Agenda Theater

ΤΟ BOLLYWOOD ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΟΝ ΚΛΑΣΙΚΟ ΙΝΔΙΚΟ ΧΟΡΟ ΣΤΟ ΧΥΤΗΡΙΟ

Παύλος Λάμπρου

Η 1η Ακαδημία Bollywood στην Ελλάδα, διοργανώνει ένα μοναδικό πάρτυ – show στο πλαίσιο του προγράμματος «Be a Bollywood Dance Professor”

H εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον πολυχώρο «Χυτήριο» στο Γκάζι (Ιερά Οδός 44), την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου στις 9 το βράδυ.


Επίτιμη προσκεκλημένη είναι η Elina Kikili που θα δώσει την ευκαιρία στο αθηναϊκό κοινό να γνωρίσει  το χορό  Odissi, έναν από τους σημαντικότερους κλασικούς ινδικούς χορούς.

Μαζί της η Άννα Δημητράτου, ο Ινδός χορευτής Sumon Rudra,  η Κλεονίκη Καραχάλιου και η Ειρήνη Γεωργίου, χορεύουν σε ρυθμούς  Βοllywood  Dance  αλλά και κλασικών ινδικών χορών. Στο πάρτυ που θα ακολουθήσει συμμετέχουν μέλη της Ακαδημίας, εκλεκτοί προσκεκλημένοι χορευτές και ομάδες χορού Bollywood.

Είσοδος στο πάρτυ: 5 ευρώ

Ο χορός “ODISSI”

Η ιστορία και παράδοση του χορού Odissi πηγάζει από τους χορευτές των ναών (Devadasis ή Maharis) της ανατολικής Ινδίας. Ο λατρευτικός αυτός χορός περνάει από γκουρού σε μαθητή για χιλιάδες χρόνια και για το λόγο αυτόν το Odissi είναι ο παλαιότερα γνωστός κλασικός Ινδικός χορός.

Για τον θεατή, το να παρακολουθεί Odissi είναι σαν να περνά μπροστά από τα μάτια του ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο τοπίο συναισθημάτων, από ήπιες και χαλαρωτικές στιγμές σε στιγμές αναταραχής, πάθους και έντονων συγκινήσεων.

Βασικό στοιχείο του χορού είναι οι στάσεις και τα βήματα του Odissi, (Choka, Tribhangi) και ιδιαίτερα η  κίνηση του κορμού, που είναι και η "Υπογραφή" του Odissi  και αυτό που τον κάνει να θεωρείται στην Ινδία ο "Βασιλιάς" των Κλασσικών Ινδικών Χορών.


Το Σάββατο 19/12/2015 (15.00 – 20.00) και την Κυριακή 20/12/2015 (12.00 – 17.00) θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια χορού Odissi, Khalbelia, Bharata Natyam και Bollywood Dance στο Artistic Studio Oriental Expression (Μετρό Άγιος Δημήτριος)

Πληροφορίες – Επικοινωνία: Artistic Studio Oriental Expression 

Λεωφ. Βουλιαγμένης  272Α-ΜΕΤΡΟ Άγ. Δημήτριος (έξοδος Βουλιαγμένης)

Τηλ./Fax 210 9735888-Κιν.6997116407, 6992553320

www.orientalexpression.gr - info@orientalexpression.gr

www.bollywoodfestival.gr

www.bollywoodacademy.gr

NIKOS SARAFANIAN

http://www.facebook.com/nikolas.sarafanian

Events management

mob: + 30  6948261212

tel  : +30 210 9514779


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος