Agenda Music

Andreas Polyzogopoulos Trio | Petrichor

Boem Team

Ο τρομπετίστας και συνθέτης Ανδρέας Πολυζωγόπουλος θα παρουσιάσει την πολυαναμενόμενη 5η προσωπική δουλειά του, το  Petrichor – ένα στοχαστικό, – αποτελούμενο εξ’ ολοκλήρου από πρωτότυπες συνθέσεις – αέρινο και βαθιά πνευματικό νέο άλμπουμ, την Τρίτη 19 & την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου, στη σκηνή του Half Note Jazz Club.

Το “Petrichor” παρουσιάζει τον Ανδρέα στην τρομπέτα και τα εφέ με χαρισματικούς συνεργάτες τον Πέτρο Κλαμπάνη στο κοντραμπάσο και τον Wajdi Riahi στο πιάνο! Χωρίς ντράμερ, το τρίο δημιουργεί έναν ζεστό ήχο, με αρκετό χώρο, αλλά και μια σταθερή και δυναμική ρυθμική αίσθηση.

Όπως γράφει ο κορυφαίος τρομπετίστας και Blue Note artist, Erik Truffaz, στο κείμενο του CD (με τη μορφή προσωπικής επιστολής στον Ανδρέα): «Η μουσική σου τιμά τη σιωπή και δημιουργεί όνειρα. Ο τρόπος που παίζεις  την τρομπέτα είναι τόσο ευαίσθητος, που επαινεί αυτό το μερικές φορές άχαρο όργανο. Έχεις έναν ζεστό, βελούδινο ήχο, ακόμα και όταν χρησιμοποιείς τη σορντίνα…. Οι συνοδοιπόροι σου είναι [επίσης] εξαιρετικοί. Έχουν απίστευτο ρυθμό και συμμετέχουν εξίσου σε αυτό το όνειρο που σχεδιάζετε οι τρεις σας».

Το “Petrichor”, όπως εξηγεί ο Ανδρέας Πολυζωγόπουλος,  είναι «η μυρωδιά που αναδύεται από το ξηρό έδαφος όταν πέφτουν πάνω του οι σταγόνες της βροχής, το αγαπημένο μου άρωμα από τότε που ήμουν παιδί. Μεγαλώνοντας στην Ελλάδα, όπου τα καλοκαίρια είναι ξηρά, η πρώτη φθινοπωρινή βροχή, σήμαινε το τέλος του καλοκαιριού και την αρχή της νέας σεζόν.  Ένα γλυκόπικρο συναίσθημα, γιατί έπρεπε να αποδεχτώ ότι οι διακοπές τελείωσαν, αλλά και ένα νέο ξεκίνημα, γεμάτο όνειρα και στόχους που έπρεπε να επιτευχθούν στη διάρκεια της νέας χρονιάς». Η λεπτότητα αυτών των συναισθημάτων, και το φυσικό, οργανικό άρωμα εκείνης της πρώτης βροχής, προκαλεί έξοχα το τρίο στον στοιχειωμένο, εκφραστικό, ατμοσφαιρικό λυρισμό του.

Τον καινούργιο του αυτό δίσκο, που κυκλοφορεί στις 24 Νοέμβρη από την ΠΚmusic label, θα παρουσιάσει live ο σπουδαίος Ανδρέας Πολυζωγόπουλος την Τρίτη 19 & την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου και ώρα 21.30 στην φιλόξενη σκηνή του Half Note Jazz Club. Μαζί του οι κορυφαίοι άλλοι δύο συντελεστές του δίσκου, ο μοναδικός Πέτρος Κλαμπάνης στο μπάσο και ο εξαιρετικός Τυνήσιος Wajdi Riahi στο πιάνο, σε ένα live που σίγουρα θα θυμόμαστε για καιρό.

Who Is Who

Ο Ανδρέας Πολυζωγόπουλος μεγάλωσε στο Σαμικό, ένα μικρό χωριό στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο. Το 2008 κυκλοφόρησε το Perfumed Dreams, αποτελούμενο από τις πρώτες του συνθέσεις. Οι επόμενοι δίσκοι του περιλαμβάνουν ένα αφιέρωμα στο αγαπημένο του συγκρότημα Pink Floyd (Heart of the Sun), ακολουθούμενο από το Annica (εμπνευσμένο από έναν σιωπηλό διαλογισμό 10 ημερών) και το ambient άλμπουμ One Inch of Love. Μετά από την παραμονή του στη Cité International des Arts στο Παρίσι, μετακόμισε στις Βρυξέλλες κι άρχισε να συνεργάζεται με τον Diederik Wissels, εμφανιζόμενος στα άλμπουμ του πιανίστα Secrecy, Yearn και στο ντουέτο Before You Go. Η ευρωπαϊκή σκηνή της τζαζ είναι εκεί όπου ο Ανδρέας ανέπτυξε τη φωνή του, παίρνοντας ρίσκα πειραματιζόμενος με τα ηχοχρώματα της τρομπέτας, το ρυθμό, τα ηλεκτρονικά εφέ και τη σιωπή.

INΦO 

Andreas Polyzogopoulos Trio feat. Petros Klampanis & Wajdi Riahi 

Tρίτη 19 & Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 

Ώρα έναρξης: 21.30

Half Note Jazz Club 

Τριβωνιανού 17, Μετς 

Τηλ: 210 9213310

Εισιτήρια:

Τιμές εισιτηρίων από 12€ 

Προπώληση: halfnote.gr & more.com

Συντελεστές: 

Ανδρέας Πολυζωγόπουλος – τρομπέτα, φλούγκελχορν, εφφέ

Πέτρος Κλαμπάνης – κοντραμπάσο

Wajdi Riahi –πιάνο


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος