Point Of View

Θωμάς Κοροβίνης | Μπέμπης

Boem Team

Το μυθιστόρημα «Μπέμπης» παρουσιάζεται σε σκηνικό γιορτής με σπουδαίους συμμετέχοντες κάτω από τον ατμοσφαιρικό θόλο της αγαπημένης μουσικής σκηνής στα Πετράλωνα

«Κάθε λαϊκό τραγούδι, ας είναι σύντομο, είναι ένα πλήρες έργο τέχνης, είναι μια ολόκληρη ταινία, ένα μυθιστόρημα, μια παράσταση στο θέατρο, κάθε λαϊκό τραγούδι φυλάει ένα κομμάτι παρμένο μέσα απ’ τη ζωή, το μπουζούκι, ο ήχος που βγάζει, είναι τακίμι με τον ανθρώπινο πόνο, γι’ αυτό κολλάνε μαζί του εκείνοι που σηκώνουν κάποιο σταυρό», γράφει ο Θωμάς Κοροβίνης στο νέο του βιβλίο, βιογραφώντας μια σπάνια προσωπικότητα, καταραμένη και συνάμα απόλυτα ευλογημένη από το άπιαστο ταλέντο της τέχνης του, ενός βιρτουόζου του μπουζουκιού που, καθώς λέγεται, ήταν ο καλύτερος που πέρασε από τη χώρα, μαζί με τον Μανώλη Χιώτη.

Πρόκειται για τη δημιουργικά μυθιστορηματική βιογραφία του Δημήτρη Στεργίου, ευρύτερα γνωστού ως «Μπέμπη», του απόλυτου μαέστρου του μπουζουκιού, όπως τον αποκαλούσε χαρακτηριστικά ο μεγάλος Άκης Πάνου, ο οποίος ήταν βαθύς γνώστης της μουσικής και διέπρεψε δίπλα σε σπουδαίους ρεμπέτες, συνθέτες και δημιουργούς, αλλά έφυγε από τη ζωή νέος, σε ηλικία σαράντα πέντε ετών, το 1972, βυθισμένος στη δίνη της αυτοκαταστροφής και της τρέλας.

Το μυθιστόρημα του Θωμά Κοροβίνη «Μπέμπης» -για τον θρύλο αυτόν της λαϊκής μουσικής- θα παρουσιαστεί σε μια εορταστική εκδήλωση στην Αθήνα, στη μουσική σκηνή «Χαμάμ» (Δημοφώντος 97, Άνω Πετράλωνα, τηλ. 2103421212), την Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου και ώρα 20:30.

Για το βιβλίο μιλούν και διαβάζουν :

ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΑȉΝΑΣ, ηθοποιός-συγγραφέας

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ, δημοσιογράφος-συγγραφέας

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΟΣΚΟȉΤΗΣ, δημοσιογράφος-σκηνοθέτης

ΜΙΡΑΝΤΑ ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΥ, εθνολόγος-συγγραφέας

ΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, συγγραφέας-μουσικός

Και ο συγγραφέας ΘΩΜΑΣ ΚΟΡΟΒΙΝΗΣ

Παίζουν και τραγουδούν:

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΡΙΓΚΑΣ, μπουζούκι

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΙΔΕΡΗΣ, κιθάρα, μπουζούκι

ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΠΡΟΥΤΖΑΚΗΣ, πιάνο

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΥ, τραγούδι

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΛΑΓΙΑΝΑΚΟΣ, κοντραμπάσο

Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος