Alexandros Affolter Quintet | Sinatra With A Twist

Boem Team

Sinatra with a Twist είναι ένα νέο μουσικό project του τζαζ περφόρμερ Αλέξανδρου Αφόλτερ και του ντράμερ Σεραφείμ Μπέλλου.

Ο Αλέξανδρος έχει εμπνευστεί από πολύ μικρή ηλικία από τη φωνή και την έκφραση του Φρανκ Σινάτρα ενώ ο Σεραφείμ ως γνήσιος λάτρης του ρυθμού και του timing του μεγάλου τραγουδιστή, θα θέσει τις βάσεις του ρυθμού στη βραδιά. Μαζί με τον Παντελή Μπενετάτο στο πιάνο, Γρηγόρη Θεοδωρίδη στο μπάσο και τον Δημήτρη Παπαδόπουλο στην τρομπέτα, θα παρουσιάσουν μια δική τους jazzy εκδοχή του ρεπερτορίου του Σινάτρα. Γνωστά κομμάτια όπως τα I’ve Got You Under My Skin, Fly Me To The Moon, My Way, New York, New York, αλλά και λιγότερο διάσημα όπως τα I’m A Fool To Want You και All My Tomorrows, θα ακουστούν μαζί τα αγαπημένα του Σινάτρα, όπως τα One For My Baby και Angel Eyes. Το αφιέρωμα σε μια από τις πιο αγαπημένες φωνές όλων των εποχών.

Alexandros Affolter τραγούδι

Παντελής Μπενετάτος πιάνο

Γρηγόρης Θεοδωρίδης μπάσο

Δημήτρης Παπαδόπουλος τρομπέτα

Σεραφείμ Μπέλλος ντραμς

Ο Αλέξανδρος Affolter γεννήθηκε στο Άμστερνταμ και σπούδασε Ηθοποιία, Τζαζ και Μουσικό Θέατρο στο διάσημο Ινστιτούτο Θεάτρου Lee Strasberg στη Νέα Υόρκη. Από το 1994, ο Αλέξανδρος έχει τραγουδήσει σε διάφορα τζαζ κλαμπ (Alto, Bimhuis, Paradiso στο Άμστερνταμ, Porgy & Bess Jazz Club της Βιέννης, Spice of Life, Zedel, Vortex στο Λονδίνο, Parafono, Ζωολογικός κήπος, Afrikana, Cafe Νομισματικό Mouseio στην Αθήνα) και φεστιβάλ (Φεστιβάλ Jazz Loosdrecht, Φεστιβάλ Muse Jazz της Αθήνας) στην Ευρώπη. Επίσης συνεργάστηκε δισκογραφικά στην Ολλανδία και την Ελλάδα. Το 2006, ο Αλέξανδρος ηχογράφησε 4 νέες ενορχηστρώσεις για το CD “Little Flowers” του Αντώνη Λαδόπουλου.

Ενώ ζούσε στο Λονδίνο, ο Αλέξανδρος ήταν ένας από τους τέσσερις φιναλίστ των Βραβείων Angela Carrington 2013 που διεξήχθησαν στο Vortex Jazz Club και το 2015, εμφανίστηκε στην παράσταση Open Mic Highlights του Harold Sanditen στο Crazy Coqs, Brasserie Zedel στο Λονδίνο.

Το 2018, ο Αλέξανδρος τραγούδησε στο Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ του Barley Cargo στην Αθήνα, στο Φεστιβάλ Τζαζ Melitzazz στο Λεωνίδιο και έκανε μια συναυλία αφιερωμένη στον Frank Sinatra με τίτλο “Sinatra With A Twist” στην πλατεία Συντάγματος, στα πλαίσια των εορτασμών των Χριστουγέννων του Δήμου Αθηναίων, η οποία επαναλήφθηκε και το 2019 . Από τον Χειμώνα 2019 μέχρι το Φθινόπωρο 2021 παρουσίασε 9 sold out συναυλίες “Sinatra With A Twist” στον κήπο του Νομισματικού Moυσείου και μία επίσης sold out συναυλία “Αφιέρωμα στον Tony Bennett”. Στην ελληνική σκηνή της τζαζ, ο Αλέξανδρος ερμήνευσε με τον Δημήτρη Καλαντζή, τον Αντώνη Λαδόπουλο, τον Δημήτρη Βασιλάκη, τον Σεραφείμ Μπέλο, τον Μάνο Λούτα, τον Παντελή Μπενετάτο, τον Περικλή Τριόλη, τον Γιώργο Γεωργιάδη, τον Γιώργο Πολυχρονάκο, τον Σπύρο Παναγιωτόπουλο, τον Δημήτρη Παπαδόπουλο.

INFO

HALF NOTE JAZZ CLUB

Τριβωνιανού 17, Μετς

Πληροφορίες – Κρατήσεις: 210 9213310 | Προπώληση: www.viva.gr

Ημέρα & ώρα συναυλίας

Τρίτη 3 Μαΐου 21:30

*Οι πόρτες ανοίγουν μία ώρα πριν την έναρξη των εκδηλώσεων, για την αποφυγή συγχρωτισμού και τη διευκόλυνση της ροής παρακαλούμε να προσέλθετε από εκείνη την ώρα.

*Στις εκδηλώσεις η χρήση μάσκας κατά την είσοδο, την έξοδο και την μετάβαση στις τουαλέτες, είναι υποχρεωτική.

Τιμές εισιτηρίων

Γενική Είσοδος: 15 ευρώ

BAR ΟΡΘΙΩΝ: 10 ευρώ


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος