Agenda Theater

Τιτάνες του Ευριπίδη Λασκαρίδη

Boem Team

Οι Τιτάνες του Ευριπίδη Λασκαρίδη, έρχονται στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, μόνο για τρεις παραστάσεις, από τις 8 ως τις 10 Ιουνίου 2023 έπειτα από τρεις sold out παραστάσεις στο Λονδίνο και έχοντας ταξιδέψει από το Χονγκ Κονγκ μέχρι το Μόντρεαλ και από την Biennale de la Danse της Λυών μέχρι το TanzimAugust του Βερολίνου.

Ο δημιουργός των πολυταξιδεμένων έργων Ρέλικ, Τιτάνες και Ελενίτ, που χαρακτηρίστηκε από την Liberation ως «το κακό κι ευφάνταστο παιδί της ελληνικής χορογραφίας», έρχεται για πρώτη φορά στον Πειραιά με ένα έργο που έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές και έχει κλέψει τις εντυπώσεις παγκοσμίως. 

Σε ένα σύμπαν παλιότερο από τον κόσμο και σε έναν απροσδιόριστο χώρο και χρόνο, δύο μοναχικά πλάσματα βρίσκονται σε ένα αέναο παιχνίδι εναλλαγής και όσμωσης φωτός και σκοταδιού, κίνησης και ακινησίας, γελοίου και σοβαρού, σκληρότητας και τρυφερότητας. Κι όμως, ο παράδοξος κόσμος τους είναι φτιαγμένος με τα ίδια υλικά, με τα ίδια αισθήματα και τις ίδιες σκέψεις που είναι φτιαγμένος κι ο δικός μας. Οι αποτυχίες τους μεταμορφώνονται σε μια υπεράσπιση των δικών μας αποτυχιών. 

Με το ευφάνταστο και αναπάντεχο σκηνικό του ιδίωμα, που συνθέτει με τρυφερή ειρωνεία ήχους και παράδοξα ποιητικές εικόνες, ο διακεκριμένος διεθνώς σκηνοθέτης, χορογράφος και περφόρμερ πλάθει ένα έργο-ωδή στην αποτυχία και το σφάλμα, στην ανθρώπινη ευθραυστότητα, αλλά και στην θαυμαστή αποκάλυψη που μπορεί να γεννηθεί στις ρωγμές.

Σκηνοθεσία, χορογραφία & σκηνογραφία: Ευριπίδης Λασκαρίδης

Ερμηνεία: Ευριπίδης Λασκαρίδης & Δημήτρης Ματσούκας

Σχεδιασμός κοστουμιών: Άγγελος Μέντης

Μουσική σύνθεση & ηχητικός σχεδιασμός: Γιώργος Πούλιος

Σχεδιασμός φωτισμών: Ελίζα Αλεξανδροπούλου

Σύμβουλος δραματουργίας: Αλέξανδρος Μιστριώτης

Καλλιτεχνικοί συνεργάτες: Δρόσος Σκώτης, Διογένης Σκαλτσάς, Σίμος Πατιερίδης, Νίκος Δραγώνας, Θάνος Λέκκας

Σχεδιασμός και προγραμματισμός ήχου: Θεμιστοκλής Παντελόπουλος

Ηχητική εγκατάσταση & χειρισμός μουσικής: Γιώργος Χανός

Φωτιστική εγκατάσταση & χειρισμός φώτων: Κωνσταντίνος Μαργκάς& Βαγγέλης Μούντριχας

Βοηθός σκηνογράφου - Βοηθός ενδυματολόγου: Ιωάννα Πλέσσα

Βοηθός σκηνογράφου στην περιοδεία: Ντίνος Νικολάου, Κωνσταντίνος Χαλδαίος, Τζέλα Χριστοπούλου

Συντονισμός περιοδείας: Simona Fremder - Ed M Productions, Νίκος Μαυράκης - Too Far East

Τεχνικός διευθυντής: Κωνσταντίνος Μαργκάς

Φωτογράφοι: Ελίνα Γιουνανλή & Julian Mommert

Επεξεργασία video trailer: Ευριπίδης Λασκαρίδης

Η παράσταση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Fondation d’ entreprise Hermès, στο πλαίσιο του προγράμματος New Settings #7

Συμπαραγωγοί: Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου (2017), Theatre de la Ville (Γαλλία), Ελευσίνα 2021 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, Festival Trans Amériques (Καναδάς), €Julidans (Ολλανδία), Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, CCVF Guimarães (Πορτογαλία), OSMOSIS performing arts co

Με την υποστήριξη των: O Espaçodo Tempo (Πορτογαλία), Οργανισμός Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ, Centre Culturel Hellenique (Γαλλία), Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας & Ραϋμόνδου Ντάνκαν, Aegean Airlines.

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ 

20 € Κανονικό

15 € Μειωμένο

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ Viva.gr

Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος