Agenda Music

Άννα Χρυσάνθου – αν | να

Boem Team

Ο πρώτος προσωπικός δίσκος της Άννας Χρυσάνθου με τίτλο αν | να , αναφέρεται σε ένα μουσικό ταξίδι τουλάχιστον τεσσάρων χρόνων συλλογής τραγουδιών, εμπειριών και στιγμών και περιγράφει τόσο τη προσωπική εξέλιξη της Άννας ως καλλιτέχνης αλλά και ως άνθρωπος.

Πρόκειται για ένα δίσκο που χαρακτηρίζεται ως ένα τετράδιο ιδεών και αποτελείται από δέκα τραγούδια όπου η Άννα μας συστήνεται ως τραγουδοποιός και γράφει τους στίχους και τη μουσική στα οκτώ από τα δέκα τραγούδια του δίσκου. Σκοπός ήταν να παρουσιάσει ό,τι την εμπνέει, ό,τι τη θίγει και ό,τι την απασχολεί κρατώντας γερά τα θεμέλια της μουσικής της παιδείας από την κλασική μουσικολογία στην contemporary μουσική.

Πιστεύοντας πάντα στην ομάδα, η Άννα γράφει σχεδόν όλα τα τραγούδια του δίσκου με συνεργάτες και φίλους – τους εξαιρετικούς Άλκη Δήμο, Δημήτρη Καζάνη, Σωτήρη Μαυρονάσιο και Στέλιο Φραγκούς ενώ τη συμπαραγωγή, ηχογράφηση και mixing αναλαμβάνει ο Χρήστος Ζαντιώτης και το mastering o Απόστολος Σιώπης. 

Στην ομάδα των μουσικών, η Άννα επιλέγει επίσης να συνεργαστεί με μουσικούς με τους οποίους πάντα ήθελε να συνυπάρξει δισκογραφικά, όπως το Γιώτη Κιουρτσόγλου, ο οποίος συμμετέχει σε τρία τραγούδια του δίσκου.

Τα τραγούδια Να ‘ρθεις να με βρεις και Μια Καινούρια Αγάπη υπογράφουν ο Νίκος Φραγκάκης και ο Γιάννης Χαριλάου αντίστοιχα. 

Τον σχεδιασμό του δίσκου αναλαμβάνει η Ελεάνα Χρυσάνθου και το artwork design η Ερμίνα Εμμανουήλ. 

Το κάθε κομμάτι ένα μια αυτοτελής ιστορία με κοινά στοιχεία στις ενορχηστρώσεις με επιρροές από την pop/rock και jazz κουλτούρα. Μουσικά υπάρχει μια κοινή αναφορά στο πιάνο, τις κιθάρες, τα έγχορδα και τα χάλκινα, ενώ οι στίχοι της είναι βιωματικοί με δόσεις ρεαλισμού, αυτοσαρκασμού και ατάκας.

Κυκλοφορεί σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα από τη Melodica Art Productions.

Βρείτε το δίσκο σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες εδώ


Η Άννα Χρυσάνθου είναι τραγουδοποιός και σπούδασε κλασική μουσικολογία στην Αγγλία. Παίζει πιάνο, κιθάρα και τύμπανα και φοίτησε στο Summer Performance Program του Βerklee College of Music πάνω στην Jazz με πρώτο όργανο τη φωνή. Πρόσφατα ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών πάνω στο Σύγχρονο Τραγούδι και την Αντίστιξη.

Το 2015 μετακομίζει στην Αθήνα όπου συμμετέχει στη δισκογραφική δουλειά Χωρίς Αφέντες. Ο δίσκος κυκλοφορεί από την Μικρός Ήρως και η Άννα συνυπάρχει σε αυτόν με γνωστούς καλλιτέχνες, όπως την Φωτεινή Βελεσιώτου, τον Παντελή Θαλασσινό, τον Βασίλη Λέκκα και άλλους, ενώ τις ενορχηστρώσεις αναλαμβάνει ο Γιώτης Κιουρτσόγλου. 

Από το 2016 η Άννα δημιουργεί το δικό της σχήμα με τον Άλκη Δήμο, το Δημήτρη Καζάνη και το Σωτήρη Μαυρονάσιο. Μαζί ηχογραφούν τα πρώτα τραγούδια της Άννας, σε δικούς της στίχους και μουσική και ξεκινούν μια σειρά εμφανίσεων σε Ελλάδα και Κύπρο. Τα τραγούδια της Άννας ανεβαίνουν στο Youtube, και ως ακυκλοφόρητα παίζουν στην ΕΡΤ Πανελλαδικά και στο ΡΙΚ στην Κύπρο. 

Σε αυτά τα χρόνια η Άννα συναντά επί σκηνής τους Πυξ Λαξ, τη Νατάσσα Μποφίλιου, τη Μαρίζα Ρίζου και άλλους καλλιτέχνες από τους οποίους αντλεί εμπειρίες για τις δικές της ερμηνείες.

Μεγαλώνοντας στην Κύπρο, η Άννα έχει επιρροές από την κυπριακή παραδοσιακή μουσική, αλλά κι από τις σπουδές της στην κλασική μουσικολογία. Στη μουσική της υπάρχουν στοιχεία από την ποπ/ροκ και jazz κουλτούρα που γνώρισε τόσο στην Αγγλία όσο και στην Αμερική ενώ οι στίχοι της είναι βιωματικοί με στοιχεία ρεαλισμού, αυτοσαρκασμού και ατάκας.


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος