Point Of View

After the 9th Bollywood and Multicultural Dance Festival

Boem Team

«Πανηγυρικά», με καλλιτέχνες και κοινό να χορεύουν στη σκηνή του ιστορικού Θεάτρου Δόρα Στράτου, ολοκληρώθηκε το 9ο Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών στο οποίο συμμετείχαν καλλιτέχνες και διαγωνιζόμενοι από 20 χώρες. Το Φεστιβάλ ξεκίνησε με σεμινάρια χορού το πρωί της Παρασκευής 30 Ιουνίου 2023 και συνεχίστηκε με κέφι και χορό στο πάρτυ καλωσορίσματος που έγινε στο MACAW Beach Bar στην «Ακτή του Ήλιου».

Στα Σεμινάρια του Σαββάτου και της Κυριακής επικράτησε ενθουσιασμός αφού με τις υπέροχες χορογραφίες τους, οι δάσκαλοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και οι συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο χειροκρότησαν την αγάπη τους για το χορό αλλά και τον επαγγελματισμό τους.

Στις δύο μεγάλες παραστάσεις του Φεστιβάλ (Σάββατο και Κυριακή), οι θεατές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν επί σκηνής εμπνευσμένες χορογραφίες από διεθνούς φήμης χορευτές και χορογράφους από όλο τον κόσμο, αλλά και να παρακολουθήσουν τον 8ο Διεθνή Διαγωνισμό Bollywood Dance με υψηλού επιπέδου συμμετοχές.

Την παράσταση «έκλεψαν» η 1st Bollywood Dance Academy Greece με τις μοναδικές χορογραφίες της ιδρύτριας και καλλιτεχνικής διευθύντριας, Άννας Δημητράτου και του Ινδού creative manager, χορογράφου και χορευτή, Sumon Rudra, καθώς και οι Kinga Malec, Sneha Mistri, Krystal Chow, Sonia Tharani, Navjot Minhas, Amine Amoura, Mélodie Toussaint, Hassan Bolbol  και Κλεονίκη Καραχάλιου με το αστείρευτο κέφι και την άψογη εμφάνισή τους.

Αλλά και τα γκρουπ από την Ελλάδα και το Εξωτερικό καταχειροκροτήθηκαν, αφού μας έδειξαν ότι ο χορός δεν τελειώνει ποτέ και εμπλουτίζεται συνεχώς με νέες τάσεις και τεχνικές. To Συγκρότημα Παραδοσιακού Γεωργιανού Χορού «Ο Καύκασος», οι Beyond Bollywood από το Χονγκ Κονγκ, οι Bollybandits από την Ελβετία, ο Pepe και η Maca από την Ισπανία, η Indradance Academy από τη Ρουμανία, το Indissy Group από τη Γαλλία, ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος «Εναλία Γη» με παραδοσιακούς κυπριακούς χορούς, το Fireflies Dance Crew (Ομάδα Gymnastics For All Του ΓΑΣ «Ειρήνη» Περιστεριού), η Chandrika Kathak Company από τη Γαλλία, οι BX Bhangra από το Βέλγιο, και η Χορευτική Ομάδα “AL AWDA” της Παλαιστινιακής Παροικίας Ελλάδος. Εκπληκτική ήταν και η εμφάνιση του Σωματείου Ελληνικών Χορών και Λαογραφικών Ερευνών «Ελληνική Παράδοση» με χοροδιδασκάλους τον κ. Βασίλη Τσούνη και την κ. Έφη Ρούτη, που παρουσίασαν  αγαπημένους ελληνικούς λαϊκούς χορούς και «ξεσήκωσαν» το κοινό.

Το Φεστιβάλ τίμησαν με την παρουσία τους η Επιτετραμμένη της Γεωργίας στην Ελλάδα κυρία Darejan Mumladge που απηύθυνε Χαιρετισμό στο Φεστιβάλ, η αναπληρώτρια πρόεδρος της Παλαιστινιακής παροικίας Ελλάδος, κυρία Maha-Wasfieh Zeineldin, ο κ. Μιχάλης Μιχαηλίδης (εκπρόσωπος του ΕΟΤ – Head of Division at Greek National Tourism Organization), η εκπρόσωπος του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού κυρία Λαμπρινή Ράϊκου, ο Πρόεδρος της Ελληνοϊνδικής Εταιρείας Πολιτισμού και Ανάπτυξης Δρ. Δημήτριος Βασιλειάδης και ο κ. Κωνσταντίνος Καλαϊτζής, ο Γενικός Γραμματέας Κυπριακών Οργανώσεων κ. Ελευθέριος Κωνσταντινίδης, ο κύριος Syed Mohammad Jamil και πολλοί άλλοι επίσημοι προσκεκλημένοι.

Το «παρών» στο Φεστιβάλ έδωσαν και οι φιλανθρωπικές οργανώσεις «Γιατροί χωρίς Σύνορα», «Η Φωνή Του Παιδιού» και η περιβαλλοντική οργάνωση WWF Greece.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για άλλη μια φορά τους χορηγούς μας, Teleperformance, Tazamobile, Jaipur Palace Plaka, Fystiki Shop, Greek Indian Cultural Association, Soap Up Project, Nouvelyn Dermocosmetics και Pak-Hellenic Welfare Association.

Θερμές ευχαριστίες και στους Χορηγούς Επικοινωνίας, τους φίλους, και το μεγάλο κοινό του Φεστιβάλ.

Το… Ραντεβού ανανεώνεται για τον Ιούλιο του 2024,

στο 10ο Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών!!!

Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος