ. Μαύρου, με την πολυτάλαντη Παναγιώτα Αβραμοπούλου, είναι μια παράσταση που μιλά μια γλώσσα σύγχρονη, φρέσκια, ανεπιτήδευτη, και προβάλλει μια ελπίδα ουσιαστικής αντίστασης στην ισοπέδωση των ανθρωπιστικών αξιών. 

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Εμμανουήλ Γ. Μαύρος, Μετάφραση: Παναγιώτα Αβραμοπούλου, Σκηνικά-Κοστούμια: Ρένα Σαντανούρη, Μουσική: Μάκης Μπορλόκας, Φωτισμοί: Πάνος Μπέσης, Φωτογραφίες: EarthView, Trailer: Εμμανουήλ Γ. Μαύρος, Video Post Production: Μανώλης Πετρής , Γραφικά & Σχεδιασμός Ηχητικών Εφέ: RS Architecture + Design Studio, Ψιμυθιολόγος: Γιώτα Κουτσάφτη, Επικοινωνία: Χρύσα Ματσαγκάνη

Παραγωγή: Medea Pictures 

Στο ρόλο της Άννας (Hanna) η Παναγιώτα Αβραμοπούλου

Θέατρο Δρόμος, Αγ. Μελετίου 25, Αθήνα , Τηλ. 210 8818906

Παραστάσεις: Κάθε Τρίτη στις 21:15

Τιμές εισιτηρίων: Γενική Είσοδος: 10€, Μειωμένο: 8€ (φοιτητικό, ανέργων, πολυτέκνων, ΑμεΑ, 65+), Ατέλειες: 5€

Ειδικές Τιμές

Για ομαδικές κρατήσεις άνω των 10 ατόμων (στο τηλέφωνο 210 88 18 906

Διάρκεια: 100 λεπτά χωρίς διάλειμμα


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος