Agenda Music

Ibrahim Maalouf Live In Athens

Boem Team

Ένας από τους μεγαλύτερους εκπροσώπους της παγκόσμιας γαλλικής μουσικής και από τους ελάχιστους οργανοπαίκτες στον κόσμο με sold out συναυλίες στο Lincoln Jazz Center της Νέας Υόρκης, το Kennedy Center της Ουάσιγκτον DC,  το Bercy Accor Arena του Παρισιού και την VW Arena της Κωνσταντινούπολης,  θα εντάξει στην καλοκαιρινή του περιοδεία το Ηρώδειο στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών. 

Την Τρίτη 28 Ιουνίου 2022 ο Ibrahim Maalouf θα παρουσιάσει στο Θέατρο Ηρώδου Αττικού τον δικό του μουσικό κόσμο που συνδυάζει την jazz και rap μουσική με τις επιρροές του από τη Μέση Ανατολή.

Ένας σκηνικά εξωστρεφής τρομπετίστας και μοναδικός showman με απίστευτη ενέργεια που ξεσηκώνει το κοινό σε κάθε συναυλία του και με μια απαράμιλλη τεχνική που συμπεριλαμβάνει τον Dizzy Gillespie, τον Arturo Sandoval και τον Lester Bowie.

Γεννημένος στην Βηρυτό to 1980 έχει έδρα στο Παρίσι, 15 άλμπουμ στο ενεργητικό του και είναι ο πιο δημοφιλής jazzman της γαλλικής μουσικής σκηνής. Έχει βραβευτεί στους μεγαλύτερους διεθνείς διαγωνισμούς κλασικής τρομπέτας σε όλο τον κόσμο. 

Το ταλέντο του αναγνωρίστηκε από τον ζωντανό θρύλο Quincy Jones και οι New York Times τον χαρακτήρισαν «βιρτουόζο».  Ο Ibrahim έχει δουλέψει όλα αυτά τα χρόνια με τους Wynton Marsalis, Angélique Kidjo, Melody Gardot, το Kronos Quartet, Trilok Gurtu, Josh Groban, Marcus Miller, Salif. Keita, και πολλούς άλλους σπουδαίους καλλιτέχνες .

Το 2021, έκανε μια εμφάνιση στο Late Show με τον Stephen Colbert δίπλα στον Jon Batiste, ο οποίος τον παρουσίασε ως «ζωντανό θρύλο της τζαζ».

Προσκλήθηκε από τον Sting να παίξει μαζί του στην επαναλειτουργία του Bataclan στο Παρίσι και στη συνέχεια απέτισε φόρο τιμής στην κηδεία του Tignous, έναν από τους σκιτσογράφους του Charlie Hebdo που δολοφονήθηκε βάναυσα. Τίμησε επίσης τη μνήμη των θυμάτων των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι το φθινόπωρο του 2015 σε εθνικό αφιέρωμα, συνθέτοντας έναν ύμνο που τραγούδησε η νεαρή Γαλλίδα σταρ Louane. 

Τον Μάιο 2022 θα κυκλοφορήσει το 16ο άλμπουμ του με τίτλο Capacity to Love, και θα ξεκινήσει την παγκόσμια περιοδεία του με ένα ολοκαίνουργιο, και 

πολύ διαφορετικό show με πολλή rap, world, jazz μουσική και τις κλασικές επιρροές του από τη Μέση Ανατολή. 

Προπώληση και Πληροφορίες και στα εκδοτήρια του Φεστιβάλ Αθηνών ( Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου).

Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος