Point Of View

Tiger Lillies @ Half Note - Review

Κωστής Γωγιός

Ladies and gentlemen welcome the Tiger Lillies!

Η παρουσία των Tiger Lillies στο Half Note ήταν κάτι που είχε προκαλέσει το ενδιαφέρον μου για δύο λόγους: ήθελα να δω πόσο διαφορετικοί είναι σε έναν πιο μικρό χώρο και ήθελα να ακούσω την εκδοχή τους σε τραγούδια της Edith Piaf και του Cole Porter. Το Half Note ήταν γεμάτο από κόσμο που ανυπομονούσε να δει το βρετανικό τρίο να μπολιάζει με το μαύρο χιούμορ του τραγούδια μιας άλλης περιόδου και να μας προσκαλεί στο cabaret του, το οποίο είναι γνωστό για τη διασκέδαση που προσφέρει. 

Ακούσαμε μεταξύ άλλων γνωστά τραγούδια του Cole Parker και άλλα που έχουμε μάθει από την Edith Piaf: Love for sale, my heart belongs to daddy, you ‘re the top, ev’ry time we say goodbye, la vie en rose, no regrets (non je ne regrette rien), Padam Padam, τα δικά τους Crack of Doom, Bully boys, souvenirs και το πάντα υπέροχο και «βλάσφημο» banging in the nails. 

Οι Tiger Lillies έχουν την μοναδική ικανότητα να σε κάνουν να χαμογελάς. ακόμα κι όταν οι στίχοι και η μελωδία είναι κάτι μελαγχολικό ή σχετίζεται με την απώλεια και τη θλίψη. Ο Martyn Jacques με τη χαρακτηριστική φωνή του, το ακορντεόν του και το γκροτέσκο / θλιμμένο χαμόγελο του, αλλά και τις εκφράσεις του, ο Adrian Stout με το κοντραμπάσο του και ο Voodoo Drummer έκαναν δικά τους τα τραγούδια των Parker και Piaf και μας μετέφεραν πίσω στο χρόνο. Ο Martyn Jacques εκτός από το ακορντεόν, έπαιξε πιάνο και γιουκαλίλι, ενώ ο Adrian Stout σε αρκετά κομμάτια έπαιξε και μουσικό πριόνι, κιθάρα και το πάντα ιδιαίτερο theremin, το οποίο ήταν απόλυτα ταιριαστό στα τραγούδια τους.

Εκτός από το καλωσόρισμα στον κόσμο, δεν έχασαν χρόνο με λόγια και μας πρόσφεραν ένα χορταστικό πρόγραμμα διάρκειας πάνω από μιάμιση ώρα. Σε αυτή την ώρα μας πρόσφεραν την οπτική τους σε γνωστά τραγούδια, μας έκαναν να χαμογελάσουμε, να γελάσουμε, να μελαγχολήσουμε, μας ζήτησαν παραγγελιές και εν τέλει μας έκαναν να περάσουμε καλά. Το πρόσημο της βραδιάς απολύτως θετικό και ακόμα κι αν δεν έχετε ακούσει ποτέ τραγούδια των Porter και Piaf, πηγαίνετε. Οι Tiger Lillies πάντα φροντίζουν να περάσουμε καλά!

Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος