Agenda Music

Έναρξη για το Half Note Jazz Club

Boem Team

Έναρξη για το Half Note Jazz Club, στις 19 Νοεμβρίου με την ντίβα της soul GISELE JACKSON και τον μάστερ του groove RAPHAEL WRESSNIG. Μετά από σχεδόν δύο χρόνια, το Half Note είναι έτοιμο να υποδεχθεί κορυφαία ονόματα της διεθνούς jazz και blues σκηνής, σημαντικούς Έλληνες καλλιτέχνες αλλά και σπουδαίες νέες αφίξεις!

Πρόγραμμα Νοεμβρίου

Παρασκευή 19/11 - Δευτέρα 22/11

GISELE JACKSON & RAPHAEL WRESSNIG SOUL GIFT BAND

Η ντίβα της soul & ο Groove Master!

Η Gisele Jackson είναι μια διεθνώς αναγνωρισμένη ντίβα της κλασικής σόουλ, της disco και της dance μουσικής, του ρυθμ εντ μπλουζ και της τζαζ. Η σπουδαία αυτή τραγουδίστρια ήταν μια από τις θρυλικές Raylettes του Ray Charles και δούλεψε αρκετά χρόνια στο πλάι του, όταν αυτός ήταν στην κορυφή της καριέρας του. Επίσης, η Gisele έχει μοιραστεί τη σκηνή με τη Donna Summer και τον James Brown, την Βασίλισσα της disco και τον Νονό της σόουλ.

Η Gisele μεγάλωσε μέσα στη μουσική στη γενέτειρά της, τη Βαλτιμόρη, που έχει δώσει πολλά αστέρια της σόουλ, και μέσα από την τοπική σκηνή διαμόρφωσε την τέχνη της και το προσωπικό της στυλ. Η πορεία της σφραγίζεται με αρκετά club hits με το «Love Commandments» του 1997 να παίρνει εξέχουσα θέση στα τσαρτς του Billboard και κάνοντας την ίδια να ξεχωρίζει στη διεθνή σκηνή της μουσικής house.

Η Gisele Jackson έχει ταξιδέψει σε όλα τα μέρη του κόσμου δίνοντας την καλύτερη εικόνα της urban αφροαμερικάνικης μουσικής. Τώρα συνεργάζεται με τον μετρ οργανίστα από την Αυστρία Raphael Wewssnig, ήδη γνωστό μας εδώ από τις εμφανίσεις του με την Deitra Farr, έναν κορυφαίο μουσικό με διεθνείς διακρίσεις, που με το γκρουπ του, μπαίνει στην καρδιά της σόουλ, της τζαζ και του ρυθμ εντ μπλουζ. Μαζί, η Gisele, ο Raphael και οι φίλοι τους θα κάνουν τα βράδια μας στο Half Note Jazz Club ξεσηκωτικά και groovy.

Raphael Wressnig – Hammond B-3 organ, vocals

Gisele Jackson – leadvocals

Enrico Crivellaro – guitars

Eric Cisbani – drums

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ  Παρασκευή & Σάββατο 22:00, Κυριακή & Δευτέρα 21:30

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ Α’ ΖΩΝΗ 30€, Β’ ΖΩΝΗ 25€, BAR ΟΡΘΙΩΝ 20€

ΜΟΝΟ Δευτέρα 22/11 για φοιτητές & ανέργους ισχύει η έκπτωση 5€  από τις αρχικές τιμές


Τετάρτη 24 Νοεμβρίου

Georgios Tsolis Greek Trio

“Back Home”

Με την επάνοδο του στα πάτρια εδάφη, ύστερα από 17 χρόνια, ο πιανίστας και συνθέτης Γεώργιος Τσώλης έρχεται στη σκηνή του Half Note φέρνοντας μαζί τους μερικούς από τους πιο ενεργούς μουσικούς της ελληνικής σκηνής της Jazz.

Τον ντράμερ Γιώργο Μανιάτη που μόλις άρτι αφιχθείς από τη Νέα Υόρκη και τον  εξίσου νεοφερμένο κοντραμπασίστα Γρηγόρη Θεοδωρίδη.

Οι τρείς μουσικοί συναντιούνται στην Αθήνα φέρνοντας μαζί τους τις πλούσιες μουσικές και ταξιδιωτικές τους εμπειρίες τις οποίες θα μοιραστούν με τον αθηναϊκό κοινό.

Το πρόσφατο project του πιανίστα Γεώργιου Τσώλη με τίτλο “Back Home” ηχογραφήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2020 στα Sierra studios με την συμμετοχή των συνεργατών του από το international κουαρτέτο του.

Η συναυλία του BACK HOME στο Half Note αποτελεί και την έναρξη της ευρωπαϊκής περιοδείας του Γιώργου Τσώλη, στη οποία θα παρουσιαστούν συνθέσεις του Γιώργου Τσώλη από το 2010 έως και σήμερα και περιλαμβάνονται στα 3 προσωπικά άλμπουμ του.

Με γνώμονα την διαδραστικότητα στον αυτοσχεδιασμό και βάση τις αφηγηματικές του συνθέσεις, ο μεστός ήχος του drummer Γιώργου Μανιάτη, η πλούσια ρυθμικά συνοδεία του κοντραμπασίστα Γρηγόρη Θεοδωρίδη και οι περιπετειώδεις αυτοσχεδιασμοί του πιανίστα Γεώργιου Τσώλη, καλούν το κοινό του Half Note στο δικό τους ταξίδι.

Γιώργος Τσώλης πιάνο

Γιώργος Μανιάτης ντραμς

Γρηγόρης Θεοδωρίδης κοντραμπάσο

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ  21:30

TΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙ 15€, BAR ΟΡΘΙΩΝ 10€


Πέμπτη 25 Νοεμβρίου

Ιστορίες του λιμανιού

Contemporary Cycladic quartet

Μια σύγχρονη ματιά στις ρίζες του ρεμπέτικου και στην συγγένειά του με άλλα χαρακτηριστικά είδη μουσικής, όπως τα μπλουζ ή τα φάδος. Μια προσέγγιση με ανοιχτούς αυτοσχεδιασμούς και αναπτύξεις ενταγμένες στα σύγχρονα ρεύματα της Jazz.             

Τέσσερις μουσικοί δημιουργοί, δεξιοτέχνες, με διαφορετικές καταβολές και ιδιαίτερη αγάπη στην παγκόσμια μουσική παράδοση, μας ταξιδεύουν με δικές τους συνθέσεις και αυτοσχεδιασμούς στα λιμάνια του κόσμου.   Στα Καφέ Αμάν της Σμύρνης, στις μελωδίες του Αιγαίου και στα μπλουζ της Νέας Ορλεάνης, εξερευνούν τη συγγένεια και τα όρια αισθητικής συνύπαρξης των διαφορετικών ιδιωμάτων. Ήχοι της Ανατολής, ισοκράτες, μακάμια και μόρια, συνδιαλέγονται αυτοσχεδιαστικά με τα μπλουζ και τις συγκερασμένες νότες της Δύσης.

Παλιά καφενεία της Σμύρνης και του Βοσπόρου, τεκέδες της Σύρου και του Πειραιά, λιμάνια όλου του κόσμου, περιθώριο και σκοτεινές συναλλαγές. Εδώ άνθισε η μουσική του υποκόσμου. Ρεμπέτικο, φάδος, μπλουζ, φλαμένκο και άλλα. Όλα μιλούν για τη φτώχεια, τον πόνο, την αδικία, όπως εκφράζεται στους στίχους και στις χαρακτηριστικά πεσμένες νότες.

Η Μουσική, από μηχανής θεά, εκτονώνει, ανακουφίζει με ένα είδος «μαγείας» και μυστηριακής δύναμης. Ανυψώνει την ψυχή του καλλιτέχνη και του κοινού.

Μανώλης Πάππος μπουζούκι

Βασίλης Ρακόπουλος κιθάρα

Χάρης Λαμπράκης νέι

Θάνος Χατζηαναγνώστου κρουστά

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 21:30

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙ 15€, BAR ΟΡΘΙΩΝ 10€


Παρασκευή 26 – Δευτέρα 29 Νοεμβρίου

Ο Κώστας Χατζής στο Half Note   

Σπουδαίος καλλιτέχνης με ευρεία κοινωνική απήχηση, λαϊκός τροβαδούρος με όλη τη σημασία του όρου, ο Κώστας Χατζής σφράγισε μια ολόκληρη εποχή, υπηρετώντας πιστά και με διεισδυτικό λόγο το κοινωνικό τραγούδι για περισσότερες από έξι  δεκαετίες. Με έναν τρόπο ξεχωριστό – μ’ εκείνη την ιδιαίτερη «βραχνάδα» στη φωνή του – κάθε φορά που βρίσκεται απέναντι στο κοινό επικοινωνεί μ’ έναν μοναδικό τρόπο μαζί του.

Ο κορυφαίος τραγουδοποιός επιστρέφει για μια σειρά νέων εμφανίσεων στη σκηνή του Half Note, έναν απόλυτα ταιριαστό χώρο, για να μας μεταφέρει και πάλι στις παλιές εποχές των αθηναϊκών μπουάτ.  Για τέσσερις μόνο παραστάσεις, από Παρασκευή 26 έως και Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021  , θα μας ταξιδέψει με την κιθάρα του και την εκφραστική φωνή του μέχρι εκεί όπου «Σύνορα η Αγάπη δε Γνωρίζει» μέσα από τα δικά του εμβληματικά τραγούδια που άφησαν εποχή.

Ο Κώστας Χατζής είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού. Με την κιθάρα και την ιδιότυπη φωνή του ήταν ουσιαστικά ο πρώτος που τραγούδησε μπαλάντες με κοινωνικό περιερχόμενο. Πολλά τραγούδια του έχουν μείνει κλασικά: «Απ’ το Αεροπλάνο», «Σύνορα η αγάπη δε γνωρίζει», «Δε βαριέσαι αδελφέ», «Κι ύστερα», «Η αγάπη όλα τα υπομένει» και τόσα άλλα!

Επιστροφή, λοιπόν, για Πέμπτη  χρονιά στο Half Note Jazz Club για να παρουσιάσει ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι μέσα από τη λυρικότητα και την ευαισθησία των στίχων και της μουσικής των διαχρονικών τραγουδιών του. Μαζί του τραγουδούν η Μαρία Αλεξίου και η Δανιέλα Χατζή .

Την ορχήστρα διευθύνει ο μαέστρος Γιώργος Παγιάτης.

Τραγούδι: Μαρία Αλεξίου – Δανιέλα Χατζή

Διεύθυνση Ορχήστρας – Ενορχηστρώσεις: Γιώργος Παγιάτης

Πιάνο: Γιώργος Παγιάτης

Φλάουτο – Σαξόφωνο : Ρήγας Σαριτζιώτης

Κοντραμπάσο: Πόλυς Πελέλης

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: Παρασκευή & Σάββατο 22:00,  Κυριακή & Δευτέρα 21:30

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: Α’ ΖΩΝΗ 25€, Β’ ΖΩΝΗ 20€, BAR ΟΡΘΙΩΝ 15€

ΜΟΝΟ Δευτέρα 29/11 για φοιτητές & ανέργους ισχύει η έκπτωση 5€  από τις αρχικές τιμές


HALF NOTE JAZZ CLUB https://www.halfnote.gr/

Τριβωνιανού 17, Μετς

Πληροφορίες – Κρατήσεις:

210 9213310

Τα εισιτήρια είναι θεάματος και δεν περιλαμβάνουν ποτό

Οι θέσεις διαμορφώνονται την ημέρα της παράστασης ανάλογα με τις κρατήσεις.

Η κατανάλωση ποτού δεν είναι υποχρεωτική

Στον χώρο απαγορεύεται το κάπνισμα

Οι θεατές, συμπεριλαμβανομένων των ανηλίκων από δώδεκα (12) ετών και άνω, εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο:

[α] πιστοποιητικού εμβολιασμού, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 10 του υπ.αριθμ 1

σχετικού, ή

[β] πιστοποιητικού νόσησης που εκδίδεται τριάντα (30) ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά από αυτόν, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 10 του υπ.αριθμ. 1 σχετικού συνδυαστικά προς:

[γ] αστυνομική ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό ταυτότητας προκειμένου να διενεργείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας προς τα ανωτέρω υπό [α] και [β].

Τα ανωτέρω πιστοποιητικά, υπό [α] και [β], επιδεικνύονται είτε σε έγχαρτη μορφή (εκτυπωμένα), είτε ηλεκτρονικά μέσω της κινητής συσκευής του θεατή, τα οποία ο ιδιοκτήτης ή νόμιμος εκπρόσωπος της επιχείρησης (ή εξουσιοδοτημένο πρόσωπο) σαρώνει ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής εφαρμογής του άρθρου 33 του ν. 4816/2021 (Α ́ 118) Covid Free GR.

Εναλλακτικά, αλλοδαπός που προέρχεται από τρίτη χώρα (εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης), τα πρόσωπα του προηγούμενου εδαφίου ελέγχουν τα ανωτέρω πιστοποιητικά σε έγχαρτη μορφή.

Οι ανήλικοι θεατές ηλικίας από τεσσάρων (4) έως και έντεκα (11) ετών, προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου self-test τελευταίου 24ώρου, στην οποία προβαίνει είτε οιοσδήποτε γονέας, ακόμα και μη έχων την επιμέλεια, είτε κηδεμόνας, σύμφωνα με την παρ. 3 και 4 του άρθρου 9.

Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος